Ducati - Παρουσιάζει νέο μοντέλο στις 29/9/2022

Μυρίζει νέα έκδοση Multistrada
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

27/9/2022

Στις 29 Σεπτεμβρίου του 2022 και στις 17.00 ώρα Ελλάδας, η Ducati θα παρουσιάσει το τρίτο μοντέλο της γκάμας 2023, που έχει τίτλο "Unlock Earth" (ξεκλειδώστε τη Γη) και όπως φαίνεται θα αφορά σε μια νέα έκδοση Multistrada.

Multistrada V4 έχουμε, V4S και V4 Multistrada έχουμε, έχουμε επίσης και τη φθηνότερη σειρά V2 & V2 S. Τι μας μένει; Πιθανώς μια εξοπλισμένηγια ταξίδι / OffRoad εξορμήσεις έκδοση φορτωμένη με αξεσουάρ, στα χνάρια της Multistrada 1260 Enduro που δεν υπάρχει πια στη γκάμα της ιταλικής εταιρείας.

Στο δελτίο τύπο της η Ducati αναφέρει πως "το τρίτο επεισόδιο της διαδικτυακής σειράς Ducati World Première 2023 θα είναι αφιερωμένο στον κόσμο της περιπέτειας και των ταξιδιών", δίχως να μας αποκαλύπτει κάτι άλλο.

Πιο αποκαλυπτική είναι η teaser φωτογραφία που συνοδεύει το δελτίο τύπου, όπου μετά από ελάχιστη ψηφιακή επεξεργασία βλέπουμε δυο Multistrada να ταξιδεύουν στο χώμα, εξοπλισμένες με βαλίτσες, προβολάκια και χούφτες.

Όλες οι λεπτομέρειες του νέου μοντέλου της Ducati θα αποκαλυφθούν επίσημα την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου στις 5 μ.μ. στο Ducati.com και στο κανάλι της Ducati στο YouTube.

Husqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του!

Ένα teaser βίντεο με μπόλικη δράση στον πάγο, μας δείχνει τί να περιμένουμε
motomagHusqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

23/2/2024

Πάγος, λάστιχα με καρφιά και το Vitpilen/Svartpilen 801/901 μας δείχνει το πώς θα μοιάζει, ακολουθώντας την σχεδιαστική ταυτότητα που ξέρουμε από τα μικρότερα μέλη των δύο οικογενειών, αλλά και τον προκάτοχό του Vitpilen 701, με την Husqvarna να μας κρατάει σε αγωνία τόσο για τον κυβισμό όσο και για το τελικό όνομα που θα δώσει στο νέο της μοντέλο.

Όπως γνωρίζουμε ήδη το νέο Vitpilen/Svartpilen 801/901 θα παρουσιαστεί στις 5/3, όμως η Husqvarna θέλει να δημιουργήσει ακόμα περισσότερο hype. Με ένα μικρής διάρκειας teaser βίντεο (reel) στα κοινωνικά της δίκτυα, η εταιρεία του Pierer Group, μας προϊδεάζει για τον χαρακτήρα της νέας της μοτοσυκλέτας.

Το βίντεο ξεκινά με ένα κοντινό πλάνο, στα καρφιά τα οποία σπάνε τον πάγο για να βρουν πρόσφυση. Συνεχίζοντας, βλέπουμε τον πίσω τροχό να σπινάρει στην εκκίνηση, με τον θαρραλέο αναβάτη να οδηγεί επιθετικά την μοτοσυκλέτα πάνω στην ολισθηρή επιφάνεια.

Όπως βλέπουμε στα πλάνα, η εμφάνιση θυμίζει αρκετά αυτή του μοντέλου προπαραγωγής, το οποίο έχουμε δει κατά καιρούς σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες. Έτσι, ο στρογγυλός προβολέας παραμένει, μαζί με ένα προστατευτικό μασκάκι μπροστά του, το οποίο δεν γίνεται σαφές αν θα ανήκει στον βασικό εξοπλισμό. Προχωρώντας προς τα πίσω, γίνεται εμφανής η επίδραση των αγώνων flat-track στον σχεδιασμό της μοτοσυκλέτας, με τις καμπύλες να απουσιάζουν. Το παραλληλόγραμμο πίσω μέρος, φιλοξενεί ένα ίδιας διάταξης φανάρι, ενώ στα δεξιά του έρχεται το ψηλά τοποθετημένο τελικό. Αν και η βάση της πινακίδας απουσιάζει, υπολογίζουμε ότι πιθανότατα θα βγαίνει κάτω από την ουρά και όχι πάνω στον πίσω τροχό, όπως στον προκάτοχό του Vitpilen 701.

Όσον αφορά τον χρωματισμό, δυστυχώς η Husqvarna φρόντισε να καλύψει με καμουφλάζ όλα τα πλαστικά του Vitpilen/Svartpilen 801/901, κρατώντας την αγωνία για την τελική εμφάνιση μέχρι την παρουσίαση του μοντέλου. Ο ήχος, όμως, ο οποίος ξεφεύγει σε μερικά πλάνα, μας δηλώνει ότι πρόκειται ξεκάθαρα για δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα, τον οποίο όπως μας έχει συνηθίσει θα δανείζεται από την όμορη εταιρεία, KTM.

Δείτε το μικρής διάρκειας teaser βίντεο:

Ετικέτες