Ducati Scrambler 1100

Η επιστροφή των μεγάλων αερόψυκτων
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

30/10/2017

Τα νέα είναι ευχάριστα για τους Ducatisti, τόσο για τους οπαδούς της retro σειράς Scrambler, όσο και για όσους νοσταλγούν τα μεγάλα αερόψυκτα Monster.

Η Ducati θα ικανοποιήσει αρχικά τους πρώτους, αφού στο Μιλάνο θα έχει έτοιμες τις πρώτες εκδόσεις των Scrambler με κινητήρα 1100 κυβικών. Η τελευταία φορά που είχαμε δει τον μεγάλο διβάλβιδο αερόκυκτο κινητήρα σε μοτοσυκλέτα της Ducati ήταν στο Multristrada 1100 DS και στο Hypermotrard 1100. Προφανώς για το 2018 ο παραδοσιακός V2 της ιταλικής εταιρείας θα έχει τις απαραίτητες αλλαγές για να προσαρμοστεί στις προδιαγραφές Euro 4.

Καθώς οι προδιαγραφές αφορούν κυρίως τα όρια θορύβου και όχι τόσο τις εκπομπές ρύπων, το βάρος των σχεδιαστών θα έχει επικεντρωθεί στη μείωση των μηχανικών θορύβων. Νέα καπάκια κινητήρα με πιο χοντρά τοιχώματα, νέος υγρός συμπλέκτης, πιο ήσυχα γρανάζια και ρουλεμάν, καθώς και διαφορετικά έμβολα και ελατήρια είναι μερικά από τα κόλπα που είχε χρησιμοποιήσει η σχεδιαστική ομάδα της Ducati στο Multristra 1200 DVT για να μειώσει το θόρυβο στο ρελαντί έως και 20% σε σύγκριση με το πρώτης γενιάς 1200. Κάτι αντίστοιχο περιμένουμε να έχουν κάνει και στον νέο 1100.

Ο συγκεκριμένος κινητήρας έχει δύο μπουζί ανά κύλινδρο (DS= Dual Spark), οπότε η δουλειά που χρειάζεται να κάνουν σε επίπεδο εκπομπών ρύπων είναι πολύ πιο απλή και πιθανότατα να μην χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν ψεκασμό ride by wire.

Μεγάλες πιθανότητες υπάρχουν να δούμε αυτόν τον κινητήρα και σε ένα Monster, αφού ήδη το αερόψυκτο 797 τα πάει θαυμάσια και τα υγρόψυκτα 821 και 1200 έχουν διαφορετικό κοινό.  

   

Ετικέτες

VOGE SR250GT PLAY - Στην παραγωγή η ασιατική έκδοση του επερχόμενου στην Ευρώπη SR3 [VIDEO]

GT Scooter με κορυφαίο εξοπλισμό που περιλαμβάνει ακόμα και… AI αναγνώριση φωνής!
VOGE SR250GT
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

29/11/2023

Το SR250GT αποτελεί την ασιατική έκδοση του SR3 που είδαμε στην EICMA 2023, και πέρα από τον αυξημένο κυβισμό του ευρωπαϊκού μοντέλου, μοιράζεται εμφάνιση και εξοπλισμό μαζί του. Αν τώρα το SR1 της VOGE έχει κάνει πάταγο στη χώρα μας, με τον κορυφαίο συνδυασμό τιμής / εξοπλισμού του, αναμένουμε ανάλογη εμπορική πορεία και από το SR3.

Πρόκειται για ένα GT Scooter με τροχούς 14 και 13 ιντσών, και με έναν υγρόψυκτο, τετραβάλβιδο και ψεκαστό (Bosch) κινητήρα 244 κ.εκ. στην ασιατική έκδοση, με απόδοση 25,47 hp / 8.250 rpm και ροπή 2,34 kgm / 6.500 rpm. Η VOGE κάνει λόγο για τελική ταχύτητα 125+ χλμ/ώρα, επιτάχυνση 0-60 χλμ/ώρα σε 4,3 δευτερόλεπτα και ρεζερβουάρ 14 λίτρων που χαρίζει στο scooter αυτονομία… 400+ χιλιομέτρων!

To βάρος του SR250GT ανακοινώνεται στα μόλις 165 κιλά, με την VOGE να έχει κάνει εκτενείς προσπάθειες για συγκράτηση του βάρους χαμηλά σε όλους τους τομείς του scooter.

Το ύψος σέλας βρίσκεται στα 770 mm, ενώ στον πλούσιο -όπως μας έχει συνηθίσει η εταιρεία- εξοπλισμό του scooter περιλαμβάνονται δικάναλο ABS και Traction Control, full-LED φώτα, DRL LED φωτιστικά σώματα, φωτιζόμενο αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα με χώρο για 2 κράνη, keyless σύστημα, τεράστια TFT οθόνη οργάνων με T-Box (συνδεσιμότητα με τηλεφωνία, μουσική και πλοήγηση), ρυθμιζόμενη ψηλή ζελατίνα, υποστήριξη μέσης αναβάτη, μεγάλο μεταξόνιο 1.525 mm που δημιουργεί μεγάλους χώρους για άνετη διαβίωση δυο μεγαλόσωμων ατόμων πάνω στο scooter, USB θύρα φόρτισης μικροσυσκευών, κάμερα μπροστά για βίντεο και φωτογραφίες, ακόμα και… AI σύστημα φωνητικής επικοινωνίας του αναβάτη με το scooter, με ακρίβεια 99,9% -όπως υποστηρίζει η VOGE.

Αναμένουμε τώρα περισσότερες πληροφορίες για το SR3, χρόνος άφιξης και τιμή του στην Ελλάδα.

Ετικέτες