Γράφτηκε από: 
τον Κώστα Γκαζή

Ducati Scrambler Icon 2023 - Πρώτη ματιά στη WDW 2022

Χάνει βάρος, κερδίζει εξοπλισμό
Στην World Ducati Week 2022, η Ducati έδειξε στο κοινό το επερχόμενο Scrambler Icon του 2023, το οποίο είναι ελαφρύτερο και καλύτερα εξοπλισμένο.
 
Όπως συνηθίζει, η εταιρεία του Borgo Panigale παρουσίασε ένα μοντέλο του 2023 σε έναν κλειστό χώρο στη γιορτή WDW 2022, όπου απαγορευόταν οι φωτογραφίες. Παρόλα αυτά, οι πληροφορίες για τη μοτοσυκλέτα κυκλοφόρησαν, και αφορούν ένα νέο Scrambler Icon.
 
Οκτώ χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση του πρώτου Ducati Scrambler 800, στο ίδιο μέρος όπως και το 2014, στην πίστα του Misano, οι Ιταλοί έδειξαν το ανανεωμένο Scrambler Icon, που είναι οπτικά αλλά και ουσιαστικά λεπτότερο, ζυγίζοντας 5 κιλά λιγότερα από πριν, με το επίσημο βάρος να πέφτει από τα 189 στα 184 γεμάτα κιλά.
 
Οι αλλαγές για τη μείωση του βάρους περιλαμβάνουν το σωληνωτό πλαίσιο και το αλουμινένιο ψαλίδι, ενώ ελαφρύτεροι είναι και οι χυτοί αλουμινένιοι τροχοί.
 
Η στρογγυλή ψηφιακή οθόνη έχει αντικατασταθεί από μια ορθογώνια έγχρωμη TFT οθόνη, ενώ η μοτοσυκλέτα θα έχει συμπλέκτη περιορισμένης ολίσθησης και Quick-shifter στον εξοπλισμό της. Τα φώτα είναι full LED και οι διακόπτες έχουν νέο design.
 
Το ρεζερβουάρ έχει μια μεγάλη βουρτσισμένη επιφάνεια ατσαλιού που έχει περαστεί μόνο με βερνίκι, ενώ η μοτοσυκλέτα μάλλον θα μπορεί να δεχθεί διαφορετικά καλύμματα ρεζερβουάρ για μοναδική εμφάνιση.
 
Ανάμεσα στις χρωματικές επιλογές της μοτοσυκλέτας θα διατηρηθεί και το κλασικό κίτρινο χρώμα. Από ότι μαθαίνουμε χρώμα θα έχει και το πλαίσιο, το τιμόνι θα είναι πιο στενό ενώ η σέλα συνεπιβάτη θα είναι πιο φαρδιά.
 
Ο Euro 5 αεροελαιόψυκτος και διβάλβιδος V2 κινητήρας  διατηρείται δίχως αλλαγές από το 2022, αποδίδοντας επίσημα 73 hp / 8.000 rpm, ενώ η εξάτμιση έχει γίνει ελαφρώς μικρότερη σε μέγεθος.