Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Ducati Streetfighter V4 2023: Αλλαγές ουσίας στα μηχανικά μέρη

Εργονομία, αυτονομία και ηλεκτρονικά

Με την Panigale V4 να έχει ήδη δεχτεί τρεις αναβαθμίσεις, η Ducati ρίχνει την προσοχή της τώρα στην γυμνή αδερφή της, την Streetfighter V4, όπου για το 2023 θα έχει μια συνολική πινελιά ανανέωσης σε όλους τους τομείς. Βασικότερη αλλαγή όλων θα είναι το νέο μεγαλύτερο ρεζερβουάρ που θα χωράει άλλο ένα πολύτιμο λίτρο βενζίνης. Όχι πως αυτό θα λύσει το πρόβλημα της πολύ μικρής αυτονομίας που έχει η μοτοσυκλέτα, αλλά όπως και να το κάνουμε είναι μια πρόοδος. Πέρα από το μέγεθος, το νέο ρεζερβουάρ θα έχει διαφορετικό σχήμα και σε συνδυασμό με την νέα σέλα η Streetfighter V4 του 2023 υποσχεται βελτιωμένη εργονομία οδήγηση εντός και εκτός πίστας. Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες θέλουν τους Ιταλούς να βάζουν πιο κοντή τελική μετάδοση στο μοντέλου του 2023 για ακόμα πιο δυνατές επιταχύνσεις στα κλειστά στροφιλίκια. Η ιπποδύναμη των 208 ονομαστικών ίππων δεν αναμένεται να αλλάξει, παρά το γεγονός πως η μοτοσυκλέτα θα έχει νέες εξατμίσεις προδιαγραφών Euro5+.

Το πρωτότυπο που έπιασε ο φωτογραφικός φακός να κάνει δοκιμές στους ιταλικούς δρόμους, είχε νέο κάλυμμα μεταξύ ρεζερβουάρ και πλαισίου, καθώς και νέα μαρσπιέ.

Λογικά θα υπάρχουν αναβαθμίσεις στο λογισμικό των ηλεκτρονικών βοηθημάτων, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και μικρές αλλαγές στο πλαίσιο και τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά της μοτοσυκλέτας, όπως στην τελευταία γενιά του Panigale V4.  

 

Πηγή: Cycle World