Ducati V4 - Πρώτη φωτογραφία

Ανεπιβεβαίωτη η αυθεντικότητα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

5/9/2017

Από εχθές κάνει τον κύκλο της αυτή η φωτογραφία, ως η πρώτη κατασκοπευτική της τελικής έκδοσης της νέας Ducati Desmosedici Stradale, με τον ολοκαίνουριο V4 κινητήρα που έχουν εξελίξει και κατασκευάσει οι Ιταλοί.

Ο τρόπος εμφάνισης σε ιταλικό φόρουμ, τα video που υπάρχουν από τις δοκιμές –και τις πτώσεις- και όλες οι λεπτομέρειες που σιγά-σιγά έχει αφήσει η Ducati να διαρρεύσουν, στο χειρότερα κρατημένο μυστικό της μοτοσυκλέτας την τελευταία δεκαετία, έχουν αφήσει μία πληθώρα στοιχείων. Βάση όλων αυτών, η φωτογραφία αυτή θα πρέπει να είναι αυθεντική.

Οι προβολείς ταιριάζουν με την μοτοσυκλέτα που έχει εμφανιστεί στις κατασκοπευτικές φωτογραφίες και φυσικά με την «προίκα» που έχει δημιουργήσει η Panigale και αφήνει κληρονομιά στην νέα V4, Desmosedici Stradale.

Οι γωνίες του φαίρινγκ, η δοκός του πλαισίου (ημί-πλαισίου, όπως θα καταλήξουμε μάλλον να λέμε όταν την δούμε από κοντά) όλα ταιριάζουν σε μεγάλο βαθμό. Ταυτόχρονα αυτό ισχύει και για τους λαιμούς των εξατμίσεων, που θυμίζουν έντονα το δικύλινδρο V και είχαμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή.

Με βάση αυτή την φωτογραφία, αλλά και όσα η Ducati έχει αποκαλύψει / διαρρεύσει, η νέα V4 Superbike είναι μία ολοκαίνουρια μοτοσυκλέτα που όμως θυμίζει έντονα την απερχόμενη Panigale και δανείζεται πολλά από τα στοιχεία της. Δημιουργείται έτσι μία πρώτη αίσθηση πως η V4 θα ταυτίζεται οδηγικά και με την Panigale…

Σε λίγο καιρό οι λεπτομέρειες αυτές θα έρθουν πλήρως στο φως…

Στις 7 Σεπτεμβρίου, θα δούμε τον κινητήρα της σε μια ειδική παρουσίαση που θα κάνει η Ducati στην πίστα του Misano, κατά τη διάρκεια του επόμενου αγώνα των MotoGP.

CFMOTO – Νέες ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες mini-motocross

Για τους μικρούς αναβάτες
1
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

31/3/2023

Η CFMOTO έχει ήδη αρχίσει να ασχολείται με την κατασκευή ηλεκτρικών μοτοσυκλετών με την ίδρυση της θυγατρική της εταιρείας ZEEHO. Τώρα, νέα σχέδια έρχονται να προσθέσουν δύο νέες minicross μοτοσυκλέτες που απευθύνονται στους μικρούς αναβάτες.

Η στενή συνεργασία της CFMOTO με την KTM είναι σε όλους μας γνωστή και οι δύο εταιρείες, όχι μόνο δεν το κρύβουν, αλλά διαρκώς την διευρύνουν σε όλους τους τομείς.

Την ίδια στιγμή όμως, η ίδια η CFMOTO ακολουθεί έναν παράλληλο δικό της δρόμο, δημιουργώντας νέα μοντέλα, εντελώς δικής της σχεδίασης και με δικούς της κινητήρες. Μάλιστα κάποια από αυτά φαίνονται ως άμεσοι ανταγωνιστές των αντίστοιχων μοντέλων της Αυστριακής εταιρείας, όπως αυτές οι δύο ηλεκτρικές mini-motocross.

Για τις motocross μοτοσυκλέτες η αυτονομία δεν αποτελεί αποθαρρυντικό παράγοντα για τη χρήση μπαταριών αντί για κινητήρων εσωτερικής καύσης, καθώς η συνολική χρήση τους διαρκεί μερικές ώρες. Ήδη, εταιρείες όπως η ΚΤΜ, που είναι και ένας από τους σημαντικότερους παίκτες στην κατηγορία των χωμάτινων μοτοσυκλετών, έχει ένα ηλεκτρικό μοντέλο κανονικών διαστάσεων το Freeride E-XC και δύο παιδικά τα SX-E 3 και SX-E5.

2

Τώρα η CFMOTO έρχεται να προστεθεί στις εταιρείες που προσφέρουν ηλεκτρικές minicross μοτοσυκλέτες. Παρά την συνεργασία της με την ΚΤΜ τα minicross της CFMOTO δεν μοιάζουν πανομοιότυπα με αυτά των “πορτοκαλί”, τουλάχιστον στα σχέδια. Ο σχεδιασμός φαίνεται να είναι πιο φουτουριστικός, χωρίς να μιμείται αυτόν των συμβατικών μοντέλων.

Όσον αφορά το μικρότερο από τα δύο, θα έχει τροχούς 10 ιντσών μπροστά και πίσω, ενώ γενικότερα οι διαστάσεις του θυμίζουν το SX-E 3 της ΚΤΜ.

Το δεύτερο μοντέλο θα έχει μεγαλύτερους τροχούς 14 ιντσών μπροστά και 12 πίσω. Επίσης έχει πιο ογκώδες πλαίσιο και μακρύτερο ψαλίδι, καθιστώντας το μεγαλύτερο από το SX-E 5 της ΚΤΜ. Και τα δύο μοντέλα φαίνεται ότι μοιράζονται το ίδιο σύνολο κινητήρα/μπαταρία χωρίς να γίνονται γνωστές τυχόν διαφορές στην μέγιστη ισχύ ανάμεσα στα δύο μοντέλα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η CFMOTO έδωσε στην δημοσιότητα τα σχέδια των ηλεκτρικών motocross μοντέλων της μέσα από το Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της E.E., κάτι που ίσως υποδηλώνει και την αγορά στην οποία στοχεύει κυρίως η Κινέζικη εταιρεία.