Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Ducati V4 - Πρώτη φωτογραφία

Ανεπιβεβαίωτη η αυθεντικότητα

Από εχθές κάνει τον κύκλο της αυτή η φωτογραφία, ως η πρώτη κατασκοπευτική της τελικής έκδοσης της νέας Ducati Desmosedici Stradale, με τον ολοκαίνουριο V4 κινητήρα που έχουν εξελίξει και κατασκευάσει οι Ιταλοί.

Ο τρόπος εμφάνισης σε ιταλικό φόρουμ, τα video που υπάρχουν από τις δοκιμές –και τις πτώσεις- και όλες οι λεπτομέρειες που σιγά-σιγά έχει αφήσει η Ducati να διαρρεύσουν, στο χειρότερα κρατημένο μυστικό της μοτοσυκλέτας την τελευταία δεκαετία, έχουν αφήσει μία πληθώρα στοιχείων. Βάση όλων αυτών, η φωτογραφία αυτή θα πρέπει να είναι αυθεντική.

Οι προβολείς ταιριάζουν με την μοτοσυκλέτα που έχει εμφανιστεί στις κατασκοπευτικές φωτογραφίες και φυσικά με την «προίκα» που έχει δημιουργήσει η Panigale και αφήνει κληρονομιά στην νέα V4, Desmosedici Stradale.

Οι γωνίες του φαίρινγκ, η δοκός του πλαισίου (ημί-πλαισίου, όπως θα καταλήξουμε μάλλον να λέμε όταν την δούμε από κοντά) όλα ταιριάζουν σε μεγάλο βαθμό. Ταυτόχρονα αυτό ισχύει και για τους λαιμούς των εξατμίσεων, που θυμίζουν έντονα το δικύλινδρο V και είχαμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή.

Με βάση αυτή την φωτογραφία, αλλά και όσα η Ducati έχει αποκαλύψει / διαρρεύσει, η νέα V4 Superbike είναι μία ολοκαίνουρια μοτοσυκλέτα που όμως θυμίζει έντονα την απερχόμενη Panigale και δανείζεται πολλά από τα στοιχεία της. Δημιουργείται έτσι μία πρώτη αίσθηση πως η V4 θα ταυτίζεται οδηγικά και με την Panigale…

Σε λίγο καιρό οι λεπτομέρειες αυτές θα έρθουν πλήρως στο φως…

Στις 7 Σεπτεμβρίου, θα δούμε τον κινητήρα της σε μια ειδική παρουσίαση που θα κάνει η Ducati στην πίστα του Misano, κατά τη διάρκεια του επόμενου αγώνα των MotoGP.