Ducati V4 Superbike

Βγήκε στις πίστες
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

26/6/2017

Ο φωτογραφικός φακός έπιασε τους δοκιμαστές της Ducati να οδηγούν ένα από τα πρωτότυπα της νέας V4 superbike που θα αντικαταστήσει την δικύλινδρη Panigale το 2018. Μετά την επίσημη ανακοίνωση ότι στον αγώνα της Laguna Seca θα δείξουν την τελευταία ειδική έκδοση της Panigale, που θυμίζουμε ότι είναι Euro 3 και όχι Euro 4, οι άνθρωποι της Ducati μπορούν πλέον να συνεχίσουν τις δοκιμές του V4 σε πίστες και σε δρόμους χωρίς να φοβούνται τα αδιάκριτα μάτια των paparazzi. Η διαδικασία εξέλιξης ενός νέου μοντέλου από την Ducati ξεκινάει από την κατασκευή μερικών πρωτότυπων μοτοσυκλετών τα οποία ταξιδεύουν έως τη νότιο Ιταλία, στην πίστα του Nardo. Η πίστα αυτή ανήκει εδώ και μερικά χρόνια στην Porsche (που με τη σειρά της έχει πολύ στενές σχέσεις με τον όμιλο της VW, όπου ανήκει η Ducati). To Nardo είναι ουσιαστικά μία πίστα δοκιμών και εξέλιξης, που φτιάχτηκε για τις ανάγκες της ιταλικής βιομηχανίας οχημάτων. Μέσα στο διάσημο δακτυλίδι των 12 χιλιομέτρων που την περιβάλει, υπάρχουν μικρότερες πίστες για δοκιμές αναρτήσεων, πλαισίων και κτήρια για δοκιμές αντοχής των μηχανικών μερών σε ακραίες καιρικές συνθήκες, όπως η υπερβολική ζέστη και το υπερβολικό κρύο. Μετά το Nardo, οι πρωτότυπες μοτοσυκλέτες ξεκινούν τις δοκιμές σε πίστες και μετά στο δρόμο.

Κρίνοντας από το γεγονός ότι οι φωτογραφίες με την νέα V4 superbike της Ducati είναι μέσα σε πίστα, μπορούμε να υποθέσουμε ότι στην έκθεση του Μιλάνου θα την δούμε στην τελική μορφή παραγωγής. Η εξωτερική εμφάνιση του πρωτότυπου δεν διαφέρει αισθητικά από την Panigale και η αρχιτεκτονική του πλαισίου είναι παρόμοια. Εκεί που μπορούμε να δούμε κάποιες αλλαγές είναι στην πίσω ανάρτηση, όπου το αμορτισέρ δεν βρίσκεται πλέον στην αριστερή πλευρά του κινητήρα. Δεν έχουμε φωτογραφία από την δεξιά μεριά, οπότε δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι το αμορτισέρ έχει μετακομίσει πίσω από τον κινητήρα. Ενδιαφέρον έχει και ο σχεδιασμός της εξάτμισης με τις διπλές τρύπες σε κάθε πλευρά που θυμίζουν βράγχια καρχαρία.  

 

Panigale 1299

Desmosedici RR

V2 (Panigale) vs V4 (Desmosedici RR)

      

 

ΚΤΜ - Νέα KTM XC και XC-F για το 2025 με σημαντικές αναβαθμίσεις

Αναβαθμίσεις σε πλαίσιο, αναρτήσεις, εργονομία και πλέον με την Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad
motomag ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/4/2024

Για το 2025 η σειρά των Cross-Country μοντέλων KTM XC και XC-F, που απευθύνεται στους Αμερικανούς αναβάτες, δέχεται τις αναβαθμίσεις που υιοθετήθηκαν απευθείας από την KTM Factory Racing, παρέχοντας στους αναβάτες μια ακόμη πιο Ready 2 Race εμπειρία.

Όσον αφορά το πλαίσιο αυτό έχει λάβει την πιο σημαντική αναβάθμιση, με ορατές εγκοπές και αλλαγές στο πάχος του τοιχώματος του σωλήνα γύρω από το μπροστινό μέρος, τις βάσεις κινητήρα και τις περιοχές στήριξης του πίσω αμορτισέρ.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Αυτές οι αλλαγές έγιναν για να βελτιώσουν τα χαρακτηριστικά ελαστικότητας του πλαισίου και να μειώσουν το βάρος κατά περίπου 300 γραμμάρια, διατηρώντας παράλληλα τη συνολική σταθερότητα και βελτιώνοντας τη συμπεριφορά των μοτοσυκλετών της σειράς στις στροφές. Ένα αναβαθμισμένο ψαλίδι με επεξεργασμένη γλίστρα αλυσίδας και νέο πεντάλ πίσω φρένου με βελτιωμένη ανθεκτικότητα ολοκληρώνει τις αναβαθμίσεις που έγιναν στο πλαίσιο.

Το πιρούνι WP XACT Closed Cartridge παρέχει βελτιωμένη αίσθηση ενώ τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά απόσβεσης έρχονται χάρη σε μια νέα φιλοσοφία εμβόλου μεσαίας βαλβίδας που βελτιστοποιεί τη ροή λαδιού εντός του φυσιγγίου.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Στο πίσω μέρος, το πίσω αμορτισέρ WP XACT επωφελείται από μια αναβαθμισμένη σύνδεση με ανανεωμένες τσιμούχες και μπουλόνια σύνδεσης μικρότερης διαμέτρου. Η ρύθμιση αυτή έχει έρθει απευθείας από την KTM Factory Racing Team. Με αυτές τις αναβαθμίσεις μειώνεται το βάρος ενώ βελτιώνεται και η ακαμψία.

Εργονομικά, η σειρά KTM XC και XC-F διαθέτει νέα καλύμματα, ρεζερβουάρ με διπλά πλαστικά παρέχοντας μια φρέσκια και πιο επιθετική εικόνα ενώ έχει βελτιωθεί λόγω της συγκεκριμένης εργονομίας και η ψύξη. Αλλαγές έχουμε και στα γραφικά τα οποία τονίζουν το πορτοκαλί και μαύρο χρώμα της σειράς.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Τα μοντέλα KTM XC και XC-F του 2025 διαθέτουν επίσης νέα σχεδίαση στην εισαγωγή αέρα όπως επίσης νέο είναι το snorkel στο φίλτρο αέρα.

Η Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad -δίνεται ως έξτρα στα KTM PowerParts- για τη σειρά XC και XC-F θα υπάρχει στον βασικό εξοπλισμό. Το CUO προσφέρει διάφορες λειτουργίες και επιλογές προσαρμογής μέσω της εφαρμογής KTMconnect. Αυτό λειτουργεί σε δύο μέρη: το CUO είναι τοποθετημένο στο επάνω δεξί πιρούνι μεταξύ της πάνω και της κάτω τιμονόπλακας, και ο αισθητήρας GPS στο μπροστινό φτερό το οποίο πρέπει να αγοραστεί από τα KTM PowerParts.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Η σειρά KTM XC και XC-F του 2025 θα φτάσει στους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της KTM τον Μάιο.

Ετικέτες