Δύο πανέμορφα ΚΤΜ 790 ADVENTURE

Τώρα μάλιστα!
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

15/5/2020

Το KTM 790 Adventure είναι χωρίς αμφιβολία μία από τις κορυφαίες επιλογές που μπορείς να κάνεις στην κατηγορία των on-off. Το μόνο σημείο που σηκώνει (πολύ…) αμφισβήτηση είναι η “ανατρεπτική”, “αντισυμβατική” ή αν θέλετε “δύσπεπτη” εξωτερική εμφάνιση που της έδωσε το studio σχεδιασμού του κυρίου Kiska. Πάνω σε αυτή την αμφισβήτηση δούλεψε η Rebel X Sports, η οποία έως τώρα εξειδικευόταν στην κατασκευή κιτ που μετέτρεπαν τα ECX σε μοτοσυκλέτες για αγώνες rally.

Αυτή είναι η πρώτη προσπάθεια της εταιρείας να φτιάξει ένα κιτ που έχει μόνο αισθητικό ρόλο και όχι χρηστικό. Στα δικά μας τα μάτια η προσπάθεια τους είναι άκρως επιτυχημένη, τόσο για τη βασική έκδοση με το χαμηλό φτερό, όσο και για την R μα το ψηλό φτερό. Το κιτ φυσικά είναι bolt-on και δεν χρειάζεται καμία μετατροπή στο υποπλαίσιο που κρατά τα όργανα και τα φώτα, αφού απλώς αντικαθιστά τα δύο μικρά πλαστικά φτεράκια που είχε βάλει εκεί ο Kiska.   

EICMA: Zontes 703T 2026 - Τρικύλινδρο crossover με χυτούς τροχους 17 ιντσών

Με 95 ίππους και υπερπλήρη εξοπλισμό - Δίπλα στο γνωστό μας 703F με τις ακτινωτές ζάντες
703
Από τον

Παύλο Καρατζά

5/11/2025

Την Zontes 703T που είναι η crossover έκδοση της 703F την είχαμε δει και στην περσινή έκθεση EICMA, μόνο που στο μεταξύ έχουμε ήδη δει και οδηγήσει την 703F.

Τη μοτοσυκλέτα κινεί ένας τρικύλινδρος κινητήρας 699cc που είναι ίδιος με της 703F με απόδοση 95,2 ίππων στις 10.000 σ.α.λ. και 7,13 kg.m ροπής στις 7.500 σ.α.λ,, με την Zontes να κάνει λόγο για τελική ταχύτητα 215 χλμ/ώρα.

Το πλαίσιο και το ψαλίδι είναι αλουμινένια και οι ζάντες είναι χυτές 17 ιντσών. Στο σύστημα πέδησης συναντάμε δύο δίσκους μπροστά με τετραπίστονες ακτινικές δαγκάνες, ενώ το πιρούνι είναι πλήρως ρυθμιζόμενο και έρχεται από τη Marzocchi.

Ο εξοπλισμός είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα και περιλαμβάνει προστατευτικά κάγκελα, TPMS, οθόνη TFT με συνδεσιμότητα, φώτα LED, σύστημα Keyless, TCS, διαφορετικές χαρτογραφήσεις, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα, προβολάκια, χούφτες με ενσωματωμένα φλας, θύρα USB, cornering ABS που συνεργάζεται με IMU, θερμαινόμενα grip, ενώ η ισχύς, το traction control και το φρένο κινητήρα είναι ρυθμιζόμενα.

Η Zontes 703T έρχεται με εμφάνιση που θυμίζει Tracer 9, το βάρος ανακοινώνεται στα 206 κιλά, και το ντεπόζιτο χωράει 20 λίτρα καυσίμου.

Αναμένουμε νεότερα για την άφιξή της και για την τιμή της.

Ετικέτες