EICMA 2022: Benelli TRK 800

Ακόμα το περιμένουμε…
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

8/11/2022

Έρχεται το TRK 800… πλησιάζει η ώρα του TRK 800… σε λίγο φτάνει το TRK 800… ναι, η άφιξη του συγκεκριμένου μοντέλου στην παραγωγή αποτελεί σήριαλ διάρκειας δύο και παραπάνω ετών. Στην EICMA του 2022, η Benelli το έδειξε ξανά, αναφέροντας πως θα το δούμε στην παραγωγή στα μέσα του 2023 -δεν κρατάμε όμως και την ανάσα μας.

Η μοτοσυκλέτα δεν δείχνει να έχει αλλάξει στο παραμικρό από την τελευταία φορά που την είδαμε, με τη Benelli να κάνει λόγο για απόδοση 76,2 hp / 8.500 rpm και 6.8 kgm / 6.500 rpm από τον δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα των 754 κ.εκ..

To design είναι ιδιαίτερα επιθετικό, ενώ ίδια παραμένει και η σέλα συνεπιβάτη που δεν ταιριάζει ιδιαίτερα με την κατηγορία και με χρήση τουρισμού, θυμίζοντας περισσότερο σέλα Superbike.

Τα φώτα είναι full-LED, κομπλέ με DRL φωτιστικό σώμα μπροστά, το κιβώτιο είναι 6 σχέσεων και ο συμπλέκτης περιορισμένης ολίσθησης.

Οι διαδρομές των αναρτήσεων είναι 170 mm εμπρός -πίσω, ενώ στα όργανα βρίσκουμε μια έγχρωμη οθόνη TFT 7 ιντσών.

Οι τροχοί είναι με ακτίνες, σε διαστάσεις 19 και 17 ιντσών, το κτηνώδες ανεστραμμένο πιρούνι έχει διάμετρο 50 mm, στα φρένα έχουμε δυο δίσκους 320 mm μπροστά (με ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες παρακαλώ) κι έναν 260 mm πίσω, ενώ το ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα 21 (ή 22 αναλόγως αν πιστέψεις το press kit ή τα ΤΧ της εταιρείας) λίτρων και το επίσημο βάρος της μοτοσυκλέτας ανακοινώνεται στα 226 στεγνά κιλά.

Εδώ και 2 χρόνια η εταιρεία δεν κάνει καμία αναφορά σε ηλεκτρονικά βοηθήματα, κάτι που δεν βοηθάει τη μοτοσυκλέτα, όταν ο ανταγωνισμός διαθέτει IMU 6 αξόνων, και ένα σκασμό “μπλιμπλίκια”.

Husqvarna: Αποκάλυψε τη σειρά Motocross για το 2027 – Μόνο εμφανισιακές οι αλλαγές

Με λευκά πλαίσια και κορυφαία περιφερειακά
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

8/5/2026

Αποκαλύφθηκαν τα δίχρονα και τετράχρονα μοντέλα motocross της Husqvarna για το 2027 έχουν ανακοινωθεί επίσημα, παρουσιάζοντας μια νέα εμφάνιση και κορυφαία περιφερειακά από εταιρείες όπως οι εξαρτήματα Brembo, ODI, WP, Pro Taper και Dunlop.

Για το 2027, η πλήρης γκάμα motocross της Husqvarna ανανεώνεται με λευκά πλαίσια και αφορά όλη τη γκάμα: TC 50, TC 65 και TC 85, TC 125, TC 250, TC 300, FC 250, FC 350 και FC 450. Ας δούμε περισσότερες λεπτομέρειες.

Husqvarna TC 250
Husqvarna TC 250

Δίχρονη σειρά

  • TC 125
  • TC 250
  • TC 300
Husqvarna FC 450
Husqvarna FC 450

Τετράχρονη σειρά

  • FC 250
  • FC 350
  • FC 450

Τεχνικά χαρακτηριστικά:

  • Νέο λευκό πλαίσιο
  • Νέα γραφικά
  • Ανάρτηση WP XACT
  • Κορυφαία περιφερειακά από τις Brembo, ProTaper, Twin Air και ODI
  • Ελαστικά Dunlop Geomax MX34
  • Σύστημα Throttle Body Injection (TBI)
  • Quickshifter
  • Δύο χάρτες που αλλάζουν από τον πολυλειτουργικό διακόπτη
Husqvarna TC 50
Husqvarna TC 50

Μικρή σειρά

  • TC 50
  • TC 65
  • TC 85 (19/16 & 17/14)

Τεχνικά χαρακτηριστικά:

  • Νέο λευκό πλαίσιο
  • Νέα γραφικά
  • Ρυθμιζόμενο πιρούνι WP XACT και αμορτισέρ XACT PDS
  • Ελαστικά MAXXIS MAXXCROSS MX-ST
  • Η εργονομία στα μοντέλα TC 50 και TC 65 μπορεί να ρυθμιστεί εύκολα καθώς οι αναβάτες μεγαλώνουν
  • Ποιοτικά εξαρτήματα δοκιμασμένα σε αγώνες από τις εταιρείες Formula, Galfer, Excel, Neken και ODI

Η σειρά motocross και μίνι μοτοσυκλετών του 2027 θα είναι διαθέσιμη στα εξουσιοδοτημένα καταστήματα της Husqvarna Mobility πολύ σύντομα.