EICMA 2022: Honda EM1 e Το πρώτο ηλεκτρικό της Honda για την Ευρώπη

Έρχονται και άλλα εννέα
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

8/11/2022

Το EM1 e είναι το πρώτο ηλεκτρικό scooter παραγωγής της Honda που απευθύνεται στο ευρωπαϊκό κοινό και οι πωλήσεις του έχουν ανακοινωθεί πως θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι του 2023.

Η Honda έχει υποσχεθεί πως θα παρουσιάσει συνολικά 10 ηλεκτρικά δίκυκλα έως το 2025 και πως έως το 2040 έχει βάλει στόχο να έχει “ουδέτερη εκπομπή άνθρακα” ολόκληρη η γκάμα μοτοσυκλετών της… με ό,τι καταλαβαίνει ο καθένας τί θέλει να μας πει ο ποιητής.

Το σίγουρο είναι πως το πρώτο της μοντέλο EM1 e  (EM=Electric Mopet)είναι ένα εξαιρετικό scooter πόλης με αποσπώμενη μπαταρία που του προσφέρει αυτονομία 40 χιλιομέτρων και μπορεί να την φορτίσεις εύκολα στο διαμέρισμα που ζεις ή στο γραφείο σου και δεν απευθύνεται σε πλούσιου με βίλες και γκαράζ, όπως τα υπόλοιπα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες.

Επίσης είναι ελαφρύ και μικρό, οπότε δεν δημιουργεί κυκλοφοριακά προβλήματα και κυρίως δεν καταστρέφει το περιβάλλον με την καρκινογόνα σκόνη της φθοράς των ελαστικών που έχουν τα υπέρβαρα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Πρόκειται δηλαδή για μια ρεαλιστική εφαρμογή της ηλεκτροκίνησης και αποτελεί πραγματική λύση για τις αστικές μετακινήσεις σε μεγάλη κλίμακα. 

EICMA: Zontes 703T 2026 - Τρικύλινδρο crossover με χυτούς τροχους 17 ιντσών

Με 95 ίππους και υπερπλήρη εξοπλισμό - Δίπλα στο γνωστό μας 703F με τις ακτινωτές ζάντες
703
Από τον

Παύλο Καρατζά

5/11/2025

Την Zontes 703T που είναι η crossover έκδοση της 703F την είχαμε δει και στην περσινή έκθεση EICMA, μόνο που στο μεταξύ έχουμε ήδη δει και οδηγήσει την 703F.

Τη μοτοσυκλέτα κινεί ένας τρικύλινδρος κινητήρας 699cc που είναι ίδιος με της 703F με απόδοση 95,2 ίππων στις 10.000 σ.α.λ. και 7,13 kg.m ροπής στις 7.500 σ.α.λ,, με την Zontes να κάνει λόγο για τελική ταχύτητα 215 χλμ/ώρα.

Το πλαίσιο και το ψαλίδι είναι αλουμινένια και οι ζάντες είναι χυτές 17 ιντσών. Στο σύστημα πέδησης συναντάμε δύο δίσκους μπροστά με τετραπίστονες ακτινικές δαγκάνες, ενώ το πιρούνι είναι πλήρως ρυθμιζόμενο και έρχεται από τη Marzocchi.

Ο εξοπλισμός είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα και περιλαμβάνει προστατευτικά κάγκελα, TPMS, οθόνη TFT με συνδεσιμότητα, φώτα LED, σύστημα Keyless, TCS, διαφορετικές χαρτογραφήσεις, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα, προβολάκια, χούφτες με ενσωματωμένα φλας, θύρα USB, cornering ABS που συνεργάζεται με IMU, θερμαινόμενα grip, ενώ η ισχύς, το traction control και το φρένο κινητήρα είναι ρυθμιζόμενα.

Η Zontes 703T έρχεται με εμφάνιση που θυμίζει Tracer 9, το βάρος ανακοινώνεται στα 206 κιλά, και το ντεπόζιτο χωράει 20 λίτρα καυσίμου.

Αναμένουμε νεότερα για την άφιξή της και για την τιμή της.

Ετικέτες