EICMA 2022: Honda EM1 e Το πρώτο ηλεκτρικό της Honda για την Ευρώπη

Έρχονται και άλλα εννέα
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

8/11/2022

Το EM1 e είναι το πρώτο ηλεκτρικό scooter παραγωγής της Honda που απευθύνεται στο ευρωπαϊκό κοινό και οι πωλήσεις του έχουν ανακοινωθεί πως θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι του 2023.

Η Honda έχει υποσχεθεί πως θα παρουσιάσει συνολικά 10 ηλεκτρικά δίκυκλα έως το 2025 και πως έως το 2040 έχει βάλει στόχο να έχει “ουδέτερη εκπομπή άνθρακα” ολόκληρη η γκάμα μοτοσυκλετών της… με ό,τι καταλαβαίνει ο καθένας τί θέλει να μας πει ο ποιητής.

Το σίγουρο είναι πως το πρώτο της μοντέλο EM1 e  (EM=Electric Mopet)είναι ένα εξαιρετικό scooter πόλης με αποσπώμενη μπαταρία που του προσφέρει αυτονομία 40 χιλιομέτρων και μπορεί να την φορτίσεις εύκολα στο διαμέρισμα που ζεις ή στο γραφείο σου και δεν απευθύνεται σε πλούσιου με βίλες και γκαράζ, όπως τα υπόλοιπα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες.

Επίσης είναι ελαφρύ και μικρό, οπότε δεν δημιουργεί κυκλοφοριακά προβλήματα και κυρίως δεν καταστρέφει το περιβάλλον με την καρκινογόνα σκόνη της φθοράς των ελαστικών που έχουν τα υπέρβαρα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Πρόκειται δηλαδή για μια ρεαλιστική εφαρμογή της ηλεκτροκίνησης και αποτελεί πραγματική λύση για τις αστικές μετακινήσεις σε μεγάλη κλίμακα. 

Bimota KB998 Rimini Elite: Ειδική έκδοση σε μόλις πέντε κομμάτια [Τιμή]

Η τιμή της είναι αντίστοιχη αγοράς ενός μικρού διαμερίσματος
Bimota
Από τον

Παύλο Καρατζά

22/4/2026

Η ισπανική αγωνιστική ομάδα του WSBK, Provec Racing, αποκάλυψε τη Bimota KB998 Rimini Elite που είναι φτιαγμένη για πίστα και αποτελεί μια πιο ακραία έκδοση της KB998 Rimini.

Ο τετρακύλινδρος κινητήρας των 998 κυβικών αποδίδει 209 ίππους και ζυγίζει 176 κιλά – χωρίς υγρά - δηλαδή 16,7 κιλά λιγότερα από τη βασική έκδοση.

Η μοτοσυκλέτα είναι εξοπλισμένη με περιφερειακά από το πάνω ράφι, με φρένα της Brembo, αναβαθμισμένη ανάρτηση της Showa, εξάτμιση της Akrapovic, φέρινγκ της SpeedFiber, προστατευτικά κινητήρα GB Racing, ελαστικά Pirelli και η λίστα δεν τελειώνει εδώ. Η Bimota KB998 Rimini Elite φέρει επίσης τηλεμετρία ανεπτυγμένη από την Mectronik που παίρνει μετρήσεις από πολλαπλούς σένσορες, όπως και ρυθμιζόμενο traction control, χάρτες γκαζιού και φρένου κινητήρα.

Bimota

Η KB998 Rimini Elite αναπτύχθηκε με τη συμβολή του αναβάτη δοκιμών Xavi Forés και των αναβατών του WorldSBK Alex Lowes και Axel Bassani. Έκανε ήδη το αγωνιστικό της ντεμπούτο στον τελικό γύρο του Ισπανικού Πρωταθλήματος Superbike στη Jerez, όπου ο Tito Rabat ανέβηκε στο βάθρο.

Bimota

Η μοτοσυκλέτα θα παραχθεί σε μόλις πέντε κομμάτια παγκοσμίως και η τιμή της είναι 90.800 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ). Εκτός από τη μοτοσυκλέτα, οι αγοραστές θα έχουν πρόσβαση σε μια αποκλειστική εκδήλωση σε πίστα με την ομάδα Bimota by Kawasaki Racing Team. Το πακέτο περιλαμβάνει επίσης τεχνική υποστήριξη από την ομάδα Provec και VIP φιλοξενία σε επιλεγμένους γύρους του WorldSBK.

Bimota

Η Bimota KB998 Rimini Elite είναι μία πολύ ξεχωριστή μοτοσυκλέτα, προσανατολισμένη για πίστα, που μόλις πέντε πολύ τυχεροί και παράλληλα πολύ πλούσιοι θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν.