EICMA 2022: Rieju - Με αστέρι την Aventura 500 Legend

Και με ηλεκτρική Off-road μοτοσυκλέτα
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

16/11/2022

Στην επέτειο των 80 χρόνων από την ίδρυση της, η Rieju παρουσίασε μεταξύ άλλων στην EICMA 2022 μια δικύλινδρη On-Off μοτοσυκλέτα που ακούει στο όνομα Aventura 500 Legend, αλλά και την ηλεκτρική Off-road μοτοσυκλέτα Electric eMR.

Η Rieju γιορτάζει την 80η της επέτειο, με τις εκδόσεις Legend 1942 σε πράσινο χρώμα, που αφορούν Off-Road, On-Off, Street και Scrambler μοντέλα.

Aventura 500 Legend

Η ναυαρχίδα της γκάμας Legend 1942 είναι η ολοκαίνουργια Aventura 500, η μεγαλύτερη σε κυβισμό μοτοσυκλέτα της ιστορίας της ισπανικής εταιρείας. Με όμορφο και σύγχρονο design, ξεχωρίζει για το διπλό της ρεζερβουάρ, ένα στην παραδοσιακή θέση κι ένα ακόμα στην ουρά, για μια συνολική χωρητικότητα 39 λίτρων καυσίμου!

Ο κινητήρας είναι τετράχρονος, υγρόψυκτος, ψεκαστός δικύλινδρος εν σειρά 500 κ.εκ., χωρίς αυτή την στιγμή να υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για την προέλευσή του. Μπροστά έχουμε ανεστραμμένο πιρούνι, τροχό 21 ιντσών και 2 ακτινικές δαγκάνες που πιάνουν μεγάλους δίσκους 298 mm, ενώ πίσω έχουμε μονό αμορτισέρ, τροχό 18 ιντσών κι έναν ακόμα δίσκο. Το επίσημο στεγνό βάρος ανακοινώνεται στα 190 κιλά. Στον εξοπλισμό της μοτοσυκλέτας περιλαμβάνεται σταμπιλιζατέρ, ψηφιακά όργανα, αλουμινένια ποδιά, χούφτες, ψηλή ζελατίνα, κάγκελα προστασίας κινητήρα, και σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών.

Aventura 125

Το αδελφάκι του μεγάλου Aventura 500 είναι το Aventura 125, μια Α1 μοτοσυκλέτα με υγρόψυκτο κινητήρα 125 κ.εκ., ανεστραμμένο πιρούνι και ακτινωτούς τροχούς 18 (εμπρός) και 17 (πίσω) ιντσών, με On-Off ελαστικά. Αντίθετα με τον μεγάλο αδελφό, εδώ ο προβολέας διαθέτει δυο φωτιστικά σώματα κάθετα τοποθετημένα το ένα πάνω από το άλλο, ενώ στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται χούφτες, πλαστική ποδιά, σχάρα, ψηφιακή οθόνη οργάνων και ψηλή ζελατίνα.

Electric eMR

Η νέα ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της Rieju αποτελεί την πρώτη απόπειρα της φίρμας σε ηλεκτρικά Off-road δίκυκλα, και πρόκειται για ένα όμορφο Enduro με πλαίσιο δυο δοκών, ανεστραμμένο πιρούνι KYB και μονό αμορτισέρ πίσω και δίσκους μαργαρίτες. Το αστείο είναι πως στη φωτογραφία της μοτοσυκλέτας στο press kit της εταιρείας φαίνεται να υπάρχει και… τάπα ρεζερβουάρ σε αυτό! Οι ελάχιστες πληροφορίες για το eMR μας κάνει να πιστεύουμε πως πρόκειται για concept, κι έτσι εξηγείται ο πιθανός δανεισμός εξαρτημάτων από τα βενζινοκίνητα αδέλφια του, μέχρι να το δούμε να αποκτά το απολύτως δικό του κοστούμι.

MR 125

Τέλος, η Rieju παρουσίασε μια νέα τετράχρονη σειρά MR 125 με πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις και ποιοτικά αξεσουάρ, που στόχο έχουν να γίνουν τα εισαγωγικά δίκυκλα του αναβάτη στο Enduro.

Honda ADV160: Το πρώτο σκούτερ συμβατό με βενζίνη E85 παρουσιάστηκε στην Ινδία με απίστευτη τιμή

Οι παραδόσεις ξεκινούν τον Οκτώβριο
adv
Από τον

Παύλο Καρατζά

25/8/2026

Η Honda της Ινδίας παρουσίασε το ADV160 στην τιμή των 1.500 ευρώ. Πρόκειται για το πρώτο από τα δέκα μοντέλα της Honda που παρουσιάστηκε στην Ινδία τον Ιούλιο του 2026 και για το οποίο ανακοινώθηκε επίσημη τιμή.

Οι προκρατήσεις έχουν ξεκινήσει μέσω της ιστοσελίδας της Honda και των εξουσιοδοτημένων αντιπροσωπειών, ενώ οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν από τα μέσα Οκτωβρίου 2026.

Το Honda ADV160 θεωρείται το πρώτο σκούτερ στην Ινδία που είναι συμβατό με καύσιμα E85, μίγμα βενζίνης και αιθανόλης. Η ισχύς προέρχεται από έναν υγρόψυκτο κινητήρα 156,93 κυβικών που παράγει 16,3 ίππους και 1,5 kg.m ροπήςΗ συμβατότητα με το E85 σημαίνει ότι ο κινητήρας μπορεί να λειτουργεί με καύσιμο που περιέχει έως και 85% αιθανόλη, όταν στην χώρα μας η αιθανόλη δεν πρέπει να ξεπερνά το 10%. Η διαθεσιμότητα αυτού του καυσίμου θα εξαρτηθεί από την τοπική υποδομή λιανικής πώλησης, αν και το ευέλικτο σύστημα επιτρέπει στο σκούτερ να λειτουργεί εννοείται και με μίγματα χαμηλότερης περιεκτικότητας σε αιθανόλη.

adv

Ο μπροστινός τροχός είναι 14 ιντσών και 13 είναι ο πίσω. Το βάρος του σκούτερ ανέρχεται στα 133 κιλά με γεμάτο το ρεζερβουάρ των 8 λίτρων, ενώ το ύψος της σέλας ορίζεται στα 780 mm και η απόσταση από το έδαφος στα 165 mm.

Το ADV παρά το όνομά του είναι φτιαγμένο για αστική μετακίνηση και κάτω από την σέλα του διαθέτει χώρο αποθήκευσης 27 λίτρων, ενώ ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει οθόνη TFT με συνδεσιμότητα, θύρα USB, Traction Control (Honda Selectable Torque Control) και ABS στον πίσω τροχό.

Με τιμή στα 1.500 ευρώ και με το σκούτερ να είναι συμβατό με βενζίνη E85, όλα δείχνουν πως θα είναι μία εξαιρετικά ανταγωνιστική επιλογή μεταξύ των σκούτερ της κατηγορίας, όπως τα Yamaha Aerox και Hero Xoom 160.

Ετικέτες