EICMA 2022: Rieju - Με αστέρι την Aventura 500 Legend

Και με ηλεκτρική Off-road μοτοσυκλέτα
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

16/11/2022

Στην επέτειο των 80 χρόνων από την ίδρυση της, η Rieju παρουσίασε μεταξύ άλλων στην EICMA 2022 μια δικύλινδρη On-Off μοτοσυκλέτα που ακούει στο όνομα Aventura 500 Legend, αλλά και την ηλεκτρική Off-road μοτοσυκλέτα Electric eMR.

Η Rieju γιορτάζει την 80η της επέτειο, με τις εκδόσεις Legend 1942 σε πράσινο χρώμα, που αφορούν Off-Road, On-Off, Street και Scrambler μοντέλα.

Aventura 500 Legend

Η ναυαρχίδα της γκάμας Legend 1942 είναι η ολοκαίνουργια Aventura 500, η μεγαλύτερη σε κυβισμό μοτοσυκλέτα της ιστορίας της ισπανικής εταιρείας. Με όμορφο και σύγχρονο design, ξεχωρίζει για το διπλό της ρεζερβουάρ, ένα στην παραδοσιακή θέση κι ένα ακόμα στην ουρά, για μια συνολική χωρητικότητα 39 λίτρων καυσίμου!

Ο κινητήρας είναι τετράχρονος, υγρόψυκτος, ψεκαστός δικύλινδρος εν σειρά 500 κ.εκ., χωρίς αυτή την στιγμή να υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για την προέλευσή του. Μπροστά έχουμε ανεστραμμένο πιρούνι, τροχό 21 ιντσών και 2 ακτινικές δαγκάνες που πιάνουν μεγάλους δίσκους 298 mm, ενώ πίσω έχουμε μονό αμορτισέρ, τροχό 18 ιντσών κι έναν ακόμα δίσκο. Το επίσημο στεγνό βάρος ανακοινώνεται στα 190 κιλά. Στον εξοπλισμό της μοτοσυκλέτας περιλαμβάνεται σταμπιλιζατέρ, ψηφιακά όργανα, αλουμινένια ποδιά, χούφτες, ψηλή ζελατίνα, κάγκελα προστασίας κινητήρα, και σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών.

Aventura 125

Το αδελφάκι του μεγάλου Aventura 500 είναι το Aventura 125, μια Α1 μοτοσυκλέτα με υγρόψυκτο κινητήρα 125 κ.εκ., ανεστραμμένο πιρούνι και ακτινωτούς τροχούς 18 (εμπρός) και 17 (πίσω) ιντσών, με On-Off ελαστικά. Αντίθετα με τον μεγάλο αδελφό, εδώ ο προβολέας διαθέτει δυο φωτιστικά σώματα κάθετα τοποθετημένα το ένα πάνω από το άλλο, ενώ στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται χούφτες, πλαστική ποδιά, σχάρα, ψηφιακή οθόνη οργάνων και ψηλή ζελατίνα.

Electric eMR

Η νέα ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της Rieju αποτελεί την πρώτη απόπειρα της φίρμας σε ηλεκτρικά Off-road δίκυκλα, και πρόκειται για ένα όμορφο Enduro με πλαίσιο δυο δοκών, ανεστραμμένο πιρούνι KYB και μονό αμορτισέρ πίσω και δίσκους μαργαρίτες. Το αστείο είναι πως στη φωτογραφία της μοτοσυκλέτας στο press kit της εταιρείας φαίνεται να υπάρχει και… τάπα ρεζερβουάρ σε αυτό! Οι ελάχιστες πληροφορίες για το eMR μας κάνει να πιστεύουμε πως πρόκειται για concept, κι έτσι εξηγείται ο πιθανός δανεισμός εξαρτημάτων από τα βενζινοκίνητα αδέλφια του, μέχρι να το δούμε να αποκτά το απολύτως δικό του κοστούμι.

MR 125

Τέλος, η Rieju παρουσίασε μια νέα τετράχρονη σειρά MR 125 με πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις και ποιοτικά αξεσουάρ, που στόχο έχουν να γίνουν τα εισαγωγικά δίκυκλα του αναβάτη στο Enduro.

Husqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του!

Ένα teaser βίντεο με μπόλικη δράση στον πάγο, μας δείχνει τί να περιμένουμε
motomagHusqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

23/2/2024

Πάγος, λάστιχα με καρφιά και το Vitpilen/Svartpilen 801/901 μας δείχνει το πώς θα μοιάζει, ακολουθώντας την σχεδιαστική ταυτότητα που ξέρουμε από τα μικρότερα μέλη των δύο οικογενειών, αλλά και τον προκάτοχό του Vitpilen 701, με την Husqvarna να μας κρατάει σε αγωνία τόσο για τον κυβισμό όσο και για το τελικό όνομα που θα δώσει στο νέο της μοντέλο.

Όπως γνωρίζουμε ήδη το νέο Vitpilen/Svartpilen 801/901 θα παρουσιαστεί στις 5/3, όμως η Husqvarna θέλει να δημιουργήσει ακόμα περισσότερο hype. Με ένα μικρής διάρκειας teaser βίντεο (reel) στα κοινωνικά της δίκτυα, η εταιρεία του Pierer Group, μας προϊδεάζει για τον χαρακτήρα της νέας της μοτοσυκλέτας.

Το βίντεο ξεκινά με ένα κοντινό πλάνο, στα καρφιά τα οποία σπάνε τον πάγο για να βρουν πρόσφυση. Συνεχίζοντας, βλέπουμε τον πίσω τροχό να σπινάρει στην εκκίνηση, με τον θαρραλέο αναβάτη να οδηγεί επιθετικά την μοτοσυκλέτα πάνω στην ολισθηρή επιφάνεια.

Όπως βλέπουμε στα πλάνα, η εμφάνιση θυμίζει αρκετά αυτή του μοντέλου προπαραγωγής, το οποίο έχουμε δει κατά καιρούς σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες. Έτσι, ο στρογγυλός προβολέας παραμένει, μαζί με ένα προστατευτικό μασκάκι μπροστά του, το οποίο δεν γίνεται σαφές αν θα ανήκει στον βασικό εξοπλισμό. Προχωρώντας προς τα πίσω, γίνεται εμφανής η επίδραση των αγώνων flat-track στον σχεδιασμό της μοτοσυκλέτας, με τις καμπύλες να απουσιάζουν. Το παραλληλόγραμμο πίσω μέρος, φιλοξενεί ένα ίδιας διάταξης φανάρι, ενώ στα δεξιά του έρχεται το ψηλά τοποθετημένο τελικό. Αν και η βάση της πινακίδας απουσιάζει, υπολογίζουμε ότι πιθανότατα θα βγαίνει κάτω από την ουρά και όχι πάνω στον πίσω τροχό, όπως στον προκάτοχό του Vitpilen 701.

Όσον αφορά τον χρωματισμό, δυστυχώς η Husqvarna φρόντισε να καλύψει με καμουφλάζ όλα τα πλαστικά του Vitpilen/Svartpilen 801/901, κρατώντας την αγωνία για την τελική εμφάνιση μέχρι την παρουσίαση του μοντέλου. Ο ήχος, όμως, ο οποίος ξεφεύγει σε μερικά πλάνα, μας δηλώνει ότι πρόκειται ξεκάθαρα για δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα, τον οποίο όπως μας έχει συνηθίσει θα δανείζεται από την όμορη εταιρεία, KTM.

Δείτε το μικρής διάρκειας teaser βίντεο:

Ετικέτες