EICMA: H CFMOTO αφήνει αιχμές για νέο Superbike V4 – με φτερά!

Με το σλόγκαν Tech Driven και Sport γονίδια 200+hp… φύγαμε για Μιλάνο
EICMA: H CFMOTO αφήνει αιχμές για νέο Superbike V4 – με φτερά!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

16/10/2024

Η CFMOTO αποκάλυψε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία συμπληρώνοντας τα 35 χρόνια παρουσίας, στην οποία απεικονίζει περίτεχνα φτερά και LED προβολείς, με καμπύλες βγαλμένες από Superbike, υπονοώντας ότι κάτι νέο θα παρουσιαστεί στις 5-10 Νοεμβρίου στη Διεθνή Έκθεση Μοτοσυκλέτας Eicma.

Παρατηρώντας το 450SR S, που έχει παρόμοιες γραμμές στην σχεδίαση του εμπρός τμήματος, θα μπορούσαμε να πούμε ότι δώσανε μια νέα νότα στο ήδη μικρό SS. Από την άλλη όμως μπορεί να ετοιμάζουν κάποιο μεγάλο Superbike V4 1000κ.εκ με 200+ ίππους όπως είχαμε αναφέρει εδώ και ένα χρόνο πως ετοιμάζουν, στο πλαίσιο μίας βροντερής παρουσία της εταιρείας με τα εκθεσιακά μοντέλα που θα διαθέτει στο Μιλάνο της Ιταλίας.

 

Φαίνεται πως πέρα από τις συνεργασίες της CFMOTO με KTM και τελευταία και με Yamaha, οι κινέζικη εταιρεία προχωρά σε πιο βαθιά μονοπάτια εξέλιξης όπως δείχνουν οι πατέντες που έχουν κατατεθεί τον Ιούνιο του 2022 και κάνουν λόγο για ένα Superbike σύνολο με V4 κινητήρα.

Η μοτοσυκλέτα δεν έχει μείνει στα χαρτιά, όπως δείχνει και το παρακάτω VIDEO που έχει κυκλοφορήσει παράλληλα με την αρθρογραφία που παραθέτουμε πιο πάνω και είναι από τον προαύλιο χώρο του νέου εργοστασίου της CFMOTO. Το αναγνωρίζουμε γιατί έχουμε επισκεφτεί τον χώρο.

Δείτε το σύντομο VIDEO

 

Está en pruebas la nueva CF MOTO 1000RR. ¿Qué opinan?

Posted by PubliMotos on Tuesday, July 18, 2023

 

 

Περιμένουμε λοιπόν από την CFMOTO να έχει μία νέα μοτοσυκλέτα, έστω και σε μορφή πρωτότυπου, που θα πλαισιώνει τη σειρά SR-S, με έντονη σπορ διάθεση όπως δείχνει και η μπροστινή σιλουέτα της. Εν αναμονή πλέον για χαμηλές πτήσεις εδάφους – εδάφους, με αεροδυναμικά φτερά, χαμηλά clip-on, ανεστραμμένο μπροστινό πιρούνι, μονόμπρατσο πίσω και επιδόσεις που θα προκαλούν έντονα συναισθήματα…!!!

Περιμένουμε λοιπόν από την CFMOTO να έχει μία νέα μοτοσυκλέτα, έστω και σε μορφή πρωτότυπου, που θα πλαισιώνει τη σειρά SR-S, με έντονη σπορ διάθεση όπως δείχνει και η μπροστινή σιλουέτα της. Εν αναμονή πλέον για χαμηλές πτήσεις εδάφους – εδάφους, με αεροδυναμικά φτερά, χαμηλά clip-on, ανεστραμμένο μπροστινό πιρούνι, μονόμπρατσο πίσω και επιδόσεις που θα προκαλούν έντονα συναισθήματα…!!!

 

Yamaha Tenere: Έρχονται νέες adventure κάτω και πάνω από το Tenere 700

10 νέα μοντέλα τα επόμενα τρία χρόνια - Τι μας είπε ο CEO της Yamaha Ευρώπης, Olivier Prevost
Yamaha Tenere μικρή και μεγάλη 2025
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

4/12/2025

Η Yamaha ακούει και προσαρμόζεται στην αγορά, όπως περιμένει κανείς από τον Ιάπωνα κατασκευαστή και η διεύρυνση της γκάμας των adventure μοτοσυκλετών της βρίσκεται στο πρόγραμμα καλύπτοντας την απαίτηση του κοινού για μία μικρότερου αλλά και μεγαλύτερου κυβισμού adventure από την υπάρχουσα Tenere 700.

Το τεύχος #673 που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στα περίπτερα ξεχειλίζει από EICMA έχοντας τα σημαντικότερα μοντέλα που είδαμε στη σημαντικότερη έκθεση μοτοσυκλέτας στον κόσμο. 

Στο Μιλάνο είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε για μία ακόμη φορά με τον Olivier Prevost, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Yamaha Ευρώπης, ο οποίος μας είπε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα στον σύντομο χρόνο που είχαμε μαζί του, μιλώντας για τους Κινέζους κατασκευαστές και το Χείμαρρο νέων μοντέλων που παρουσιάζουν, αλλά και τα πλάνα της ιαπωνικής εταιρείας για το όχι και τόσο μακρινό μέλλον.
 
Σε ευθεία ερώτηση που του απευθύναμε για το αν περιμένουμε από τη Yamaha μικρό και μεγάλο Tenere ο Γάλλος δεν προχώρησε φυσικά σε λεπτομέρειες, όμως δεν απέφυγε να απαντήσει και στην ερώτηση λέγοντας πως η Ιαπωνική εταιρεία δουλεύει "πάνω σε όλα αυτά" και έχει διάθεση να μπει και σε κατηγορίες με μικρό περιθώριο κέρδους, όπως είναι οι μικρότερου κυβισμού μοτοσυκλέτες.

Σε μια μικρομεσαίου κυβισμού adventure η Yamaha θα προσπαθήσει να μπει στην κατηγορία με αξιώσεις όχι μόνο γιατί είναι η Yamaha αλλά γιατί οι προτάσεις στην κατηγορία είναι πλέον πολλές και αξιόλογες από κάθε κατασκευαστική γωνιά. 

Η Yamaha έχει στις τάξεις της τον πολύ καλό και ευχάριστο σε απόδοση εν σειρά δικύλινδρο που βλέπουμε στο MT-03 και θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει αυτόν ως βάση για το μικρό Tenere χωρίς μάλιστα να προχωρήσει σε αύξηση του κυβισμού του που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα 321 κ.εκ. για 41,43 ονομαστικούς ίππους που μεταφράζονται σε σχεδόν 36 ίππους στον πίσω τροχό για την Euro 5+ έκδοσή του. Αν κρατήσει και το βάρος χαμηλά, τα 36 άλογα αρκούν για μια δικύλινδρη adventure μικρομεσαίου κυβισμού, ωστόσο δεν αποκλείεται ο κυβισμός του κινητήρα να υπερβαίνει τα 400 με την ισχύ του να φτάνει στο όριο της Α2 κατηγορίας διπλώματος.

Αναφορικά με την μεγαλύτερη Tenere αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σημείο αναφοράς με την ιαπωνική εταιρεία να μην έχει δικύλινδρο κινητήρα μεγάλου κυβισμού. Έχει όμως τον "πασπαρτού" τρικύλινδρο, ο οποίος με τις κατάλληλες ρυθμίσεις θα μπορούσε να προσαρμοστεί σε έναν νέο adventure ρόλο και έτσι να δούμε το πρώτο τρικύλινδρο Tenere στην ιστορία, η οποία όμως θα ακολουθεί τη λογική της 700 με μεγάλες διαδρομές αναρτήσεων και ακτινωτούς τροχούς 21/18.

Η ιαπωνική εταιρεία σκοπεύει να παρουσιάσει 10 καινούργια μοντέλα τα επόμενα τρία χρόνια, όχι εκδόσεις μοτοσυκλετών που υπάρχουν τώρα στην παραγωγή, αλλά νέες μοτοσυκλέτες με "νέα πλαίσια", όπως είπε χαρακτηριστικά ο Prevost προσθέτοντας ότι κάποια από αυτά θα χρησιμοποιούν και νέους κινητήρες!

Βρείτε την πλήρη συνέντευξη στο τεύχος #673 που κυκλοφορεί στα περίπτερα και δείτε εδώ όλα τα καλά που θα διαβάσετε, μεταξύ των οποίων, την πρώτη μας επαφή με το Honda CB1000GT και τα σημαντικότερα μοντέλα που είδαμε στο Μιλάνο.