EICMA: UM Motorcycles Rockville 125 και 300 2026 - Με 10 χρόνια εγγύηση

Τα δύο GT/Crossover σκούτερ με TFT οθόνη και μεγάλη αυτονομία
UM_Rockville
Από τον

Παύλο Καρατζά

7/11/2025

Τα δύο Rockville τα είδαμε και στην περσινή EICMA, όμως τώρα είναι θέμα χρόνου να τα δούμε και στην χώρα μας. Τα δύο σκούτερ έχουν πλούσιο εξοπλισμό και 10 χρόνια εγγύηση στην Ελλάδα!

Το Rockville 125 φέρει έναν μονοκύλινδρο υγρόψυκτο κινητήρα 125 cc που αποδίδει 12 ίππους στις 8.250 σ.α.λ. και 1,19 kg.m στις 6.500 σ.α.λ. Μπροστά βρίσκουμε ένα τηλεσκοπικό πιρούνι και πίσω δύο αμορτισέρ. Το ύψος της σέλας ορίζεται στα 785 mm, το βάρος στα 140 κιλά, με την χωρητικότητα του ρεζερβουάρ να είναι 12,5 λίτρα! Οι τροχοί είναι διαστάσεων 14 ιντσών μπροστά και 13 πίσω.

Το μεγαλύτερο μέλος της οικογένειας, Rockville 300 φέρει μονοκύλινδρο κινητήρα 277 cc με απόδοση 24 ίππους στις 7.500 σ.α.λ. και 2,55 kg.m στις 5.000 σ.α.λ. Το βάρος ανέρχεται στα 155 κιλά, με την χωρητικότητα του ρεζερβουάρ να είναι 12,5 λίτρα. Οι τροχοί είναι διαστάσεων 14 ιντσών μπροστά και 13 πίσω.

Τα δύο Rockville έχουν πλούσιο εξοπλισμό και διαθέτουν ABS, LED φώτα, TFT οθόνη 7 ιντσών με δυνατότητα phone mirroring, θύρα USB, TMPS, TCS, σύστημα start and stop, σύστημα keyless και ρυθμιζόμενη ζελατίνα.

Να αναφέρουμε πως όλα τα δίκυκλα της UM με προδιαγραφές Euro 5+ έχουν 10 χρόνια εγγύηση στην Ελλάδα.

BSA Thunderbolt 350: Έρχεται στην Ελλάδα με υπογραφή KISKA

Η adventure μοτοσυκλέτα της BSA ετοιμάζεται να βγει στην αγορά και έχουμε μια πρώτη εκτίμηση χρόνου άφιξης και τιμής
BSA Thunderbolt 350
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

13/2/2026

Στην πρόσφατη παρουσία της BSA στην έκθεση EICMA 2025 το Thunderbolt 350 εύλογα συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον ως το νέο μοντέλο που ακόμη δεν είχε μπει στην παραγωγή, μα αυτό αναμένεται να αλλάξει σύντομα.

Έχοντας πια αντιπροσώπευση στην Ελλάδα από την KSR Hellas, η άφιξή του στη χώρα δεν είναι ακόμη οριστικά καθορισμένη και η πρόβλεψη είναι για το 2027, με μερικές πιθανότητες να έρθει στα μέρη μας αρκετά νωρίτερα, τον φετινό Σεπτέμβριο.

BSA Thunderbolt 350

Με βάση τις πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας, η τιμή του εκτιμάται πως θα κινηθεί περίπου στο ένα χιλιάρικο πάνω από το Bantam 350 - για την τιμολόγηση του οποίου έχουμε μιλήσει λίγο πριν το τέλος της περασμένης χρονιάς.

BSA Thunderbolt 350

Το τέταρτο μοντέλο της BSA μετά τα Gold Star 650, Bantam 350 και Scrambler 350 είναι σχεδιασμένο από τον αυστριακό οίκο KISKA - ο οποίος έχει πια ανεξαρτητοποιηθεί μετά τις ιδιοκτησιακές αλλαγές που συντελέστηκαν στον όμιλο Pierer, του οποίου ήταν μέλος – με βάση μια σιλουέτα που επιχειρεί να συνδέσει την ιστορία της BSA με τις σύγχρονες επιταγές της adventure σχολής.

BSA Thunderbolt 350

Ο υγρόψυκτος μονοκύλινδρος κινητήρας του είναι κοινός με το Bantam 350, μετρώντας 334 cc για μέγιστη απόδοση 29 ίππων στις 8.000 rpm και 3 χιλιογραμμόμετρων ροπής στις 5.800 rpm μέσω εξατάχυτου κιβωτίου.

BSA Thunderbolt 350

Με τροχούς 21 ιντσών μπροστά και 17 πίσω το Thunderbolt δεν κρύβει τη χωμάτινη πλευρά του χαρακτήρα του, η οποία υποστηρίζεται από τις αναρτήσεις που περιλαμβάνουν ανεστραμμένο πιρούνι 41 mm με διαδρομή 200 mm και ένα αμορτισέρ με διαδρομή 180 mm.

BSA Thunderbolt 350

Εξοπλίζεται με δικάναλο ABS με τρία modes λειτουργίας (Road, Rain και Off-Road), traction control, συνδεσιμότητα Bluetooth με υποστήριξη πλοήγησης και δηλώνει στεγνό βάρος 185 κιλών.

BSA Thunderbolt 350

 

Ετικέτες