Ετοιμάζεται η νέα Bimota KB4

Θολές αποκαλύψεις
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

13/5/2020

Με δε δύο επιτηδευμένα θολές φωτογραφίες στην επίσημη σελίδα της στο Facebook, η Bimota μας προαναγγέλλει πως άλλο ένα νέο μοντέλο οδεύει για την γραμμή παραγωγής μετά τον γάμο της με την Kawasaki. Πρόκειται για μια neo-retro superbike που θα έχει το όνομα KB-4. Όπως συνηθίζεται τα ονόματα των μοτοσυκλετών της Bimota ξεκινούσαν με το αρχικό γράμμα του κατασκευαστή του κινητήρα, Y για Yamaha, S για Suzuki, D για Ducati κ.τ.λ. Μετά ακολουθούσε το B, δηλαδή Bimota και τέλος έβαζαν τον αριθμό των κυλίνδρων π.χ. YB4= Yamaha κινητήρας + Bimota πλαίσιο + τετρακύλινδρος.

Οπότε με το όνομα της νέας μοτοσυκλέτας να είναι KB-4 καταλαβαίνουμε πως θα έχει τετρακύλινδρο κινητήρα της Kawasaki. Βέβαια η Kawasaki έχει πέντε (!!!) διαφορετικούς τετρακύλινδρους σε παραγωγή, τον 250 του ZX 25-RR, τον 900 του Ζ 900, τον 1000 του Ninja 1000 SX και Z1000, του ΖΧ10-R και φυσικά τον υπερτροφοδοτούμενο της οικογένειας των H2. Στην ΚΒ-4 ο τετρακύλινδρος έρχεται από την νέα Ninja 1000 SX των 142 ίππων, πράγμα που σημαίνει πως η ΚΒ-4 θα είναι η δυνατότερη neo-retro που έχει κατασκευαστεί έως σήμερα. Την μοτοσυκλέτα θα την βλέπαμε στην έκθεση του Μιλάνου το φθινόπωρο, αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα, μάλλον θα ακολουθήσει τις επιταγές της εποχής μέσω διαδικτυακής παρουσίασης… δηλαδή θα “χαθεί” ανάμεσα στα εκατομμύρια διαδικτυακά μηνύματα που μας βομβαρδίζουν καθημερινά. Όπως κι αν έχει, η Kawasaki δείχνει πως έχει πάρει στα σοβαρά την αγορά της Bimota και σκοπεύει να την επαναφέρει στις εποχές δόξας που είχε από τα μέσα των 70ies έως και τα μέσα των 90ies.

Το μόνο πρόβλημα είναι πως όλα τα μοντέλα θα ονομάζονται πλέον “KB-Κάτι”.

Royal Enfield Hunter 350 2025: Αναβάθμιση σε αναρτήσεις και συμπλέκτης περιορισμένης ολίσθησης με υποβοήθηση

Αναβάθμιση και στον εξοπλισμό – Σε 3 νέους χρωματικούς συνδυασμούς, με LED προβολέα
Royal Enfield HNTR 350 2025
Από το

motomag

29/4/2025

Η Royal Enfield προχώρησε στο φρεσκάρισμα του Hunter 350 για το 2025 με αλλαγές ουσίας που βελτιώνουν τη συμπεριφορά, τη χρηστικότητά του αλλά και την ασφάλεια.

Συγκεκριμένα η ρετρό σχεδίασης μοτοσυκλέτα της ινδικής εταιρείας διατηρεί τον μονοκύλινδρο αερόψυκτο κινητήρα J-series 349 κ.εκ. των 20,4 ίππων με τις υποτετράγωνες διαστάσεις του κυλίνδρου και το χαρακτηριστικά ευχάριστο, αργόστροφο δούλεμά που ταιριάζει γάντι στην αισθητική και τον χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας. 

Ωστόσο, το μικρό commuter έχει υποστεί μια σειρά από αλλαγές που στοχεύουν στη συνολική βελτίωσή του με τους Ινδούς να “απαντούν” στις κινήσεις του ανταγωνισμού  (βλ. Honda GB350) ώστε να διατηρήσουν ή ακόμη και να αυξήσουν το μερίδιο που έχουν -αρχικά- στην τεράστια ινδική αγορά.

Royal Enfield HNTR 350 2025

Συγκεκριμένα η θέση οδήγησης έχει αναθεωρηθεί με το εργονομικό τρίγωνο του αναβάτη να επηρεάζεται από το νέο τιμόνι αλλά και από τη σέλα που φέρει νέο αφρώδες και επένδυση. Στο παραπάνω έρχονται να προστεθούν οι αλλαγές στην πίσω ανάρτηση με νέα προοδευτικά ελατήρια και set up για τις αποσβέσεις των αμορτισέρ, ενώ έχει αυξηθεί και η απόσταση από το έδαφος.

 

Royal Enfield HNTR 350 2025

Παράλληλα, ο συμβατικός συμπλέκτης άλλαξε και έδωσε τη θέση του σε έναν περιορισμένης ολίσθησης με υποβοήθηση στη μανέτα, για πρώτη φορά σε 350άρι της Royal Enfield. Το τελευταίο το HNTR δεν το χρειαζόταν αφού η μανέτα του συμπλέκτη είναι ήδη ελαφριά στο τράβηγμα, αλλά όχι δεν λέμε σε τέτοιες αλλαγές με τη μοτοσυκλέτα να γίνεται ακόμη πιο φιλική στην καθημερινότητα, ειδικά για τις γυναίκες.

Royal Enfield HNTR 350 2025

Νέος είναι επίσης ο LED προβολέας, ο οποίος λογικά θα αναβαθμίσει αρκετά την ορατότητα τη νύχτα, ενώ στον εξοπλισμό έρχονται να προστεθούν το κομψό όργανο πλοήγησης tripper pod -όχι στη στάνταρ έκδοση "Factory Black"- που συνδέεται με smartphone και η “απαραίτητη” πλέον θύρα φόρτισης USB Type-C.

Royal Enfield HNTR 350 2025

Η πρώτη παρουσίαση έγινε σε φεστιβάλ της Royal Enfield στην Ινδία και συνολικά τα χρώματα που θα προσφέρονται είναι τα: Factory Black, Rio White και Dapper Grey, Tokyo Black, London Red και Rebel Blue ενώ είμαστε σε αναμονή για ανακοινώσεις από την ελληνική αντιπροσωπεία σχετικά με την εισαγωγή και την τιμή του στην Ελλάδα. Στην Ινδία πάντως η στάνταρ έκδοση παρέμεινε στο ίδιο επίπεδο με την απερχόμενη μοτοσυκλέτα.

 

Ετικέτες