GAS GAS 2021: Με 19 νέα μοντέλα!

Φωτιά στα κόκκινα
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

23/9/2020

Αυτή είναι η πρώτη χρονιά που η γκάμα μοντέλων της GAS GAS εναρμονίζεται πλήρως με τα υπόλοιπα μοντέλα του ομίλου PIERER Mobility Group. Ναι, ουσιαστικά για την ΚΤΜ μιλάμε, αλλά πλέον όλες οι εταιρείες που έχει μαζέψει κάτω από την ομπρέλα της η σύμπραξη οικονομικών δυνάμεων του αυστριακού επιχειρηματία Stefan Pierer και της ινδικής Bajaj, αποτελούν μέλη της PIERER Mobility Group.

Όσοι φοβήθηκαν πως η εξαγορά της ισπανικής GAS GAS θα είχε το ίδιο μελαγχολικό τέλος που είχε η αντίστοιχη της Husaberg έκανε μεγάλο λάθος. Με την δύναμη του ομίλου, η GAS GAS φέτος θα έχει εργοστασιακή παρουσία στο αμερικάνικο AMA Supercross και Pro Motocross με την ομάδα Troy Lee Designs Red Bull GASGAS Factory Racing Team. Έτσι η είσοδος στην τεράστια αμερικάνική αγορά θα γίνει με τυμπανοκρουσίες και μάλιστα μέσα από το τεράστιο δίκτυο αντιπροσώπων της KTM/Husqvarna. Αντίστοιχα δυναμική θα είναι και η γκάμα των μοντέλων που θα περιλαμβάνει από μικρά ηλεκτρικά Mini bike έως τα μεγάλα cross country μοντέλα που αγαπούν οι Αμερικάνοι της υπαίθρου.

Για την Ευρωπαϊκή αγορά, τα ευχάριστα νέα είναι η προσαρμογή όλων των μοντέλων Enduro στις προδιαγραφές Euro 5, αλλά και η διατήρηση όλων των Trial μοντέλων της “ισπανικής” εταιρείας, έστω και χωρίς αλλαγές για το 2021. Μάλιστα οι φίλοι των Trial θα έχουν πλέον πρόσβαση σε όλους τους αντιπροσώπους της ΚΤΜ για το service και την εύρεση ανταλλακτικών των μοτοσυκλετών τους. Ομολογούμε πως το κατακόκκινο χρώμα των Motocross είναι υπέροχο και σίγουρα πολύ πιο ξεχωριστό από το κόκκινο-άσπρο των cross country και enduro μοντέλων. 

Leoncino Bobber 400 – Η πρώτη V2 μοτοσυκλέτα της Benelli έφτασε Ελλάδα [Τιμή]

Νέα cruiser μοτοσυκλέτα με 33,5 ίππους στα 165 κιλά χωρίς υγρά
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

10/12/2025

Η Leoncino Bobber 400 είναι μία cruiser μοτοσυκλέτα μικρομεσαίων κυβικών με V2 κινητήρα, που μάλιστα είναι ο πρώτος στην ιστορία της Benelli.

Να αναφέρουμε εδώ πως την μοτοσυκλέτα την είχαμε δει από κοντά στην έκθεση EICMA του 2024. Ο V2 κινητήρας 60 μοιρών 385 κυβικών είναι υγρόψυκτος και 8-βάλβιδος και αποδίδει 33,5 ίππους στις 8.000 στροφές και 3,57 kg.m ροπής στις 5.000 στροφές, ενώ το πλαίσιο είναι ατσάλινο σωληνωτό.

Την ανάρτηση αναλαμβάνει ανεστραμμένο πιρούνι με διαδρομή 125 mm και δύο αμορτισέρ με διαδρομή 100 mm. Στο σύστημα πέδησης συναντάμε μονό δίσκο 300 mm με τετραπίστονη ακτινική δαγκάνα μπροστά και μονό δίσκο 240 mm με μονοπίστονη δαγκάνα πίσω.

Leoncino

Το βάρος της μοτοσυκλέτας ανακοινώνεται στα 165 κιλά χωρίς υγρά, με την χωρητικότητα του ρεζερβουάρ καυσίμου να είναι στα 15 λίτρα. Το ύψος της σέλας είναι στα 730mm και το μεταξόνιο στα 1.520 mm, ενώ εντύπωση προκαλεί η διάσταση του μπροστινού ελαστικού που είναι 130/90 με τους τροχούς να είναι 16 ιντσών τόσο μπροστά, όσο και πίσω.

Ο εξοπλισμός της μοτοσυκλέτας περιλαμβάνει Traction Control με δυνατότητα απενεργοποίησης, καθρέπτες bar-end και ABS της Bosch.

Η μοτοσυκλέτα είναι διαθέσιμη σε χρώματα Desert Tan και Midnight Black και η τιμή της έχει οριστεί στα 5.690 ευρώ.