GAS GAS 2021: Με 19 νέα μοντέλα!

Φωτιά στα κόκκινα
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

23/9/2020

Αυτή είναι η πρώτη χρονιά που η γκάμα μοντέλων της GAS GAS εναρμονίζεται πλήρως με τα υπόλοιπα μοντέλα του ομίλου PIERER Mobility Group. Ναι, ουσιαστικά για την ΚΤΜ μιλάμε, αλλά πλέον όλες οι εταιρείες που έχει μαζέψει κάτω από την ομπρέλα της η σύμπραξη οικονομικών δυνάμεων του αυστριακού επιχειρηματία Stefan Pierer και της ινδικής Bajaj, αποτελούν μέλη της PIERER Mobility Group.

Όσοι φοβήθηκαν πως η εξαγορά της ισπανικής GAS GAS θα είχε το ίδιο μελαγχολικό τέλος που είχε η αντίστοιχη της Husaberg έκανε μεγάλο λάθος. Με την δύναμη του ομίλου, η GAS GAS φέτος θα έχει εργοστασιακή παρουσία στο αμερικάνικο AMA Supercross και Pro Motocross με την ομάδα Troy Lee Designs Red Bull GASGAS Factory Racing Team. Έτσι η είσοδος στην τεράστια αμερικάνική αγορά θα γίνει με τυμπανοκρουσίες και μάλιστα μέσα από το τεράστιο δίκτυο αντιπροσώπων της KTM/Husqvarna. Αντίστοιχα δυναμική θα είναι και η γκάμα των μοντέλων που θα περιλαμβάνει από μικρά ηλεκτρικά Mini bike έως τα μεγάλα cross country μοντέλα που αγαπούν οι Αμερικάνοι της υπαίθρου.

Για την Ευρωπαϊκή αγορά, τα ευχάριστα νέα είναι η προσαρμογή όλων των μοντέλων Enduro στις προδιαγραφές Euro 5, αλλά και η διατήρηση όλων των Trial μοντέλων της “ισπανικής” εταιρείας, έστω και χωρίς αλλαγές για το 2021. Μάλιστα οι φίλοι των Trial θα έχουν πλέον πρόσβαση σε όλους τους αντιπροσώπους της ΚΤΜ για το service και την εύρεση ανταλλακτικών των μοτοσυκλετών τους. Ομολογούμε πως το κατακόκκινο χρώμα των Motocross είναι υπέροχο και σίγουρα πολύ πιο ξεχωριστό από το κόκκινο-άσπρο των cross country και enduro μοντέλων. 

Ecoshift: Το ελληνικό σκούτερ Noos αποκτά νέες εκδόσεις 

Εκδόσεις για όλες τις κατηγορίες διπλωμάτων οδήγησης
Ecoshift Noos νέες εκδόσεις 2026
Από το

motomag

3/9/2026

Η Ecoshift ανακοίνωσε πως το ελληνικής σχεδίασης και παραγωγής σκούτερ Noos είναι πλέον διαθέσιμο για όλες τις κατηγορίες διπλωμάτων οδήγησης, διευρύνοντας έτσι το κοινό που θέλει να το κάνει δικό του.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Ecoshift, η οποία αποτελεί επιχειρηματική μονάδα του Ομίλου Πέτρος Πετρόπουλος, το Noos έλαβε την ευρωπαϊκή έγκριση τύπου (EU Whole Vehicle Type Approval) για την κατηγορία L1e-B, διευρύνοντας τις επιλογές πρόσβασης του κοινού. 

Η νέα έκδοση μπορεί να οδηγηθεί με άδειες οδήγησης ΑΜ, Α1, Α2 και Α, καθώς και με άδεια αυτοκινήτου (Β), σύμφωνα με τις προϋποθέσεις της ισχύουσας νομοθεσίας. 

Το Noos L1e-B φέρει κινητήρα Bosch ισχύος έως 4 kW (5,4 ίππων), προσαρμοσμένο στις προδιαγραφές της Ecoshift και έπειτα από τη νέα έγκριση που έλαβε θα διατίθεται πλέον σε οκτώ διαφορετικές εκδόσεις (με διαφορετικά επίπεδα ισχύος), ώστε να καλύψει περισσότερες ανάγκες ιδιωτών και επαγγελματιών.

Να σημειωθεί ότι κατά το πρώτο εξάμηνο του 2026, το Noos κατέκτησε μερίδιο αγοράς στην κατηγορία (L3e-A1) των ηλεκτρικών ελαφριών σκούτερ που έφτασε το 50,08%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Οι νέες εκδόσεις αναμένεται να διευρύνουν το "αποτύπωμά" του στις ταξινομήσεις της ελληνικής αγοράς, όπως και η διεύρυνση του δικτύου συνεργατών της Ecoshift.