Γράφτηκε από: 
τον Κώστα Γκαζή

GASGAS MC-E 3 - Ηλεκτρικό παιδικό ΜΧ μοντέλο

Στα χνάρια των KTM SX-E3 & Husqvarna EE3

Μετά την παρουσίαση των δυο ηλεκτρικών παιδικών ΜΧ μοντέλων της ΚΤΜ, και των αντίστοιχων μοτοσυκλετών της Husqvarna, έφτασε και η σειρά του τρίτου μέλους του Pierer Group να παρουσιάσει και αυτό μια νέα ηλεκτρική mini μοτοσυκλέτα που βασίζεται στο SX-E3 των Αυστριακών και ονομάζεται MC-E 3.

Όπως η SX-E3 της ΚΤΜ και η EE3 της Husqvarna, έτσι και η MC-E 3 είναι η μικρή αδελφή του μεγαλύτερου MC-E 5 μοντέλου της GASGAS, με τις τρεις εταιρείες να έχουν τα ίδια δύο ηλεκτρικά μοντέλα στις γκάμες τους, αλλά με διαφορετικά χρώματα, γραφικά και ονόματα.

Οι διαφορές μεταξύ MC-E 3 & MC-E 5 εντοπίζονται σε αρκετούς τομείς όπως στη διαδρομή των αναρτήσεων με το MC-E 3 να έχει 144 mm μπροστά και 133 mm πίσω, ενώ ο μεγάλος αδελφός έχει 205 mm και 185 mm αντίστοιχα. Παράλληλα μικρότερη είναι η ελάχιστη απόσταση από το έδαφος στα 152 mm, από τα 252 mm του MC-E 5, ενώ χαμηλότερη είναι και η σέλα στα 555 mm αντί για 665 mm. Τέλος, οι τροχοί είναι 12 ίντσες μπροστά και 10 πίσω για το MC-E 5 και 10-10 ίντσες για το MC-E 3, με την απόδοση του κινητήρα να βρίσκεται στους 5 hp για το MC-E 3 και στους 6,7 hp για το MC-E 5.

Η μικρή ηλεκτρική μοτοσυκλέτα διαθέτει όπως θα περίμενε κανείς κορυφαία περιφερειακά όπως chromoly ατσάλινο πλαίσιο, αναρτήσεις της WP, αλουμινένιες ζάντες, τιμόνι Neken, ελαστικά Maxxis, δισκόφρενα μαργαρίτες, κ.α.

 

 

Η μπαταρία των 48 V του MC-E 3 έχει χωρητικότητα 648 Wh, με τη GASGAS να κάνει λόγο για αυτονομία δύο περίπου ωρών, ενώ η φόρτιση από 0-100% απαιτεί 70 λεπτά.

Η σέλα της μικρής ΜΧ μοτοσυκλέτας είναι ρυθμιζόμενη, ενώ τα ελάχιστα 555 mm ύψους έρχονται με τη σέλα στη χαμηλή θέση, το πίσω αμορτισέρ σε διαφορετική έδραση, και με χαμήλωμα του πιρουνιού.

Για λόγους ασφαλείας, το MC-E 3 έχει αισθητήρα που κόβει τη δύναμη σε περίπτωση πτώσης, ενώ αυτό υποστηρίζεται και από ένα κορδόνι που δένει στον καρπό του αναβάτη και απελευθερώνεται στην πτώση.