H-D LiveWire S2 Del Mar 2023: Η δεύτερη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα των Αμερικάνων

Φτηνότερη και εμπνευσμένη από τα flat-track
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

11/5/2022

Η Harley Davidson έχει πλέον διαχωρίσει ως ξεχωριστή μάρκα τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες της σειράς LiveWire και με την νέα Del Mar, εγκαινιάζει την έναρξη παραγωγής της πλατφόρμας S2, πάνω στην οποία θα βασιστούν στο μέλλον αρκετά μοντέλα της μεσαίας κατηγορίας.

Η Del Mar είναι μιας περιορισμένης παραγωγής έκδοση που θα κατασκευαστεί σε μόλις 100 αριθμημένα αντίτυπα, με εκτιμώμενη τιμή στις ΗΠΑ τα 17.699 δολάρια, όμως αμέσως μετά θα ξεκινήσει η “κανονική” παραγωγή των S2 με τιμή κοντά στα 15.000 δολάρια.

Ήδη μετά την παρουσίασή της, η Del Mar ξεπούλησε τα 100 αντίτυπα μέσα σε μόλις 18 λεπτά!

Η πλατφόρμα S2 έχει κινητήρα απόδοσης 80 ίππων (περίπου 60kw) και μπαταρία με αυτονομία εντός πόλης τα 180 χιλιόμετρα. Η μπαταρία θα μπορεί να φορτιστεί είτε μέσω οικιακής πρίζας, είτε μέσω ταχυφορτιστή.  

Η εξωτερική εμφάνιση είναι σχεδιασμένη από τον Eric Stafford και όπως δήλωσε ο ίδιος κατά την παρουσίαση, είχε πηγή έμπνευσης τα αγωνιστικά flat-track XR750 της Harley Davidson, ενώ χαρακτηρίζει τη μοτοσυκλέτα ως “urban street tracker”….


 

 

Royal Enfield Guerrilla 450 – Νέα έκδοση Apex με πιο ασφάλτινη στόχευση και ένα νέο χρώμα

Ανανέωση για το Guerilla στην Ινδία με μια νέα έκδοση που ξεχωρίζει από την πιο σπορ θέση οδήγησής της
re guerilla 450 apex
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

27/3/2026

Από το 2024 που πρωτοκυκλοφόρησε το Guerilla 450 δεν είχε αλλάξει καθόλου, κάτι που ωστόσο συμβαίνει τώρα στην Ινδία καθώς η Royal Enfield αποκάλυψε μια νέα έκδοση Apex για το 2026.

Σε αυτήν η βασική διαφορά αφορά στη θέση οδήγησης, στην οποία το αλουμινένιο τιμόνι έχει επανατοποθετηθεί 56 χιλιοστά πιο χαμηλά και 57 χιλιοστά πιο μπροστά, βάζοντας τον αναβάτη σε μια ελαφρώς πιο σκυφτή στάση. Αν αυτό ακούγεται ως μια αλλαγή με έμφαση στην ασφάλτινη οδήγηση, το έτερο σημείο διαφοροποίησής του από τα υπόλοιπα Guerilla 450 την επιβεβαιώνει καθώς το Apex φορά νέα λάστιχα της Vredestein με πιο ασφάλτινη στόχευση.

re guerilla 450

Δύο ακόμη στοιχεία αποκλειστικά του Apex είναι ένα μικρό μασκάκι πάνω από τον στρογγυλό προβολέα και ένα αφαιρούμενο κάλυμμα ουράς.

Τα χρώματα της έκδοσης Guerilla 450 Apex θα είναι τρία: κόκκινο, μαύρο και πράσινο.

re guerilla 450

Πέραν αυτών, η Royal Enfield είχε μερικές αλλαγές που αφορούν και στην υπόλοιπη γκάμα. Συγκεκριμένα, εισήγαγε ένα νέο χρώμα Twilight Blue που συνοδεύεται από προστατευτική γρίλια για τον προβολέα και χούφτες τιμονιού.

Η άλλη αλλαγή αφορά όλη τη γκάμα και συγκεκριμένα το σύστημα πλοήγησης Tripper, το οποίο πλέον δεν απαιτεί το κινητό τηλέφωνο του αναβάτη να είναι ξεκλειδωμένο για να λειτουργεί η σύνδεση με την υπηρεσία Google Maps, κάτι που ωστόσο αφορά μόνο στα Android τηλέφωνα.

Ετικέτες