Honda CB1000X: Η Kawasaki πιστεύει πως έρχεται!

Κάτι θα ξέρει ο ένας για τον άλλο…
Honda CB1000X: Η Kawasaki πιστεύει πως έρχεται!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

21/10/2024

Εδώ και 4 χρόνια περίπου έχουν εμφανιστεί οι πρώτες πληροφορίες για ένα νέο Crossover της Honda, ουσιαστικά τον sport απόγονο της CBF1000. Επίσης δηλαδή με τετρακύλινδρο κινητήρα, όπως και εκείνη η μοτοσυκλέτα που έχει από καιρό σταματήσει, αλλά τώρα με ξεκάθαρα sport προσανατολισμό στο πλαίσιο που έχουν καθορίσει τα Tracer της Yamaha, το Suzuki GSX-S 1000GX αλλά και το Kawasaki Versys. Με το ίδιο κέντρο αλλά σε διαφορετική ακτίνα κύκλου, κυκλοφορούν ως ανταγωνισμός το S1000XR και το Multistrada V4S, κυρίως ως προτάσεις μεταχειρισμένου απέναντι στην αγορά ενός καινούριου. Η Kawasaki βέβαια έχει άλλη άποψη:

 

Το νέο Kawasaki Versys 1100 2025 έχει μόλις παρουσιαστεί στους ξένους δημοσιογράφους και εκεί οι Ιάπωνες μίλησαν για τον ανταγωνισμό εντάσσοντας σε αυτόν και το νέο Crossover της Honda. Δύσκολο να είναι λάθος ή κεκτημένη ταχύτητα, καθώς συνοδεύεται από μελέτη της αγοράς, πιο πιθανό να έπρεπε να βγει προς τα έξω ένα διαφορετικό σκίτσο χωρίς το CB1000X και να παραλείφθηκε αυτό το βήμα ή απλά ήθελαν να προλάβουν τις εξελίξεις. Το μόνο σίγουρο είναι πως οι Ιάπωνες παρακολουθεί ο ένας τον άλλο και πως η Kawasaki βλέπει άμεσο ανταγωνισμό σε ένα μοντέλο που ακόμη δεν υπάρχει. Οπότε το ασφαλές συμπέρασμα είναι πως η Kawasaki γνωρίζει πως έρχεται σύντομα στην αγορά. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως είναι μία από τις μοτοσυκλέτες με την μεγαλύτερη πιθανότητα για εμφάνιση στην Eicma της Ιταλίας σε λίγες μόνο ημέρες. Όπως άλλωστε και στην Intermot που ακολουθεί.

Honda CB1000X: Η Kawasaki πιστεύει πως έρχεται!
Αυτός είναι ο άμεσος ανταγωνισμός του Versys 1100 2025, όπως τον βλέπει η Kawasaki

Περιμένουμε από την Honda να βαδίσει σε γνώριμα μονοπάτια για μοτοσυκλέτα αυτής της κατηγορίας, που σημαίνει πως είναι ασφαλής υπόθεση ότι θα φορά τον ίδιο κινητήρα με το Hornet 1000, θα έχει το ίδιο πλαίσιο ,ε ανεστραμμένο πιρούνι εμπρός, τροχούς 17 ιντσών, ενδεχομένως και επιλογή για DCT κιβώτιο ταχυτήτων, προστατευτική καρίνα και εμφάνιση μιας Crossover μοτοσυκλέτας στο πλαίσιο του ανταγωνισμού.

Λίγο διαφορετικά από αυτό που πιστεύει η ίδια η Kawasaki για τον εαυτό της και την Honda, πιο άμεσος ανταγωνισμός θα είναι το Tracer και έπειτα το Kawasaki Versys 1100, πιο μακριά το Suzuki GSX-S 1000GX, και ακόμη μακρύτερα το BMW S 1000XR και η Multistrada V4. Το τοποίο θα ξεκαθαρίσει όταν ανάψουν όλα τα φώτα στην EICMA, την μεγαλύτερη Έκθεση μοτοσυκλέτας που θα γίνει αρχές Νοεμβρίου στο Μιλάνο.

Bimota BX 450 – Μπαίνει στην παραγωγή η πρώτη της Off-Road μοτοσυκλέτα

Σύντομα θα είναι διαθέσιμη σε περιορισμένα κομμάτια
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

20/3/2026

Πρόκειται για ένα “παλιό” νέο, αφού η Bimota BX 450 παρουσιάστηκε πρώτη φορά στην EICMA του 2022 και το 2024 συμμετείχε στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Enduro, κατακτώντας τον τίτλο στην κατηγορία Raid TT. Τώρα η ιταλική εταιρεία μπαίνει στην τελική φάση του project με την παραγωγή της μοτοσυκλέτας.

Η πρώτη Off-Road μοτοσυκλέτα της Bimota βασίζεται στον κινητήρα και το πλαίσιο της KX 450 της Kawasaki, εταιρείας που κατέχει ποσοστό 49,9% της ιταλικής φίρμας από το 2019. Ο τετράχρονος υγρόψυκτος κινητήρας είναι χωρητικότητας 449 κυβικών και συνδυάζεται με 5τάχυτο κιβώτιο, ενώ το πλαίσιο είναι αλουμινένιο και περιμετρικό.

Bimota

Η BX 450 φέρει μπροστά ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο πιρούνι 49 mm με διαδρομή 305 mm και μονό ρυθμιζόμενο αμορτισέρ με διαδρομή 307 mm πίσω που συνεργάζεται με ρυθμιζόμενο μοχλικό σύστημα Uni-Trak.

Στο σύστημα πέδησης βρίσκουμε δίσκο 270 mm που συνδυάζεται με διπίστονη δαγκάνα της Brembo μπροστά και δίσκο 240 mm με μονοπίστονη δαγκάνα πίσω. Το βάρος της μοτοσυκλέτας ανέρχεται στα 110,2 κιλά χωρίς υγρά, με το ντεπόζιτο να είναι χωρητικότητας 10,7 λίτρων.

Bimota

Στο θέμα του εξοπλισμού η Bimota διαθέτει δύο διαφορετικούς χάρτες, 10 επίπεδα traction control, launch control και σύστημα εξάτμισης Akrapovic. Η μοτοσυκλέτα αναμένεται να είναι διαθέσιμη σε περιορισμένα κομμάτια από τον Μάϊο και η τιμή της δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

Ετικέτες