Honda CB400/1300 SF 2018

Βελτιώσεις και φώτα LED
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

4/10/2017

Η Honda φαίνεται πως προχωρά σε σημαντικές αλλαγές στην γκάμα των γυμνών της και εκτός από το ριζικά ανανεωμένο CB1000R που θα παρουσιαστεί στην EICMA, και τα CB400 και CB1300 SF/ Super Boldor έχουν δεχθεί πινελιές αναβάθμισης.

Από το 2014, η έκδοση Super Boldor του CB400 διέθετε LED φώτα στον ρετρό, στρογγυλό προβολέα του, ενώ η απλή έκδοση χωρίς φαίρινγκ είχε την συνηθισμένη λάμπα αλογόνου. Πλέον, από το 2018 και οι δύο εκδόσεις του τετρακύλινδρου εν σειρά με τα 400 κυβικά θα διαθέτουν φώτα τεχνολογίας LED. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Honda, η υιοθέτηση της τεχνολογίας LED ακόμη και σε πιο ρετρό μοντέλα όπως τα CB1100RS/EX δεν αφαιρεί τίποτα από την… κλασικότητα της εμφάνισης, ενώ προσφέρει σημαντική μείωση στις απαιτήσεις του ηλεκτρικού κυκλώματος και κατ' επέκταση μικρότερες απαιτήσεις από την μπαταρία, άρα και μικρότερο βάρος.

Οι αλλαγές που είχαν γίνει το 2014 (στο μοντέλο που είχε μείνει απαράλλαχτο από το 2004, δηλαδή για μια ολόκληρη δεκαετία!) θα παραμείνουν, όπως οι τροχοί η επανατοποθέτηση των μαρσπιέ, οι χειρολαβές για τον συνεπιβάτη και τα επανασχεδιασμένα όργανα, ενώ διαφορετική είναι και η εξάτμιση (με αντίστοιχα βελτιωμένο ήχο) προκειμένου να πληροί τις νέες προδιαγραφές ρύπων στην Ιαπωνία.

Και μιας και γίνεται λόγος για την αγορά στην οποία προορίζεται, να θυμίσουμε ότι η προηγούμενη γενιά των CB400 ήταν ένα από τα πιο καλοπουλημένα μοντέλα, από τις μοτοσυκλέτες που ερχόντουσαν ως μεταχειρισμένα εισαγωγής στην χώρα μας, μια διαδικασία που σταμάτησε λόγω των περιορισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πρακτικά μείωσε δραματικά τον αριθμό των μοτοσυκλετών που κυκλοφορούσαν στην Ελλάδα. Τα χαρακτηριστικά των τετρακύλινδρων τετρακοσαριών τα καθιστούσαν ιδανικά για μια χώρα και μια αγορά με τις απαιτήσεις και τις ανάγκες όπως της Ελλάδας, ενώ η ουσιαστική τους value for money αξία ήταν σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο, χάρη στην τεχνολογία και το ποιοτικό επίπεδο της κατασκευής (προορισμένα για την ιαπωνική αγορά γαρ, με τις αυστηρές προδιαγραφές και την απαίτηση για τεχνολογία αιχμής) σε συνδυασμό με την προσιτή σχετικά τιμή τους ως μεταχειρισμένα. Είναι πολύ κρίμα που σήμερα δεν έχουμε την λύση τέτοιων επιλογών, οι οποίες θα αύξαναν θεαματικά τον αριθμό όχι μόνο των μοτοσυκλετών, αλλά και του κοινού της μοτοσυκλέτας, ειδικά σήμερα που η τάση του customizing προσφέρει αμέτρητες εναλλακτικές που θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν ως βάση τέτοιες μοτοσυκλέτες.

Τα χαρακτηριστικά των τετρακύλινδρων τετρακοσαριών τα καθιστούσαν ιδανικά για μια χώρα και μια αγορά με τις απαιτήσεις και τις ανάγκες όπως της Ελλάδας

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες αλλαγές, βελτιωμένες είναι οι αναρτήσεις εμπρός και πίσω, ενώ πλέον όλα τα μοντέλα θα διαθέτουν βαλβίδα  σχήματος "L" στα ελαστικά για εύκολο φούσκωμα των ελαστικών.

Το CB1300 θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ένα επετειακό μοντέλο, καθώς συμπληρώνονται 25 χρόνια από την γέννηση του πρώτου CB1000SF, γεγονός που μπορεί να μεταφραστεί σε έναν ακόμη πλουσιότερο εξοπλισμό σε σύγκριση με το 400, αλλά για την επιβεβαίωση θα πρέπει να περιμένουμε το Σαλόνι του Τόκιο.

Ετικέτες

Sherco SE300 MY23 Mario Roman replica - Σε μόλις 250 αντίτυπα

Φόρος τιμής στον Ισπανό αναβάτη που κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Hard Enduro 2022
Sherco 300SE Mario Roman Replica 2023
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

22/3/2023

Η Sherco παρουσιάζει την SE300 MY23 Mario Roman replica, μια κορυφαία Hard-Enduro μοτοσυκλέτα περιορισμένης παραγωγής, που εμπνέεται από την αγωνιστική μοτοσυκλέτα του Mario Roman.

Θυμιζουμε πως στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Hard Enduro της FIM για το 2022, ο Mario Roman διεκδίκησε μέχρι τέλους τον τίτλο, για να τον χάσει για μόλις 7 βαθμούς, κατακτώντας τη δεύτερη θέση της τελικής κατάταξης. H νέα μοτοσυκλέτα της γαλλικής εταιρείας που αποτίει φόρο τιμής στον Ισπανό αναβάτη είναι εξοπλισμένη με ότι καλύτερο κυκλοφορεί για hard enduro αγώνες και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένη παραγωγή 250 αντιτύπων.

Μεταξύ άλλων η SE300 MY23 Mario Roman έκδοση περιλαμβάνει:

  • 8517 Μπλε κάλυμμα συμπλέκτη
  • 8519 Κάλυμμα ανάφλεξης
  • 6821 Πίσω λουρί έλξης
  • 6820 Μπροστινό λουρί έλξης
  • 5408 Προστασία ψυγείων
  • 2916 Προστατευτικό αλυσίδας μαύρο
  • 8029 AXP XTREM ποδιά κινητήρα
  • 11158 Κιτ αυτοκόλλητων Mario Roman
  • 8426 Πίσω δισκόφρενο EVO