Honda CB400/1300 SF 2018

Βελτιώσεις και φώτα LED
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

4/10/2017

Η Honda φαίνεται πως προχωρά σε σημαντικές αλλαγές στην γκάμα των γυμνών της και εκτός από το ριζικά ανανεωμένο CB1000R που θα παρουσιαστεί στην EICMA, και τα CB400 και CB1300 SF/ Super Boldor έχουν δεχθεί πινελιές αναβάθμισης.

Από το 2014, η έκδοση Super Boldor του CB400 διέθετε LED φώτα στον ρετρό, στρογγυλό προβολέα του, ενώ η απλή έκδοση χωρίς φαίρινγκ είχε την συνηθισμένη λάμπα αλογόνου. Πλέον, από το 2018 και οι δύο εκδόσεις του τετρακύλινδρου εν σειρά με τα 400 κυβικά θα διαθέτουν φώτα τεχνολογίας LED. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Honda, η υιοθέτηση της τεχνολογίας LED ακόμη και σε πιο ρετρό μοντέλα όπως τα CB1100RS/EX δεν αφαιρεί τίποτα από την… κλασικότητα της εμφάνισης, ενώ προσφέρει σημαντική μείωση στις απαιτήσεις του ηλεκτρικού κυκλώματος και κατ' επέκταση μικρότερες απαιτήσεις από την μπαταρία, άρα και μικρότερο βάρος.

Οι αλλαγές που είχαν γίνει το 2014 (στο μοντέλο που είχε μείνει απαράλλαχτο από το 2004, δηλαδή για μια ολόκληρη δεκαετία!) θα παραμείνουν, όπως οι τροχοί η επανατοποθέτηση των μαρσπιέ, οι χειρολαβές για τον συνεπιβάτη και τα επανασχεδιασμένα όργανα, ενώ διαφορετική είναι και η εξάτμιση (με αντίστοιχα βελτιωμένο ήχο) προκειμένου να πληροί τις νέες προδιαγραφές ρύπων στην Ιαπωνία.

Και μιας και γίνεται λόγος για την αγορά στην οποία προορίζεται, να θυμίσουμε ότι η προηγούμενη γενιά των CB400 ήταν ένα από τα πιο καλοπουλημένα μοντέλα, από τις μοτοσυκλέτες που ερχόντουσαν ως μεταχειρισμένα εισαγωγής στην χώρα μας, μια διαδικασία που σταμάτησε λόγω των περιορισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πρακτικά μείωσε δραματικά τον αριθμό των μοτοσυκλετών που κυκλοφορούσαν στην Ελλάδα. Τα χαρακτηριστικά των τετρακύλινδρων τετρακοσαριών τα καθιστούσαν ιδανικά για μια χώρα και μια αγορά με τις απαιτήσεις και τις ανάγκες όπως της Ελλάδας, ενώ η ουσιαστική τους value for money αξία ήταν σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο, χάρη στην τεχνολογία και το ποιοτικό επίπεδο της κατασκευής (προορισμένα για την ιαπωνική αγορά γαρ, με τις αυστηρές προδιαγραφές και την απαίτηση για τεχνολογία αιχμής) σε συνδυασμό με την προσιτή σχετικά τιμή τους ως μεταχειρισμένα. Είναι πολύ κρίμα που σήμερα δεν έχουμε την λύση τέτοιων επιλογών, οι οποίες θα αύξαναν θεαματικά τον αριθμό όχι μόνο των μοτοσυκλετών, αλλά και του κοινού της μοτοσυκλέτας, ειδικά σήμερα που η τάση του customizing προσφέρει αμέτρητες εναλλακτικές που θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν ως βάση τέτοιες μοτοσυκλέτες.

Τα χαρακτηριστικά των τετρακύλινδρων τετρακοσαριών τα καθιστούσαν ιδανικά για μια χώρα και μια αγορά με τις απαιτήσεις και τις ανάγκες όπως της Ελλάδας

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες αλλαγές, βελτιωμένες είναι οι αναρτήσεις εμπρός και πίσω, ενώ πλέον όλα τα μοντέλα θα διαθέτουν βαλβίδα  σχήματος "L" στα ελαστικά για εύκολο φούσκωμα των ελαστικών.

Το CB1300 θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ένα επετειακό μοντέλο, καθώς συμπληρώνονται 25 χρόνια από την γέννηση του πρώτου CB1000SF, γεγονός που μπορεί να μεταφραστεί σε έναν ακόμη πλουσιότερο εξοπλισμό σε σύγκριση με το 400, αλλά για την επιβεβαίωση θα πρέπει να περιμένουμε το Σαλόνι του Τόκιο.

Ετικέτες

Η Multistrada V4 Rally συμμετέχει πλέον στο πρόγραμμα Ducati Factory Made

Επεκτείνεται το πρόγραμμα που συνδέει τον πελάτη απευθείας με τη γραμμή παραγωγής
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

24/4/2026

Η Ducati επεκτείνει το πρόγραμμα Ducati Factory Made εντάσσοντας τη Multistrada V4 Rally, τη μεγάλη on/off των Ιταλών που έχει σχεδιαστεί για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων χάρη στο ρεζερβουάρ καυσίμου 30 λίτρων, την ανάρτηση Adaptative DSS EVO μεγάλης διαδρομής και το υψηλό επίπεδο άνεσης.

Λίγους μήνες πριν σας είχαμε ενημερώσει για την έναρξη του προγράμματος Ducati Factory Made. Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν μέσα από μια ποικιλία χρωμάτων που αφορά το κοστούμι, το υποπλαίσιο και τα φρένα, έτσι ώστε ο κάθε αναβάτης να μπορεί να προσαρμόσει τη Ducati στα αγαπημένα του χρώματα.

Η πρώτη μοτοσυκλέτα που μπήκε στο εν λόγω πρόγραμμα ήταν η Multistrada V4, ενώ πλέον η Ducati μας ενημερώνει πως και η Multistrada V4 Rally θα μπορεί να προσαρμοστεί αντίστοιχα, με το πρόγραμμα που συνδέει τον πελάτη απευθείας με τη γραμμή παραγωγής.

Multistrada

Τα διαθέσιμα χρώματα περιλαμβάνουν τις σειρές Icone (με παραδοσιακούς χρωματισμούς της εταιρείας), Style (γυαλιστερό φινίρισμα), Sophistication (ματ φινίρισμα), όπως και τα χρώματα του - συνεργάτη της Ducati - Automobili Lamborghini Ad Personam, Viola Pasifae, Arancio Xanto και Blu Uranus.

Εκτός των χρωμάτων των φέρινγκ, οι αναβάτες μπορούν να επιλέξουν διαφορετικό χρώμα για το πλαίσιο, το υποπλαίσιο και τις ζάντες, ενώ μπορούν να προσθέσουν από σέλες αναβάτη και αναρτήσεις, έως τα πακέτα εξοπλισμού των εκδόσεων Touring, Adventure, Sport, Tech και Enduro.