Honda CB400/1300 SF 2018

Βελτιώσεις και φώτα LED
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

4/10/2017

Η Honda φαίνεται πως προχωρά σε σημαντικές αλλαγές στην γκάμα των γυμνών της και εκτός από το ριζικά ανανεωμένο CB1000R που θα παρουσιαστεί στην EICMA, και τα CB400 και CB1300 SF/ Super Boldor έχουν δεχθεί πινελιές αναβάθμισης.

Από το 2014, η έκδοση Super Boldor του CB400 διέθετε LED φώτα στον ρετρό, στρογγυλό προβολέα του, ενώ η απλή έκδοση χωρίς φαίρινγκ είχε την συνηθισμένη λάμπα αλογόνου. Πλέον, από το 2018 και οι δύο εκδόσεις του τετρακύλινδρου εν σειρά με τα 400 κυβικά θα διαθέτουν φώτα τεχνολογίας LED. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Honda, η υιοθέτηση της τεχνολογίας LED ακόμη και σε πιο ρετρό μοντέλα όπως τα CB1100RS/EX δεν αφαιρεί τίποτα από την… κλασικότητα της εμφάνισης, ενώ προσφέρει σημαντική μείωση στις απαιτήσεις του ηλεκτρικού κυκλώματος και κατ' επέκταση μικρότερες απαιτήσεις από την μπαταρία, άρα και μικρότερο βάρος.

Οι αλλαγές που είχαν γίνει το 2014 (στο μοντέλο που είχε μείνει απαράλλαχτο από το 2004, δηλαδή για μια ολόκληρη δεκαετία!) θα παραμείνουν, όπως οι τροχοί η επανατοποθέτηση των μαρσπιέ, οι χειρολαβές για τον συνεπιβάτη και τα επανασχεδιασμένα όργανα, ενώ διαφορετική είναι και η εξάτμιση (με αντίστοιχα βελτιωμένο ήχο) προκειμένου να πληροί τις νέες προδιαγραφές ρύπων στην Ιαπωνία.

Και μιας και γίνεται λόγος για την αγορά στην οποία προορίζεται, να θυμίσουμε ότι η προηγούμενη γενιά των CB400 ήταν ένα από τα πιο καλοπουλημένα μοντέλα, από τις μοτοσυκλέτες που ερχόντουσαν ως μεταχειρισμένα εισαγωγής στην χώρα μας, μια διαδικασία που σταμάτησε λόγω των περιορισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πρακτικά μείωσε δραματικά τον αριθμό των μοτοσυκλετών που κυκλοφορούσαν στην Ελλάδα. Τα χαρακτηριστικά των τετρακύλινδρων τετρακοσαριών τα καθιστούσαν ιδανικά για μια χώρα και μια αγορά με τις απαιτήσεις και τις ανάγκες όπως της Ελλάδας, ενώ η ουσιαστική τους value for money αξία ήταν σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο, χάρη στην τεχνολογία και το ποιοτικό επίπεδο της κατασκευής (προορισμένα για την ιαπωνική αγορά γαρ, με τις αυστηρές προδιαγραφές και την απαίτηση για τεχνολογία αιχμής) σε συνδυασμό με την προσιτή σχετικά τιμή τους ως μεταχειρισμένα. Είναι πολύ κρίμα που σήμερα δεν έχουμε την λύση τέτοιων επιλογών, οι οποίες θα αύξαναν θεαματικά τον αριθμό όχι μόνο των μοτοσυκλετών, αλλά και του κοινού της μοτοσυκλέτας, ειδικά σήμερα που η τάση του customizing προσφέρει αμέτρητες εναλλακτικές που θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν ως βάση τέτοιες μοτοσυκλέτες.

Τα χαρακτηριστικά των τετρακύλινδρων τετρακοσαριών τα καθιστούσαν ιδανικά για μια χώρα και μια αγορά με τις απαιτήσεις και τις ανάγκες όπως της Ελλάδας

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες αλλαγές, βελτιωμένες είναι οι αναρτήσεις εμπρός και πίσω, ενώ πλέον όλα τα μοντέλα θα διαθέτουν βαλβίδα  σχήματος "L" στα ελαστικά για εύκολο φούσκωμα των ελαστικών.

Το CB1300 θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ένα επετειακό μοντέλο, καθώς συμπληρώνονται 25 χρόνια από την γέννηση του πρώτου CB1000SF, γεγονός που μπορεί να μεταφραστεί σε έναν ακόμη πλουσιότερο εξοπλισμό σε σύγκριση με το 400, αλλά για την επιβεβαίωση θα πρέπει να περιμένουμε το Σαλόνι του Τόκιο.

Ετικέτες

QJMOTOR SRT 125 DX 2026 – Νέα adventure παρουσιάστηκε στην έκθεση της Λυών με πιστοποίηση Euro 5+

Απευθείας από τη γαλλική έκθεση αποκαλύπτουμε τον νέο βενιαμίν της οικογένειας SRT που η QJMOTOR φέρνει στην Ευρώπη.
QJMOTOR SRT 125 DX
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

27/2/2026

Η adventure γκάμα της QJMOTOR ετοιμάζεται να υποδεχτεί δύο νέα μέλη, το SRT 300 DX που ήδη προλογίζεται στην ελληνική ιστοσελίδα της εταιρείας - έχοντας πρώτα εμφανιστεί και στην EICMA 2025 - καθώς και το νέο SRT 125 DX που κάνει το πανευρωπαϊκό του ντεμπούτο αυτές τις μέρες στην Έκθεση της Λυών στη Γαλλία, όπου το ΜΟΤΟ είναι παρόν.

Το νέο 125 χτίζεται πάνω στην ίδια σχεδιαστική βάση με το 300, με εμφάνιση μεγάλης μοτοσυκλέτας που από μπροστά θυμίζει κάτι από Honda Africa Twin και - ίσως λίγο περισσότερο - το MV Agusta Lucky Explorer 5.5 με τον κινητήρα της QJMOTOR/Benelli που τελικώς δεν έφτασε ποτέ στην παραγωγή.

 

QJMOTOR SRT 125 DX

Το SRT 125 DX βασίζεται στον ίδιο υγρόψυκτο μονοκύλινδρο τετραβάλβιδο κινητήρα που φορά το COV 125 με απόδοση 15 hp στις 9.500 rpm και 1.3 kgm στις 7.500 rpm για υγρό βάρος 129 κιλών.

Στημένο για χρήση σε κάθε είδους έδαφος, κυλά σε τροχούς 21 και 18 ιντσών, φορά ανεστραμμένο μη ρυθμιζόμενο πιρούνι και ένα κεντρικά τοποθετημένο αμορτισέρ με μοχλικό με μόνη διαθέσιμη ρύθμιση την προφόρτιση ελατηρίου, ενώ φρενάρει με έναν δίσκο 300 mm με διπίστονη δαγκάνα μπροστά και δίσκο 220 mm με μονοπίστονη πίσω, υποστηριζόμενο από δικάναλο σύστημα ABS.

QJMOTOR SRT 125 DX

Αν και δεν έχουν κοινοποιηθεί οι διαδρομές των αναρτήσεών του, οι ικανότητές του εκτός δρόμου φωτογραφίζονται και από τη χορταστική ελάχιστη απόσταση από το έδαφος που φτάνει στα 225 mm, με τον αναβάτη να κάθεται σε ύψος 860 mm.

QJMOTOR SRT 125 DX

Στον εξοπλισμό του ξεχωρίζει η έγχρωμη TFT οθόνη με διαγώνιο 5 ιντσών με συνδεσιμότητα Bluetooth και ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης (GPS), ενώ διαθέτει και τις απαραίτητες παροχές φόρτισης USB, μια τύπου Α και μια τύπου C.

QJMOTOR SRT 125 DX

 

Το SRT 125 DX παρουσιάστηκε στη Λυών με πιστοποίηση Euro 5+ και ήδη έχει ανακοινωθεί σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γαλλία (προς €3.999) και η Πολωνία, αποκλειστικά σε κόκκινο χρώμα, καθώς αναμένεται να έρθει και στην Ελλάδα όπου κουμπώνει αρμονικά με τα δεδομένα της αγοράς. Λογικά αυτό θα συμβεί μετά το ανάλογο SRT 300 DX, που ήδη προλογίζεται στην ελληνική ιστοσελίδα της QJMOTOR, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ακόμη καθορισμένο χρονικό πλαίσιο.

Ετικέτες