Honda CBR1000RR 2019 updates

Αλλαγές στα ηλεκτρονικά
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

12/11/2018

Την στιγμή που η Ducati και η BMW παλεύουν σώμα με σώμα για κλέψουν τις εντυπώσεις στην κατηγορία των superbike και ετοιμάζονται πυρετωδώς για την εργοστασιακή εμπλοκή τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, η Honda κρατά για άλλον ένα χρόνο στο Fireblade σχεδόν ίδιο και απαράλλαχτο, κάνοντας όλους μας να ελπίζουμε πως αυτή η αναμονή είναι για το καλό μας και θα δούμε του χρόνο μια ολοκαίνουρια Fireblade, έτοιμη να τα βάλει με τα θηρία των Ιταλών και των Γερμανών. Όμως μια πιο προσεκτική ματιά στα τεχνικά χαρακτηριστικά του CBR1000RR για το 2019 μας δείχνει πως η Honda συνεχίζει να δουλεύει πάνω στον τομέα των ηλεκτρονικών της Fireblade.

Έτσι το 2019 έχουμε νέο λογισμικό για το σύστημα ABS, και νέο λογισμικό για το Power Mode 1, που προσφέρει πιο άμεση απόκριση στο απότομο κλείσιμο και στο αρχικό άνοιγμα του γκαζιού και είναι σχεδιασμένο πλέον για ελαστικά πολύ υψηλής πρόσφυσης, όπως τα slick και semi-slick.

Επίσης άλλαξε και ο τρόπος επέμβασης του wheelie control, που πλέον ρυθμίζεται ξεχωριστά και δεν είναι ενσωματωμένο στις ρυθμίσεις του traction control. Στην οθόνη των οργάνων υπάρχει ένα επιπλέον σύμβολο W (δηλαδή Wheelie) και δίπλα του ένας αριθμός για την ρύθμιση της ευαισθησίας του. Αυτό το W και τα ελαφρώς διαφοροποιημένα χρώματα είναι και οι μόνες ενδείξεις που σε βοηθούν να ξεχωρίσεις το μοντέλο του 2019 πριν το οδηγήσεις. Αν σας φαίνονται λίγες αυτές οι αναβαθμίσεις, κάντε ένα χρόνο (…ελπίζουμε να είναι μόνο ένας…) υπομονή, μέχρι την παρουσίαση της επόμενης γενιάς.  

ΔΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΜΕΤΑΞΎ 2019 ΚΑΙ 2017-2018

CBR1000RR 2019

CBR1000RR 2017-2018

BMW R 1300 GS/Adventure Aurum Edition 2026 - Τα μεγάλα GS ντύθηκαν στα χρυσά

Ειδικές εκδόσεις περιορισμένης παραγωγής - Για την Ολλανδία
BMW R 1300 GS Aurum Edition 2026
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

27/8/2026

Η ολλανδική BMW Motorrad παρουσίασε τη νέα έκδοση Aurum για τα R 1300 GS και R 1300 GS Adventure, η οποία και θα διατεθεί σε περιορισμένο αριθμό στην εγχώρια αγορά, ήτοι 100 αντίτυπα για το στάνταρ GS και άλλα 100 για το Adventure.

Οι δύο μοτοσυκλέτες θα βρεθούν στις εκθέσεις της BMW στην Ολλανδία σε μία περίπου εβδομάρα (5 Σεπτεμβρίου) και χαρακτηρίζονται από τις χρυσές στεφάνες των ακτινωτών τους τροχών αλλά και τις χρυσοκίτρινες λεπτομέρειες που βρίσκονται διάσπαρτες πάνω τους. Να σημειωθεί ότι η νέα έκδοση βασίζεται στην Triple Black και στις δύο περιπτώσεις.

Τόσο το απλό R 1300 GS όσο και το Advetnure φέρουν επιπλέον εργοστασιακό εξοπλισμό, όπως είναι οι ακτινωτοί τροχοί που κάνουν αισθητή την παρουσία τους, οι "χρυσές" προστασίες του ψυγείου, τα διαφορετικά μαρσπιέ και η θερμαινόμενη σέλα του συνεπιβάτη, με τη σέλα να έχει και ασορτί επένδυση με την υπόλοιπη μοτοσυκλέτα. 

Στο εξοπλισμό περιλαμβάνεται και το αυτόματο κιβώτιο όπως και το σύστημα αυξομείωσης τους ύψους της πίσω ανάρτησης, ενώ στο τιμόνι έχει τοποθετηθεί και πλάκα στο χρώμα του χρυσού με τον αύξοντα αριθμό της έκδοσης.

Η τιμή των R 1300 GS και R 1300 GS Adventure Aurum Edition στην Ολλανδία έχει οριστεί στα 34.950 και 36.950 ευρώ αντίστοιχα.