Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Honda CBR1000RR 2019 updates

Αλλαγές στα ηλεκτρονικά

Την στιγμή που η Ducati και η BMW παλεύουν σώμα με σώμα για κλέψουν τις εντυπώσεις στην κατηγορία των superbike και ετοιμάζονται πυρετωδώς για την εργοστασιακή εμπλοκή τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, η Honda κρατά για άλλον ένα χρόνο στο Fireblade σχεδόν ίδιο και απαράλλαχτο, κάνοντας όλους μας να ελπίζουμε πως αυτή η αναμονή είναι για το καλό μας και θα δούμε του χρόνο μια ολοκαίνουρια Fireblade, έτοιμη να τα βάλει με τα θηρία των Ιταλών και των Γερμανών. Όμως μια πιο προσεκτική ματιά στα τεχνικά χαρακτηριστικά του CBR1000RR για το 2019 μας δείχνει πως η Honda συνεχίζει να δουλεύει πάνω στον τομέα των ηλεκτρονικών της Fireblade.

Έτσι το 2019 έχουμε νέο λογισμικό για το σύστημα ABS, και νέο λογισμικό για το Power Mode 1, που προσφέρει πιο άμεση απόκριση στο απότομο κλείσιμο και στο αρχικό άνοιγμα του γκαζιού και είναι σχεδιασμένο πλέον για ελαστικά πολύ υψηλής πρόσφυσης, όπως τα slick και semi-slick.

Επίσης άλλαξε και ο τρόπος επέμβασης του wheelie control, που πλέον ρυθμίζεται ξεχωριστά και δεν είναι ενσωματωμένο στις ρυθμίσεις του traction control. Στην οθόνη των οργάνων υπάρχει ένα επιπλέον σύμβολο W (δηλαδή Wheelie) και δίπλα του ένας αριθμός για την ρύθμιση της ευαισθησίας του. Αυτό το W και τα ελαφρώς διαφοροποιημένα χρώματα είναι και οι μόνες ενδείξεις που σε βοηθούν να ξεχωρίσεις το μοντέλο του 2019 πριν το οδηγήσεις. Αν σας φαίνονται λίγες αυτές οι αναβαθμίσεις, κάντε ένα χρόνο (…ελπίζουμε να είναι μόνο ένας…) υπομονή, μέχρι την παρουσίαση της επόμενης γενιάς.  

ΔΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΜΕΤΑΞΎ 2019 ΚΑΙ 2017-2018

CBR1000RR 2019

CBR1000RR 2017-2018