HONDA City Adventure concept 2016

Από τον

Βασίλη Καραχάλιο

17/11/2015

Για να βγουν οι σκουτεράδες στα χώματα

 

Το πάντρεμα κατηγοριών συνεχίζεται από την Honda: Αφού ένωσε σκούτερ και μοτοσυκλέτα για να φτιάξει το Integra, τώρα δένει τις adventure bikes με το Integra, που είναι μοτοσυκλέτα με εμφάνιση σκούτερ... Μπερδευτικό; Δεν πειράζει! Ιδού λοιπόν μια μοτοσυκλέτα "περιπέτειας" με ρούχα σκούτερ και μικρότερους τροχούς, που η Honda ελπίζει να προσελκύσει ένα κοινό που δεν θα πέρναγε ποτέ κατ’ ευθείαν από τα σκούτερ στις μεγάλες on-off. Ας το κάνει λοιπόν με ένα City Adventure που μοιάζει πιο προσιτό, πιο "εύκολο".

Και τι έχουμε εδώ; Η δομή του πλαισίου, των αναρτήσεων και του κινητήρα είναι μοτοσυκλέτας, κι όχι σκούτερ. Παρόμοια δηλαδή με της σειράς NC750. Κινητήρας με κλίση προς τα μπρος, κιβώτιο DCT, μετάδοση με αλυσίδα μερικώς καλυμμένη, αλουμινένιο ψαλίδι με ανάρτηση Pro-Link, ανάποδο πιρούνι μπροστά. Οι ακτινωτοί τροχοί παίρνουν λάστιχα tubeless, 120/70-17 μπροστά και 170/60-15 πίσω, αλλά μην πάτε ακόμα στον λαστιχά σας να ζητήσετε τρακτερωτά για το City Adventure σας, μπορεί να μην υπάρχουν καν.

 

Η αισθητική rally τονίζεται από την διάφανη ζελατίνα, που ρυθμίζεται σε τρεις θέσεις, όπως και από την μεγάλη ορθογώνια οθόνη που μοιάζει με road book, αλλά θα φιλοξενεί τα όργανα. Για τον συνεπιβάτη υπάρχουν οδοντωτά μαρσπιέ, αλλά ο αναβάτης θα πρέπει να βολευτεί με τα "πατωματάκια", που μάλλον δεν θα βολεύουν για να σηκωθεί όρθιος και να ντριφτάρει στις φλαταδούρες. Τουλάχιστον μπορεί να αλλάξει ή να σηκώσει το τιμόνι πιο ψηλά, αφού ευτυχώς είναι ένα σωληνωτό αλουμινένιο. Χωρίς να ξέρουμε τίποτα παραπάνω προς το παρόν, αφού η Honda δεν έχει ανακοινώσει ούτε αυτά που γράφουμε, μένουμε με την απορία: Γιατί να λέγεται City Adventure; Σε ποιά πόλη χρειάζεσαι τρακτερωτά για να βρεις την περιπέτεια; 

 

Ετικέτες

Honda: Έδειξε για πρώτη φορά τα CB400 Super Four και CBR400R Four σε έκθεση της Ιαπωνίας

Και τα δύο μοντέλα θα φέρουν τον ηλεκτρονικά ελεγχόμενο συμπλέκτη E-Clutch
honda
Από τον

Παύλο Καρατζά

20/3/2026

Η Honda παρουσίασε στο κοινό για πρώτη φορά τις δύο νέες της τετρακύλινδρες μοτοσυκλέτες CB400 Super Four E-Clutch Concept και CBR400R Four E-Clutch Concept και όπως φαίνεται και από το όνομά τους και τα δύο μοντέλα θα φέρουν τον ηλεκτρονικά ελεγχόμενο συμπλέκτη E-Clutch.

Σας είχαμε ενημερώσει για την έλευση δύο νέων μοντέλων από την Honda και τα αποκαλυπτήρια έγιναν στην έκθεση μοτοσυκλέτας που ξεκίνησε σήμερα στην Osaka. To CB400 Super Four E-Clutch Concept συνοδεύτηκε από το σλόγκαν “Next Stage CB” και πρόκειται για μία γυμνή τετρακύλινδρη μοτοσυκλέτα που υιοθετεί την εμφάνιση της πρώτης CB400 Super Four του 1992.

CB400 SUPER FOUR

Το CBR400R Four E-Clutch Concept είναι μία τετρακύλινδρη Supersport με πιο μοντέρνα και επιθετική εμφάνιση.

400

Οι δύο μοτοσυκλέτες φέρουν εκτός από E-Clutch και ηλεκτρονική διαχείριση γκαζιού. Η ιαπωνική εταιρεία θα δείξει τα δύο νέα μοντέλα της και στις εκθέσεις του Tokyo (27 έως 29 Μαρτίου), όπως και στης Nagoya (από 10 ως 12 Απριλίου).

Μάλιστα η Honda έχει “καπαρώσει” τα ονόματα CB400 Super Four και CBR400R Four από πέρυσι στην Ιαπωνία, πριν καν αποκαλυφθούν τα ανάλογα μοντέλα των 500 κυβικών στην Κίνα. Για την Ευρώπη δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη κάτι και αναμένουμε να δούμε αν και πότε θα εισαχθούν οι νέες τετρακύλινδρες Honda.