Honda CRF 125F, CRF110F και CRF50F 2023

Με νέα γραφικά
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

4/8/2022
Τα μικρά Off-Road μοντέλα της Honda, και συγκεκριμένα τα CRF 125F, CRF110F και CRF50F του 2023 δέχτηκαν φρεσκάρισμα στα γραφικά για τη νέα χρονιά, στα πρότυπα των μεγάλων CRF250R και CRF450R.
 
Το μεγαλύτερο εκ των τριών μικρών χωματερών μοντέλων της Honda, το CRF125F διατίθεται σε δυο εκδόσεις, τη βασική και την έκδοση με μεγάλους τροχούς για ψηλότερους αναβάτες.
Στα στοιχεία της μικρής μοτοσυκλέτας ξεχωρίζουν το ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο, το συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι των 31 mm, το μονό αμορτισέρ με μοχλικό πίσω, ο μεγάλος τροχός των 17 ιντσών μπροστά (19 ιντσών στην έκδοση Big Wheel), ο πίσω τροχός των 14 / 16 (Big Wheel) ιντσών, το δισκόφρενο μπροστά των 220 mm, ο ψεκαστός τετράχρονος αερόψυκτος κινητήρας των 124,9 κ.εκ., το 4τάχυτο κιβώτιο, το ρεζερβουάρ των 4,5 λίτρων, και η χαμηλή σέλα των 739 mm / 785 mm (Big Wheel). Η εκκίνηση γίνεται τόσο με μίζα όσο και με μανιβέλα, ενώ το βάρος ανακοινώνεται στα 87.99 κιλά για τη βασική έκδοση και στα 90,27 κιλά για την έκδοση Big Wheel.
Το CRF110F φέρει ατσάλινο πλαίσιο δυο δοκών, τηλεσκοπικό πιρούνι, χαμηλή σέλα 657 mm, ρεζερβουάρ 4,5 λίτρων, τετράχρονο ψεκαστό κινητήρα 109 κ.εκ., κιβώτιο 4 σχέσεων, και εκκίνηση με μίζα, ενώ ζυγίζει 76,66 κιλά. Μπροστά ο τροχός είναι 14 ιντσών, ενώ πίσω 12.
Τέλος, το CRF50F είναι το μικρότερο σε κυβικά αλλά και διαστάσιες μοντέλο, με τροχούς 10 ιντσών, αερόψυκτο τετράχρονο κινητήρα 49 κ.εκ., αυτόματο συμπλέκτη και κιβώτιο τριών σχέσεων, και σέλα στα 548 mm. Η εκκινηση γίνεται με μανιβέλα.
 

Husqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του!

Ένα teaser βίντεο με μπόλικη δράση στον πάγο, μας δείχνει τί να περιμένουμε
motomagHusqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

23/2/2024

Πάγος, λάστιχα με καρφιά και το Vitpilen/Svartpilen 801/901 μας δείχνει το πώς θα μοιάζει, ακολουθώντας την σχεδιαστική ταυτότητα που ξέρουμε από τα μικρότερα μέλη των δύο οικογενειών, αλλά και τον προκάτοχό του Vitpilen 701, με την Husqvarna να μας κρατάει σε αγωνία τόσο για τον κυβισμό όσο και για το τελικό όνομα που θα δώσει στο νέο της μοντέλο.

Όπως γνωρίζουμε ήδη το νέο Vitpilen/Svartpilen 801/901 θα παρουσιαστεί στις 5/3, όμως η Husqvarna θέλει να δημιουργήσει ακόμα περισσότερο hype. Με ένα μικρής διάρκειας teaser βίντεο (reel) στα κοινωνικά της δίκτυα, η εταιρεία του Pierer Group, μας προϊδεάζει για τον χαρακτήρα της νέας της μοτοσυκλέτας.

Το βίντεο ξεκινά με ένα κοντινό πλάνο, στα καρφιά τα οποία σπάνε τον πάγο για να βρουν πρόσφυση. Συνεχίζοντας, βλέπουμε τον πίσω τροχό να σπινάρει στην εκκίνηση, με τον θαρραλέο αναβάτη να οδηγεί επιθετικά την μοτοσυκλέτα πάνω στην ολισθηρή επιφάνεια.

Όπως βλέπουμε στα πλάνα, η εμφάνιση θυμίζει αρκετά αυτή του μοντέλου προπαραγωγής, το οποίο έχουμε δει κατά καιρούς σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες. Έτσι, ο στρογγυλός προβολέας παραμένει, μαζί με ένα προστατευτικό μασκάκι μπροστά του, το οποίο δεν γίνεται σαφές αν θα ανήκει στον βασικό εξοπλισμό. Προχωρώντας προς τα πίσω, γίνεται εμφανής η επίδραση των αγώνων flat-track στον σχεδιασμό της μοτοσυκλέτας, με τις καμπύλες να απουσιάζουν. Το παραλληλόγραμμο πίσω μέρος, φιλοξενεί ένα ίδιας διάταξης φανάρι, ενώ στα δεξιά του έρχεται το ψηλά τοποθετημένο τελικό. Αν και η βάση της πινακίδας απουσιάζει, υπολογίζουμε ότι πιθανότατα θα βγαίνει κάτω από την ουρά και όχι πάνω στον πίσω τροχό, όπως στον προκάτοχό του Vitpilen 701.

Όσον αφορά τον χρωματισμό, δυστυχώς η Husqvarna φρόντισε να καλύψει με καμουφλάζ όλα τα πλαστικά του Vitpilen/Svartpilen 801/901, κρατώντας την αγωνία για την τελική εμφάνιση μέχρι την παρουσίαση του μοντέλου. Ο ήχος, όμως, ο οποίος ξεφεύγει σε μερικά πλάνα, μας δηλώνει ότι πρόκειται ξεκάθαρα για δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα, τον οποίο όπως μας έχει συνηθίσει θα δανείζεται από την όμορη εταιρεία, KTM.

Δείτε το μικρής διάρκειας teaser βίντεο:

Ετικέτες