Honda CRF 125F, CRF110F και CRF50F 2023

Με νέα γραφικά
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

4/8/2022
Τα μικρά Off-Road μοντέλα της Honda, και συγκεκριμένα τα CRF 125F, CRF110F και CRF50F του 2023 δέχτηκαν φρεσκάρισμα στα γραφικά για τη νέα χρονιά, στα πρότυπα των μεγάλων CRF250R και CRF450R.
 
Το μεγαλύτερο εκ των τριών μικρών χωματερών μοντέλων της Honda, το CRF125F διατίθεται σε δυο εκδόσεις, τη βασική και την έκδοση με μεγάλους τροχούς για ψηλότερους αναβάτες.
Στα στοιχεία της μικρής μοτοσυκλέτας ξεχωρίζουν το ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο, το συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι των 31 mm, το μονό αμορτισέρ με μοχλικό πίσω, ο μεγάλος τροχός των 17 ιντσών μπροστά (19 ιντσών στην έκδοση Big Wheel), ο πίσω τροχός των 14 / 16 (Big Wheel) ιντσών, το δισκόφρενο μπροστά των 220 mm, ο ψεκαστός τετράχρονος αερόψυκτος κινητήρας των 124,9 κ.εκ., το 4τάχυτο κιβώτιο, το ρεζερβουάρ των 4,5 λίτρων, και η χαμηλή σέλα των 739 mm / 785 mm (Big Wheel). Η εκκίνηση γίνεται τόσο με μίζα όσο και με μανιβέλα, ενώ το βάρος ανακοινώνεται στα 87.99 κιλά για τη βασική έκδοση και στα 90,27 κιλά για την έκδοση Big Wheel.
Το CRF110F φέρει ατσάλινο πλαίσιο δυο δοκών, τηλεσκοπικό πιρούνι, χαμηλή σέλα 657 mm, ρεζερβουάρ 4,5 λίτρων, τετράχρονο ψεκαστό κινητήρα 109 κ.εκ., κιβώτιο 4 σχέσεων, και εκκίνηση με μίζα, ενώ ζυγίζει 76,66 κιλά. Μπροστά ο τροχός είναι 14 ιντσών, ενώ πίσω 12.
Τέλος, το CRF50F είναι το μικρότερο σε κυβικά αλλά και διαστάσιες μοντέλο, με τροχούς 10 ιντσών, αερόψυκτο τετράχρονο κινητήρα 49 κ.εκ., αυτόματο συμπλέκτη και κιβώτιο τριών σχέσεων, και σέλα στα 548 mm. Η εκκινηση γίνεται με μανιβέλα.
 

Honda XL750 Transalp: Ανακοινώθηκε η τιμή σε Αυστρία! – Πόσο θα κάνει στην Ελλάδα

Αναμένουμε από έως 11.600 έως 11.700!
Honda Transalp 2023 price
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

28/1/2023

Λίγες ημέρες πριν από μία τοπική έκθεση μοτοσυκλέτας στην Αυστρία, λίγο έξω από την Βιέννη όπου η εκεί αντιπροσωπεία θα δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες να δουν από κοντά την νέα Transalp, οι Αυστριακοί παίρνουν τα μέτρα τους ώστε να μην χρειάζεται να απαντούν συνέχεια στην ερώτηση της «Τιμούλας», που αν και λιγότερο συμβαίνει και εκεί.

Στην Αυστρία θα κοστίζει €11.590 που αμέσως την κατατάσσει την φθηνότερη ανάμεσα στις Ιαπωνικές αλλά και την φθηνότερη της κατηγορίας στην εκεί αγορά, καθώς το Yamaha Ténéré 700 ξεκινά από €12,099, το νέο Suzuki V-Strom 800DE από €12,790 και το BMW F 850 ​​GS από €14,570. Το νέο V-Strom είναι επίσης μία μοτοσυκλέτα που περιμένουμε να ανακοινωθεί η τιμή της, ενώ στις διαφορές τους πρέπει να τονιστεί πως ο βασικός εξοπλισμός δεν είναι ίδιος. Το Suzuki για παράδειγμα δίνεται στην Αυστρία με quickshifter, ποδιά και χούφτες, βέβαια από την άλλη το νέο Transalp είναι με διαφορά το πιο δυνατό στην ονομαστική ιπποδύναμη που να θυμίσουμε πως είχαμε ανακοινώσει πρώτοι στον κόσμο έχοντας σίγουρο πως η Honda δεν θα αλλάξει την απόδοση με το Hornet, όπως και τελικά έπραξε. Παράλληλα στον τομέα των ηλεκτρονικών το νέο Transalp επίσης έρχεται με πλήρες πακέτο και έτσι στην Αυστρία ανακοινώνεται ως μία από τις καλύτερες προτάσεις με σχέση τιμής – κόστους, αν και προφανώς αυτό παραμένει τώρα στα χαρτιά, μέχρι την πρώτη την οδηγική του παρουσίαση που υπολογίζεται στα μέσα Μαρτίου.

Η Αυστρία, συγκεκριμένα, είναι μία αγορά που παρουσιάζει ομοιότητες με την δική μας λόγω υψηλότατης φορολογίας. Συχνά ο κόσμος παραβλέπει πως εμείς οι μοτοσυκλετιστές στην Ελλάδα πληρώνουμε δυσβάσταχτα ψηλότερα από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους κάθε μοντέλο τόσο για το υψηλότερο ΦΠΑ με βάση το εισόδημα, όσο και με τις υπόλοιπες χρεώσεις με τις οποίες η Πολιτεία βαρύνει τις εισαγωγές.

Οι τιμές της Ιταλίας και της Γερμανίας για παράδειγμα, επιβαρύνονται λιγότερο και συχνά οι εκεί αντιπροσωπείες έχουν μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους με χαμηλότερη λιανική τιμή. Οι τιμές της Αυστρίας λοιπόν συχνά πλησιάζουν εκείνες της Ελλάδα, αν και το καλό για εκείνους είναι πως τα εισοδηματικά κριτήρια είναι καλύτερα που σημαίνει πως και η επιβάρυνση της Πολιτείας είναι πιο λογική εκεί. Από την στιγμή λοιπόν που εκεί θα κοστίζει €11.590, περιμένουμε κι εδώ μία λιανική έως €11.700 πράγμα που θα το φέρει στην ίδια τιμή με την βασική έκδοση του Tenere από το οποίο θα το χωρίζει όμως ο πλουσιότερος εξοπλισμός και αρκετά άλογα.

Είναι επίσης πραγματικότητα πως η τιμή του νέου Transalp αποτελεί για τους υπόλοιπους του ανταγωνισμού στην κατηγορία το μεγάλο ερωτηματικό, καθώς ελπίζουν να μην καταφέρει στην Ελλάδα να σπάσει το όριο των 12.000, ένα στοίχημα που δείχνει να χάνεται. Λογικά η επίσημη ανακοίνωση του νέου τιμοκαταλόγου δεν θα αργήσει να έρθει ώστε να δούμε αν είναι ακριβές το παράδειγμα.

Περισσότερα για τις τιμές της κατηγορίας σε προηγούμενο άρθρο εδώ.

Ετικέτες