Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Honda Hawk 11 2023: Το πιο φτηνό 1100!

Ανακοινώθηκε η τιμή του στην Ιαπωνία

Όταν παρουσιάστηκε πριν μερικούς μήνες το Hawk 1100 ως πρωτότυπο στην Ιαπωνία, η υποδοχή από το κοινό ήταν κάπως χλιαρή, κυρίως επειδή περίμεναν από τη Honda να φτιάξει την έκδοση παραγωγής του τετρακύλινδρου Interceptor που είχε παρουσιάσει στην έκθεση του Μιλάνου και όχι άλλη μια παραλλαγή του δικύλινδρου εν σειρά κινητήρα και του πλαισίου της Africa Twin 1100.

Τώρα όμως, τα πράγματα αποκτούν μεγαλύτερο ενδιαφέρον και γίνεται πιο κατανοητή η απόφαση της Honda, διότι η τιμή λιανικής στην Ιαπωνία μόλις που θα ξεπερνά τα 10.000 ευρώ!

Η τιμή αυτή αφορά την έκδοση με το συμβατικό κιβώτιο ταχυτήτων και όχι το DCT, για το οποίο δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί αν θα προσφέρεται για το συγκεκριμένο μοντέλο. Σίγουρα δεν θα υπάρχει DCT σε αυτή την πρώτη σειρά που θα φτάσει στα καταστήματα της Ιαπωνίας τον επόμενο μήνα.

Με δεδομένο πως το NT 1100, το οποίο έχει πολύ πιο πλούσιο εξοπλισμό, κοστίζει στην Ελλάδα 16.000Ε, η πιθανότητα να έρθει στην Ευρώπη το Hawk 11 με τιμή μεταξύ 12.000-14.000€ ίσως δεν είναι τόσο μακριά από την πραγματικότητα.

Οπότε ναι μεν οι 105 ονομαστικοί ίπποι του δικύλινδρου κινητήρα δεν εξιτάρουν τη φαντασία του κοινού των superbike, όμως σε αυτά τα χρήματα δύσκολα βρίσκεις σπορ μοτοσυκλέτα 1100 κυβικών.