Γράφτηκε από: 
το motomag

Honda Striemo - Νέα startup με πρώτο καρπό ένα τρίκυκλο ηλεκτρικό πατίνι

Με μηχανισμό ισορροπίας που θυμίζει το Honda Riding Assist-E
Η Striemo Inc. είναι το δεύτερο επιχειρηματικό εγχείρημα της Honda που ξεπηδά από το πρόγραμμα επιχειρηματικής δημιουργίας IGNITION, με πρώτο καρπό ένα τρίκυκλο ηλεκτρικό πατίνι με μηχανισμό που βοηθά στην ισορροπία.
 
Το Striemo αναμένεται να βγει στην παραγωγή στην Ιαπωνία πριν τα τέλη του έτους, ενώ θα γίνει διαθέσιμο στην Ευρώπη και στις Η.Π.Α. το 2023.
 
Η δομή του Striemo θυμίζει εκείνη των Gyro E, έχοντας δυο τροχούς στο πίσω μέρος και έναν μπροστά, με το σασί να είναι «σπαστό», όπου όταν ο αναβάτης δίνει κλίση στο μπροστινό τμήμα, το πίσω μέρος παραμένει οριζόντιο, με τους τροχούς κολλημένους στην άσφαλτο.
Πέρα όμως από τη συγκεκριμένη κατασκευή που χαρίζει ασφάλεια στις στροφές, το Striemo διαθέτει κι έναν ηλεκτρονικό μηχανισμό εξισορρόπησης, που υπολογίζει το κέντρο βάρους του πατινιού με ακρίβεια ενός δεκάτου του χιλιοστού, βοηθώντας να παραμείνει όρθιο, ακόμα κι αν ο αναβάτης δεν κρατά το τιμόνι και μετακινεί το βάρος του δεξιά-αριστερά, όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο.
 
Το συγκεκριμένο σύστημα θυμίζει πολύ το Honda Riding Assist-E που εξελίσσει η Honda για μελλοντικά μοντέλα μοτοσυκλετών.
 
Το Striemo ζυγίζει 20 κιλά, διπλώνει για να το μεταφέρετε εύκολα, ενώ έχει μήκος 1.180 mm, πλάτος 480 mm και ύψος 1.090 mm.
Έχει τρία Riding Modes που περιορίζουν την τελική του ταχύτητα στα 6 χλμ/ώρα, στα 15 χλμ/ώρα και στα 25 χλμ/ώρα.
 
Η αυτονομία του είναι 30 χιλιόμετρα, ενώ μια πλήρης φόρτιση απαιτεί 3,5 ώρες.
 
Συνιδρυτής και CEO της Striemo είναι ο Yotari Mori, που στο παρελθόν εργαζόταν στο τμήμα R&D μοτοσυκλετών της Honda: «Στόχος του Striemo είναι να αποτελέσει ένα από τα δημοφιλέστερα προϊόντα μικροκινητικότητας σε παγκόσμια κλίμακα. Είναι το ίδιο εύκολο με το να βάλεις τα παπούτσια σου και να βγεις για περπάτημα.»
 
Για την ώρα η Honda έχει δώσει τιμή για το Striemo μόνο στην ιαπωνική αγορά, όπου το πατίνι θα κοστίζει 260.000 Γεν, ήτοι 1.842 ευρώ με την ισχύουσα ισοτιμία.