Honda Striemo - Νέα startup με πρώτο καρπό ένα τρίκυκλο ηλεκτρικό πατίνι

Με μηχανισμό ισορροπίας που θυμίζει το Honda Riding Assist-E
Από το

motomag

15/6/2022
Η Striemo Inc. είναι το δεύτερο επιχειρηματικό εγχείρημα της Honda που ξεπηδά από το πρόγραμμα επιχειρηματικής δημιουργίας IGNITION, με πρώτο καρπό ένα τρίκυκλο ηλεκτρικό πατίνι με μηχανισμό που βοηθά στην ισορροπία.
 
Το Striemo αναμένεται να βγει στην παραγωγή στην Ιαπωνία πριν τα τέλη του έτους, ενώ θα γίνει διαθέσιμο στην Ευρώπη και στις Η.Π.Α. το 2023.
 
Η δομή του Striemo θυμίζει εκείνη των Gyro E, έχοντας δυο τροχούς στο πίσω μέρος και έναν μπροστά, με το σασί να είναι «σπαστό», όπου όταν ο αναβάτης δίνει κλίση στο μπροστινό τμήμα, το πίσω μέρος παραμένει οριζόντιο, με τους τροχούς κολλημένους στην άσφαλτο.
Πέρα όμως από τη συγκεκριμένη κατασκευή που χαρίζει ασφάλεια στις στροφές, το Striemo διαθέτει κι έναν ηλεκτρονικό μηχανισμό εξισορρόπησης, που υπολογίζει το κέντρο βάρους του πατινιού με ακρίβεια ενός δεκάτου του χιλιοστού, βοηθώντας να παραμείνει όρθιο, ακόμα κι αν ο αναβάτης δεν κρατά το τιμόνι και μετακινεί το βάρος του δεξιά-αριστερά, όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο.
 
Το συγκεκριμένο σύστημα θυμίζει πολύ το Honda Riding Assist-E που εξελίσσει η Honda για μελλοντικά μοντέλα μοτοσυκλετών.
 
Το Striemo ζυγίζει 20 κιλά, διπλώνει για να το μεταφέρετε εύκολα, ενώ έχει μήκος 1.180 mm, πλάτος 480 mm και ύψος 1.090 mm.
Έχει τρία Riding Modes που περιορίζουν την τελική του ταχύτητα στα 6 χλμ/ώρα, στα 15 χλμ/ώρα και στα 25 χλμ/ώρα.
 
Η αυτονομία του είναι 30 χιλιόμετρα, ενώ μια πλήρης φόρτιση απαιτεί 3,5 ώρες.
 
Συνιδρυτής και CEO της Striemo είναι ο Yotari Mori, που στο παρελθόν εργαζόταν στο τμήμα R&D μοτοσυκλετών της Honda: «Στόχος του Striemo είναι να αποτελέσει ένα από τα δημοφιλέστερα προϊόντα μικροκινητικότητας σε παγκόσμια κλίμακα. Είναι το ίδιο εύκολο με το να βάλεις τα παπούτσια σου και να βγεις για περπάτημα.»
 
Για την ώρα η Honda έχει δώσει τιμή για το Striemo μόνο στην ιαπωνική αγορά, όπου το πατίνι θα κοστίζει 260.000 Γεν, ήτοι 1.842 ευρώ με την ισχύουσα ισοτιμία.

Italjet Roadster 400 Founders Edition – 777 συλλεκτικά σκούτερ ξεπούλησαν σε 46 λεπτά!

Η Italjet εκκίνησε την παραγωγή του Roadster 400 με μια συλλεκτική ειδική έκδοση που έγινε ανάρπαστη
italjer roadster 400
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

7/5/2026

Το Roadster 400 έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην έκθεση EICMA 2025, με μονοκύλινδρο υγρόψυκτο τετραβάλβιδο κινητήρα 394 cc και απόδοση 41,5 ίππων μέσω αυτόματης CVT μετάδοσης για 151 υγρά κιλά, σχεδιασμένο γύρω από μια ρετρό σιλουέτα σε συνδυασμό με την εκλεκτή τεχνολογία που χαρακτηρίζει τα σκούτερ της Italjet, προεξάρχοντος του περίτεχνου μονόμπρατσου μπροστινού συστήματος ανάρτησης DLAS (Dynamic Linkage Articulated Steering).

Roadster 400

Όπως μας έχει συνηθίσει και στο παρελθόν, η ιταλική εταιρεία της οικογένειας Tartarini ανοίγει το κεφάλαιο “Roadster 400 στην παραγωγή” λανσάροντας μια μοναδική έκδοση σε περιορισμένο αριθμό 777 σκούτερ για όλον τον κόσμο. Η Founders Edition προλογίζει τη μετέπειτα άφιξη του βασικού μοντέλου, ντυμένη με τα καλύτερά της: αναρτήσεις Ohlins, φρένα Brembo (αντί των Nissin με τα οποία εμφανίστηκε στην έκθεση του Μιλάνου), δύο τελικά Akrapovic και δύο αποκλειστικοί χρωματισμοί, Matt Black (μαύρο) και British Racing Green (πράσινο).

Roadster 400

Με λιανική τιμή 9.990 ευρώ, η ηλεκτρονική φόρμα προπαραγγελιών του Roadster 400 Founders Edition ενεργοποιήθηκε τη Δευτέρα 4/5 και χρειάστηκαν μόλις 46 λεπτά για να γίνει ανάρπαστη όλη η παραγωγή των 777 σκούτερ, ενώ οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται τον Σεπτέμβριο του 2026.

Roadster 400

Πλέον η σκυτάλη περνά στο κανονικό μοντέλο παραγωγής, για το οποίο ακόμη δεν έχει καθοριστεί συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο άφιξης στις αγορές, ωστόσο υπάρχει μια σχετική ηλεκτρονική φόρμα ενημέρωσης στην ιστοσελίδα της Italjet για κάθε ενδιαφερόμενο.

Ετικέτες