Γράφτηκε από: 
τον Κώστα Γκαζή

Horex Regina Evo - Παρουσιάστηκε στην Intermot 2022

Η επιστροφή της βασίλισσας σε full-carbon εξωτική έκδοση

Η ιστορική Horex που από το 2015 ζει μία ακόμα αναβίωση με την εξωτική VR6 και τις διάφορες εκδόσεις της, παρουσίασε στην Intermot 2022 μια νέα μοτοσυκλέτα, ουσιαστικά το δεύτερο σύγχρονο μοντέλο της, που ακούει στο όνομα Regina Evo, και αποτίει φόρο τιμής στην ιστορική Horex Regina του σχεδιαστή Hermann Reeb που κατασκευαζόταν μεταξύ 1949 και 1956.

Ένα χρόνο πριν η Horex γιορτάσει τα 100 χρόνια ιστορίας της, παρουσίασε τη νέα Regina (βασίλισσα), το δεύτερο μοντέλο της σύγχρονης γκάμας της, μια εξωτική γυμνή μοτοσυκλέτα με ρετρό εμφάνιση.

Ενώ τώρα ο πίσω τροχός της κλασικής Regina έπιανε στο πλαίσιο, στη σύγχρονη εκδοχή πιάνει φυσικά στο ψαλίδι, όμως το design είναι επίτηδες τέτοιο ώστε να θυμίζει την παλαιότερη σχεδιαστική λύση.

Άκρως εξωτικό ως λύση είναι το carbon μονοκόκ πλαίσιο της νέας Regina, που μαζί με το επίσης carbon ψαλίδι κατασκευάζεται από τη μητρική εταιρεία της Horex, την 3C-Carbon Group AG.

Μοναδικά Unique Sales Points της μοτοσυκλέτας, που τη βοηθούν να έχει μοναδική ακαμψία και χαμηλό βάρος (η Horex κάνει λόγο για μόλις… 133 κιλά), ενώ τα φτερά αλλά και οι βάσεις της σέλας και του προβολέα έχουν σχεδιαστεί in-house, όλα επίσης από ανθρακόνημα.

Με εφαρμογή πολύπλοκης 3D printing τεχνολογίας η Horex προίκισε τη νέα Regina με μια σέλα που μοιάζει με την παλιά, διαθέτει όμως άνεση παραπλήσια με τις πιο άνετες σέλες της εποχής μας.

Τα φώτα είναι full-LED, ενώ ο προβολέας διαθέτει DRL LED φώτα στο σχήμα του γράμματος “H” εκ του Horex.

Η βάση του προβολέα φιλοξενεί και την ψηφιακή οθόνη οργάνων των 3 ιντσών, ενώ όπως και στην παλιά Regina, το πίσω φωτιστικό σώμα έχει ενσωματωθεί στο φτερό.

Στην καρδιά της μοτοσυκλέτας χτυπά ένας μονοκύλινδρος κινητήρας 600 κ.εκ. που σχεδιάστηκε ειδικά για το συγκεκριμένο μοντέλο, με στόχο να παράγει τον κλασικό HOREX ήχο. Στη σύγχρονη εκδοχή του, ο υγρόψυκτος κινητήρας παράγει 48 hp, ενώ το design του κυλίνδρου είναι προσεγμένο, με ψύκτρες, ώστε να θυμίζει την κλασική βασίλισσα και να μην ξενίζει, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τον σχεδιασμό των κάρτερ και των καλυμμάτων των βαλβίδων.

Τα φρένα είναι της Beringer, με δίσκους μικρών διαστάσεων ώστε να θυμίζουν κάπως… το παλιό ταμπούρο της κλασικής βασίλισσας –τουλάχιστον έτσι διατείνεται η HOREX.

Το πιρούνι έχει σχεδιαστεί ειδικά για την Regina Evo, ενώ η μοτοσυκλέτα έρχεται με Cornering ABS και Traction Control στον στάνταρ εξοπλισμό. Σημειώστε πως για τους σκληροπυρηνικούς κλασικούς, η HOREX μπορεί να παράσχει τη μοτοσυκλέτα μόνο με ABS, χωρίς Traction Control.

Οι αλουμινένιοι τροχοί 18 ιντσών της HOREX Regina Evo είναι χρωμιωμένοι, όπως αλουμινένιες είναι και οι μανέτες.

Η σέλα ρυθμίζεται σε ύψος μεταξύ 79 και 81 εκατοστών, ενώ η μοτοσυκλέτα μπορεί να οδηγηθεί ακόμα και με δίπλωμα Α2.