Husqvarna Motocross 2022: Νέα δίχρονα, τετράχρονα και mini

Αναβαθμισμένος συμπλέκτης και αντικραδασμικός άξονας
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

28/4/2021

Για το 2021 όλα τα καθαρόαιμα motocross μοντέλα της Husqvarna αποκτούν τον νέο υδραυλικό συμπλέκτη της Brembo που υπόσχεται πως διατηρεί την ίδια ακρίβεια χειρισμών σε όλες τις συνθήκες, με ελάχιστες απαιτήσεις συντήρησης. Από την Brembo είναι και τα φρένα, εμπρός και πίσω.

Το κιβώτιο ταχυτήτων κατασκευάζεται από την γνωστή αυστριακή εταιρεία Pankl.

 Για τα τετράχρονα FC 250 και FC 350 τα κουζινέτα του αντικραδασμικού άξονα έχουν ενισχυθεί για μεγαλύτερη αξιοπιστία στην παρατεταμένη χρήση του κινητήρα στις υψηλές στροφές. Επίσης στα τετράχρονα υπάρχει traction control και launch control με νέο λογισμικό λειτουργίας.

Όλα τα μοντέλα “φοράνε” αναρτήσεις της WP και συγκεκριμένα το αγωνιστικό πιρούνι XACT με τεχνολογία AER  που περιορίζει το βάρος και τις στατικές τριβές.

Οι πλάκες του πιρουνιού είναι CNC και το μεταβλητής διατομής αλουμινένιο τιμόνι είναι της ProTaper και στα mini FC 50/65 της NEKEN.

Φυσικά υπάρχει και ένας τεράστιος κατάλογος με Power Parts για εκείνους που δεν τους ικανοποιεί ο ήδη πλούσιος και ποιοτικός βασικός εξοπλισμός.


 

Honda CRF1100L Africa Twin Adventure 2026 - Νέα χρώματα και γραφικά

Η πιο ασφάλτινη έκδοση με τον 19αρη μπροστινό τροχό κα τοι μεγαλύτερο ρεζερβουάρ
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

13/1/2026

Η Honda φρεσκάρει αισθητικά τη Honda CRF1100L Africa Twin Adventure για το 2026, με τη μοτοσυκλέτα να γίνεται διαθέσιμη σε δύο νέα χρώματα και ανανεωμένα γραφικά.

Η Honda CRF1100L Africa Twin Adventure του 2026 φέρει τον ίδιο κινητήρα με την βασική έκδοση των 1.084 κυβικών που αποδίδει 101 ίππους στις 7.500 στροφές και 11,4 kg.m ροπής στις 5.500 στροφές.

Η έκδοση Adventure έχει τροχό 19 ιντσών έναντι 21 της βασικής, ρεζερβουάρ χωρητικότητας 24,8 λίτρων έναντι 18,8 της βασικής, ενώ οι διαδρομές των αναρτήσεων είναι και 20 mm μικρότερες με 210 mm μπροστά και 200 mm πίσω. Το ύψος της σέλας έχει οριστεί στα 835 – 855 mm, όμως υπάρχει και επιλογή χαμηλής σέλας στα 795 mm, με το μεταξόνιο να είναι στα 1.570 mm.

Φυσικά και για την έκδοση Adventure υπάρχουν εκδόσεις με ρυθμιζόμενες αναρτήσεις της Showa, όπως και με ηλεκτρονικές αναρτήσεις της ίδιας εταιρείας - Showa Electronically Equipped Ride Adjustment (Showa EERATM), ενώ όσον αφορά το κιβώτιο των ταχυτήτων, υπάρχει επιλογή μεταξύ μηχανικού και DCT.

Για το 2026, η Honda CRF1100L Africa Twin Adventure θα είναι διαθέσιμη σε δύο χρωματικούς συνδυασμούς: Matt Iridium Gray Metallic  -με ανανεωμένο χρώμα πλαισίου και σετ γραφικών και  Pearl Glare White -με ανανεωμένο χρώμα πλαισίου και γραφικά τριών χρωμάτων.