Η Ducati θέλει την πρωτιά στις μοτοσυκλέτες με radar

Αγώνας δρόμου με αντίπαλο την KTM
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

10/9/2019

Η Ducati έστειλε σε όλους τους δημοσιογράφους ένα δελτίο τύπου που ανακοίνωνε πως η παρουσίαση των νέων μοντέλων του 2020 θα γίνει πολλές μέρες πριν τα εγκαίνια της έκθεσης EICMA στο Μιλάνο. Η είδηση μας παραξένεψε αρχικά, διότι έως τώρα οι παρουσιάσεις των εργοστασίων γίνονταν μία -το πολύ δύο - μέρες πριν τα εγκαίνια, οπότε οι δημοσιογράφοι και τα έντυπα δεν είχαν μεγάλη επιβάρυνση στο κόστος που απαιτείται για να καλυφθεί δημοσιογραφικά μια διεθνής έκθεση. Όμως φέτος η Ducati ζητά από τους δημοσιογράφους να πάνε δύο φορές στην Ιταλία μέσα σε δέκα μέρες. Κάτι μας λέει πως σε αυτή την παρουσίαση της Ducati, θα παραβρεθούν πολύ λιγότεροι δημοσιογράφοι από τις χώρες που είναι μακριά από την Ιταλία…

Το ερώτημα βέβαια είναι γιατί επέλεξαν οι Ιταλοί κάτι τέτοιο και η απάντηση φαίνεται πως είναι στην τεχνολογία ημί-αυτόνομης οδήγησης. Έως τώρα γνωρίζουμε πως τόσο η KTM όσο και η Ducati δούλευαν πάνω σε αυτή την τεχνολογία για αρκετά χρόνια. Υπήρξαν επίσημα teaser video της KTM που δοκίμαζε το σύστημα αυτό πάνω σε ένα Adventure 1290 και πέρσι η Bosch είχε μια Ducati Multistrada  στην έκθεση της EICMA με ακριβώς το ίδιο hardware. Από τις κατασκοπικές φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν πρόσφατα, η KTM έχει προσαρμόσει ένα radar στο κάτω μέρος του προβολέα του νέου Adventure 1290 που θα παρουσιάσει στην EICMA φέτος. Αν η Ducati θέλει να λέει πως είναι η πρώτη εταιρεία στον κόσμο που έφερε την ημί-αυτόνομη τεχνολογία στις μοτοσυκλέτες, δεν αρκεί να παρουσιάσει την Multistrada 1260 GT μόλις μία ή δύο μέρες πριν την KTM μέσα στα πλαίσια της διοργάνωσης της έκθεσης. Πρέπει να το κάνει πιο πριν (δέκα μέρες ας πούμε…) σε ένα εντελώς ξεχωριστό και αυτοτελές γεγονός, που δεν θα αποτελεί μέρος κάποιου άλλου γεγονότος.      

Thrust Motor LT190: Διαθέσιμο στην ελληνική αγορά με τιμή κάτω από τα 3 χιλιάρικα

Η Thrust Motor υποδέχεται στην Ελλάδα το δίκυκλο που ισορροπεί μεταξύ παπιού και σκούτερ
Thrust LT190
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

20/7/2026

Σκούτερ με κινητήρα μοτοσυκλέτας ή αυτόματο παπί; Όπως κι αν το δει κανείς, το LT190 της Thrust Motor μοιάζει να δημιουργεί μια κατηγορία από μόνο του, πατώντας με το ένα πόδι στον κόσμο των σκούτερ και το άλλο σε αυτό των μοτοσυκλετών.

Το LT190 έκανε το ντεμπούτο του στην ελληνική Έκθεση Μοτοσυκλέτας τον περασμένο Απρίλιο και πλέον φτάνει στα καταστήματα του δικτύου Thrust Motor.

Με μονοκύλινδρο υγρόψυκτο κινητήρα 190 κυβικών και μέγιστη απόδοση 19 ίππων και 1,7 χιλιογραμμόμετρων για 138 υγρά κιλά, το νέο μοντέλο συνδυάζει πολλά στοιχεία από διαφορετικές κατηγορίες.

thrust lt190

Από τη μια ο κινητήρας στο κέντρο ενός ατσάλινου πλαισίου με τελικής μετάδοση μέσω αλυσίδας και τροχούς 17 ιντσών ακολουθεί την τυπική σχεδιαστική λογική κάθε μοτοσυκλέτας, ενώ ο οριζόντιος κύλινδρος και η εν γένει σχεδίασή του θυμίζει αρκετά παπί. Η προσθήκη αυτόματης CVT μετάδοσης είναι το στοιχείο που φέρνει τις ευκολίες εντός σκούτερ στο LT190, ενώ η crossover σχεδίαση με ψηλό φτερό, ποδιά κάτω από τον κινητήρα και η ψηλή εξάτμιση προσθέτουν την απαραίτητη on-off αύρα.

Εξοπλισμένο με ABS και Traction Control που μπορούν να απενεργοποιηθούν, διαθέτει ακόμη έγχρωμη TFT οθόνη με συνδεσιμότητα που προσφέρει δυνατότητα πλοήγησης και ενδείξεις πίεσης ελαστικών, καθώς και keyless χειρισμό και θερμαινόμενα γκριπ.

Το Thrust LT190 έρχεται στην ελληνική αγορά σε τέσσερα χρώματα - πράσινο, λευκό, κρεμ και κίτρινο – με λιανική τιμή 2.880 ευρώ.

TRUST LT190

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

ΤΥΠΟΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑ

Μονοκύλινδρος, υγρόψυκτος, 4 Βαλβίδες, 2 ΕΕΚ

ΚΥΒΙΣΜΟΣ

190 cc

ΜΕΓΙΣΤΗ ΙΣΧΥΣ

19 hp

ΜΕΓΙΣΤΗ ΡΟΠΗ

1,7 kgm

ΜΕΤΑΔΟΣΗ

CVT τοποθετημένη στο πλαίσιο, Κοντό Κιβώτιο

ΚΑΥΣΙΜΟ

Βενζίνη

ΤΕΛΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ

120 km/h

ΜΕΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

2,6 l / 100 km

ΕΚΚΙΝΗΣΗ

Μίζα

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ

Ηλεκτρονικός ψεκασμός

ΤΕΛΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Αλυσίδα

ΠΛΑΙΣΙΟ/ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ/ΦΡΕΝΑ

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (ΜxΠxΥ) (χλστ)

2039 x 852 x 1116

ΠΛΑΙΣΙΟ

Ατσάλινο 

ΜΕΙΚΤΟ ΒΑΡΟΣ

138 kg

ΜΕΤΑΞΟΝΙΟ

1344 mm

ΕΜΠΡΟΘΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

 Τηλεσκοπικό Πιρούνι, 130mm Διαδρομή

ΟΠΙΣΘΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Δύο αμορτισέρ, Ρυθμιζόμενη προφόρτιση ελατηρίων 5 θέσεων

ΖΑΝΤΕΣ & ΕΛΑΣΤΙΚΑ

Tubeless, Ε. 90/90-17 , Π. 110/80-17 , Ελαστικά Μικτής Χρήσης, Ακτινωτές Ζάντες

ΦΡΕΝΑ

Πλευστός δίσκος εμπρός, δίσκος πίσω / Δικάναλο ABS

ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ

186 mm

ΥΨΟΣ ΣΕΛΑΣ

790 mm

ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ

9 l

ΜΑΡΣΠΙΕ ΟΔΗΓΟΥ

Αναδιπλούμενα Αλουμινίου

ΜΑΡΣΠΙΕ ΣΥΝΟΔΗΓΟΥ

Αλουμινίου

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ABS/TCS

Απενεργοποιούμενα

ΚΟΝΤΕΡ

TFT, Πλοήγηση, Bluetooth, Ένδειξη πίεσης ελαστικών

ΦΩΤΙΣΜΟΣ

LED Εμπρόσθιο φανάρι, LED Πίσω Φανάρι, LED Φλας

KEYLESS ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΔΙΑΚΟΠΤΗΣ

Ναι

ΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΕΣ ΧΕΙΡΟΛΑΒΕΣ

Ναι

Ετικέτες