Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Το ιαπωνικό BMW G 310 RR ή μάλλον SS!

Ό,τι δεν κάνουν οι γερμανοί το κάνουν οι ανταγωνιστές τους!

Έχουν περάσει πάνω από δύο χρόνια από τότε που κυκλοφόρησαν οι πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες του μικρού supersport της ινδικής TVS, που χρησιμοποιεί το πλαίσιο και τον κινητήρα των G 310 της BMW και όπως είναι φυσιολογικό, όλοι μας περιμένουμε από τότε να δούμε μια αντίστοιχη supersport μοτοσυκλέτα με τα σήματα της γερμανικής εταιρείας. Όμως η αναμονή συνεχίζεται, καθώς η γερμανική εταιρεία φαίνεται πως δεν ήθελε το G 310 RR να μοιάζει με το προηγούμενο S1000RR, αλλά να ακολουθεί τις σχεδιαστικές γραμμές του καινούριου μοντέλου που είδαμε στις εκθέσεις το 2019 και ακόμα δεν έχει έρθει στη χώρα μας. Υπάρχουν όμως και κάποιοι που ισχυρίζονται πως η BMW δεν σκοπεύει να παρουσιάσει προς το παρόν έκδοση supersport με τον μονοκύλινδρο κινητήρα των G 310 και πως θα περιμένει να δει προς ποια κατεύθυνση θα κινηθεί η κατηγορία στις ασιατικές χώρες, αφού η Honda έχει το premium δικύλινδρο CBR 250 RR και η Kawasaki ετοιμάζει τετρακύλινδρο 250! Κανείς δεν ξέρει με απόλυτη βεβαιότητα ποια είναι η αιτία που η BMW έχει καθυστερήσει τόσο πολύ να συμπληρώσει την γκάμα των G 310 με ένα supersport μοντέλο.

Το βέβαιο είναι πως οι Ιάπωνες βαρέθηκαν να περιμένουν και έφτιαξαν ένα δικό τους κιτ μετατροπής του γυμνού G310R σε G310RR ή μάλλον SS όπως το αποκαλούν οι ίδιοι. Όχι μόνο αυτό, αλλά διοργανώνουν δικό τους κύπελλο, με μια σειρά αγώνων σε διάσημες πίστες της Ιαπωνίας! Από μια τέτοια αγωνιστική εκδήλωση στο Motegi είναι και οι φωτογραφίες των αγωνιστικών G 310 SS που βλέπετε εδώ.

Οι συγκεκριμένες μοτοσυκλέτες έχουν το αγωνιστικό φαίρινγκ της προηγούμενης S1000RR και στη θέση του ίσιου τιμονιού έχουν μπει κλιπ-ον που δένουν στα καλάμια. Φυσικά έχουν μικρές αλλαγές στα φρένα, τις αναρτήσεις, την εξάτμιση και τα μαρσπιέ για να ανταποκριθούν στο νέο ρόλο τους ως αγωνιστικά εργαλεία…

Φωτό: Young Machine