Intermoto 2018: Suzuki 2019 (VIDEO)

Μια Katana θα μας σώσει
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

2/10/2018

Η Suzuki είχε ανακοινώσει πέρσι πως τα επόμενα χρόνια θα παρουσιάσει δέκα νέα μοντέλα. Όλοι ενθουσιαστήκαμε, αλλά φαίνεται ότι ο τρόπος που η Suzuki μετράει τα νέα μοντέλα διαφέρει πολύ με τον τρόπο που τα μετράμε εμείς οι υπόλοιποι. Οπότε ήταν λογικό να υπάρχει μια σχετική παγωμάρα στο κοινό της Intermot όταν είδαν πως το ανανεωμένο GSX-R1000/R που απέκτησε quick-shifter Up/down και πλαίσιο με ρυθμιζόμενη σε ύψος βάση ψαλιδιού, παρουσιάστηκε από τους ανθρώπους της Suzuki ως εντελώς νέο μοντέλο.

Το ίδιο έκαναν και με το νέο RM-Z 250, όταν όλοι οι υπόλοιποι κατασκευαστές έχουν ήδη κάνει δημοσιογραφικές παρουσιάσεις για τα motocross μοντέλα τους από το καλοκαίρι. Εκεί που το τερμάτισαν εντελώς ήταν με την παρουσίαση ως καινούριου μοντέλου της έκδοσης των 36kw του GSX-S 750!!!!

Ευτυχώς στο τέλος μας έδειξαν (μετά κόπων και βασάνων…) την αναμενόμενη νέα Katana. Έχει σχεδιαστεί μακριά από την Ιαπωνία, συγκεκριμένα στην Ιταλία από τον Rodolfo Francoli (στο επόμενο τεύχος του ΜΟΤΟ θα έχουμε αποκλειστική συνένετυξη), όπως η πρώτη Katana του 1982 είχε σχεδιαστεί στη Γερμανία από τον Jan Fellstrom και Hans-Georg Kasten της Target Design. Μαζί με το ασημί χρώμα και τα κόκκινα λογότυπα, αυτά είναι τα μοναδικά κοινά στοιχεία με το παρελθόν.

Η νέα Katana έχει υγρόψυκτο κινητήρα 999cc (ναι είναι χιλιάρι) και αλουμινένιο πλαίσιο δύο δοκών. Αν τα μηχανικά μέρη σας θυμίζουν σε εμφάνιση το GSX-S 1000 είστε σε καλό δρόμο. Η ιπποδύναμη είναι στους 150 ίππους και το βάρος στα 215 κιλά και αν δεν υπάρχουν διαφορές στα μηχανικά μέρη σε σχέση με το GSX-R 1000, τότε το νέο Katana θα είναι σίγουρα εντυπωσιακό στις στροφές και θα έχει φοβερό βαρύ τετρακύλινδρο ήχο.

Τα όργανα είναι μονόχρωμα ψηφιακά LCD και υπάρχουν μικρές αλλαγές στη ρύθμιση της τροφοδοσίας για καλύτερη απόκριση στις χαμηλές στροφές. Βέβαια θυμίζουμε ότι πέρσι η Suzuki είχε κάνει αλλαγές σε αυτόν τον τομέα στα GSX-S 1000 καθώς ήταν το αδύναμο σημείο της μοτοσυκλέτας. Στον τομέα των ηλεκτρονικών βοηθημάτων έχουμε ρυθμιζόμενο Traction Control και ABS της Bosch. Φυσικά όπως όλες οι καινούριες μοτοσυκλέτες της Suzuki είναι εφοδιασμένη με τα συστήματα Low RPM Assist και Easy Start Assist, που ρυθμίζουν τις στροφές του κινητήρα στο ρελαντί για να μην σβήνει εύκολα στους ελιγμούς με μικρές ταχύτητες.

Καβαλώντας πάνω στη σέλα της νέας Katana η οποία έχει απόσταση 825mm από το έδαφος, διαπιστώσαμε ότι έχει μια άνετη θέση, που σου επιτρέπει να πατά εύκολα τα πόδια στο έδαφος και χάρη στο στενό ρεζερβουάρ (δυστυχώς μόλις 12 λίτρα…) η μοτοσυκλέτα δείχνει αρκετά μαζεμένη και εύκολη στους χειρισμούς.

Δείτε εδώ το VIDEO της παρουσίασης και φωτογραφίες στο photogalery:

 

 

Δείτε δύο διαφορετικές συλλογές φωτογραφιών, μέσα από την Έκθεση αλλά και από όλο το υλικό που η Suzuki έδωσε στην δημοσιότητα

Ετικέτες

Kove 650RR και 450R: Τετρακύλινδρη απόβαση στην Ευρώπη

Οι δύο τετρακύλινδρες μοτοσυκλέτες της Kove εξασφάλισαν έγκριση Euro 5+
kove
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

16/6/2026

Η Kove με επίσημη ανακοίνωση αποκαλύπτει στην κινέζικη ιστοσελίδα της πως συνεχίζει την εξέλιξη δύο μοντέλων που περιγράφονται ως “Euro 5+ editions”, των 650RR και 450R.

Το πρώτο το πρωτοείδαμε στην EICMA 2025 και ασχοληθήκαμε πρόσφατα με αυτό, όταν η Kove το συμπεριέλαβε στη λίστα των μοτοσυκλετών που προορίζονται για έγκριση από την κυβέρνηση της Κίνας προκειμένου να ξεκινήσει η παραγωγή του.

Kove 650RR

To 650RR φορά έναν νέο τετρακύλινδρο σε σειρά κινητήρα 645 cc που αποδίδει 122 hp και 7 kgm για μέγιστη ονομαστική ταχύτητα 260 km/h, με το υγρό βάρος να ανακοινώνεται στα εντυπωσιακά 188 κιλά.

Kove 450R

Το έτερο είναι το γυμνό αδελφάκι του 450RR, του μικρού σπορ τετρακύλινδρου που ήδη δοκιμάζεται για πρώτη χρονιά στην κατηγορία Sportbike του WSBK χωρίς ωστόσο να έχει ακόμη έρθει στην Ευρώπη ως μοντέλο παραγωγής. Φαίνεται λοιπόν πως η Kove θα φέρει στα μέρη μας πρώτα το γυμνό 450R, το οποίο μάλιστα ανανεώθηκε σχεδιαστικά πολύ πρόσφατα, μετά την EICMA.

Το γυμνό τετρακύλινδρο των 443 cc αποδίδει 65 hp για 164 κιλά και στην πρώτη του μορφή είχε εμφανιστεί ήδη από το 2024, χωρίς ωστόσο να έχει προχωρήσει ως τώρα στην παραγωγή. Πλέον έχει πάρει πορεία για τις αγορές του κόσμου έχοντας εξασφαλίσει συμμόρφωση με προδιαγραφές Euro 5+, αλλά και νέα εμφάνιση που θυμίζει αρκετά περισσότερο KTΜ Duke.

Ετικέτες