Intermoto 2018: Suzuki 2019 (VIDEO)

Μια Katana θα μας σώσει
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

2/10/2018

Η Suzuki είχε ανακοινώσει πέρσι πως τα επόμενα χρόνια θα παρουσιάσει δέκα νέα μοντέλα. Όλοι ενθουσιαστήκαμε, αλλά φαίνεται ότι ο τρόπος που η Suzuki μετράει τα νέα μοντέλα διαφέρει πολύ με τον τρόπο που τα μετράμε εμείς οι υπόλοιποι. Οπότε ήταν λογικό να υπάρχει μια σχετική παγωμάρα στο κοινό της Intermot όταν είδαν πως το ανανεωμένο GSX-R1000/R που απέκτησε quick-shifter Up/down και πλαίσιο με ρυθμιζόμενη σε ύψος βάση ψαλιδιού, παρουσιάστηκε από τους ανθρώπους της Suzuki ως εντελώς νέο μοντέλο.

Το ίδιο έκαναν και με το νέο RM-Z 250, όταν όλοι οι υπόλοιποι κατασκευαστές έχουν ήδη κάνει δημοσιογραφικές παρουσιάσεις για τα motocross μοντέλα τους από το καλοκαίρι. Εκεί που το τερμάτισαν εντελώς ήταν με την παρουσίαση ως καινούριου μοντέλου της έκδοσης των 36kw του GSX-S 750!!!!

Ευτυχώς στο τέλος μας έδειξαν (μετά κόπων και βασάνων…) την αναμενόμενη νέα Katana. Έχει σχεδιαστεί μακριά από την Ιαπωνία, συγκεκριμένα στην Ιταλία από τον Rodolfo Francoli (στο επόμενο τεύχος του ΜΟΤΟ θα έχουμε αποκλειστική συνένετυξη), όπως η πρώτη Katana του 1982 είχε σχεδιαστεί στη Γερμανία από τον Jan Fellstrom και Hans-Georg Kasten της Target Design. Μαζί με το ασημί χρώμα και τα κόκκινα λογότυπα, αυτά είναι τα μοναδικά κοινά στοιχεία με το παρελθόν.

Η νέα Katana έχει υγρόψυκτο κινητήρα 999cc (ναι είναι χιλιάρι) και αλουμινένιο πλαίσιο δύο δοκών. Αν τα μηχανικά μέρη σας θυμίζουν σε εμφάνιση το GSX-S 1000 είστε σε καλό δρόμο. Η ιπποδύναμη είναι στους 150 ίππους και το βάρος στα 215 κιλά και αν δεν υπάρχουν διαφορές στα μηχανικά μέρη σε σχέση με το GSX-R 1000, τότε το νέο Katana θα είναι σίγουρα εντυπωσιακό στις στροφές και θα έχει φοβερό βαρύ τετρακύλινδρο ήχο.

Τα όργανα είναι μονόχρωμα ψηφιακά LCD και υπάρχουν μικρές αλλαγές στη ρύθμιση της τροφοδοσίας για καλύτερη απόκριση στις χαμηλές στροφές. Βέβαια θυμίζουμε ότι πέρσι η Suzuki είχε κάνει αλλαγές σε αυτόν τον τομέα στα GSX-S 1000 καθώς ήταν το αδύναμο σημείο της μοτοσυκλέτας. Στον τομέα των ηλεκτρονικών βοηθημάτων έχουμε ρυθμιζόμενο Traction Control και ABS της Bosch. Φυσικά όπως όλες οι καινούριες μοτοσυκλέτες της Suzuki είναι εφοδιασμένη με τα συστήματα Low RPM Assist και Easy Start Assist, που ρυθμίζουν τις στροφές του κινητήρα στο ρελαντί για να μην σβήνει εύκολα στους ελιγμούς με μικρές ταχύτητες.

Καβαλώντας πάνω στη σέλα της νέας Katana η οποία έχει απόσταση 825mm από το έδαφος, διαπιστώσαμε ότι έχει μια άνετη θέση, που σου επιτρέπει να πατά εύκολα τα πόδια στο έδαφος και χάρη στο στενό ρεζερβουάρ (δυστυχώς μόλις 12 λίτρα…) η μοτοσυκλέτα δείχνει αρκετά μαζεμένη και εύκολη στους χειρισμούς.

Δείτε εδώ το VIDEO της παρουσίασης και φωτογραφίες στο photogalery:

 

 

Δείτε δύο διαφορετικές συλλογές φωτογραφιών, μέσα από την Έκθεση αλλά και από όλο το υλικό που η Suzuki έδωσε στην δημοσιότητα

Ετικέτες

BMW: Οι αλλαγές στα μοντέλα του 2026 - Νέες χρωματικές επιλογές και προαιρετικός εξοπλισμός

Διαθέσιμα για παραγγελία τα νέα μοντέλα από τον ερχόμενο Αύγουστο
BMW
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

4/7/2025

Για το έτος 2026, η BMW Motorrad ενσωματώνει σειρά αλλαγών στα μοντέλα της. Τα νέα μοντέλα θα είναι διαθέσιμα για παραγγελία από όλους τους συνεργάτες της BMW Motorrad από τον Αύγουστο του 2025.

Μια από αυτές τις αλλαγές που εισάγει η BMW Motorrad και ισχύει για όλα τα μοντέλα της, αφορά προαιρετικό εξοπλισμό, με την απασφάλιση της συσκευής πλοήγησης να γίνεται με ηλεκτρικό κλείδωμα χωρίς να απαιτείται πλέον ξεκλείδωμα με κλειδί.

Πιο συγκεκριμένα οι αλλαγές ανά μοντέλο έχουν ως εξής:

BMW M 1000 XR
Νέα αποκλειστική χρωματική επιλογή M: Aurelius Green metallic matt.

BMW Motorrad MY26

BMW F 800 GS
Προαιρετικός εξοπλισμός: Ο ψηλός ανεμοθώρακας με δυνατότητα ρύθμισης, περιλαμβάνεται σαν επιλογή στις εκδόσεις Sport και Triple Black ένω ο φιμέ ανεμοθώρακας δεν είναι διαθέσιμος στην έκδοση Sport.
Sport: Νέο χρώμα Gravityblue metallic με σέλα σε μαύρο/γκρι ενώ ο χρωματικός συνδυασμός  Racingblue metallic καταργείται.

BMW Motorrad MY26

BMW F 900 GS
Passion: Νέο χρώμα Sao Paulo Yellow. Το αυτοκόλλητο στο μπροστινό φτερό καταργείται.
Trophy: Νέος χρωματικός συνδυασμός Lightwhite non-metallic / Racingblue metallic. Το αυτοκόλλητο στο μπροστινό φτερό καταργείται.

BMW Motorrad MY26

BMW F 900 GS Adventure
Προαιρετικός εξοπλισμός: Το πακέτο Ride Pro προσαρμόζεται. Τα Dynamic ESA και κεντρικό σταντ αφαιρούνται από το πακέτο και γίνονται ξεχωριστές επιλογές.
Το πακέτο Ride Pro μπορεί πλέον να συνδυαστεί με χαμηλωμένη ανάρτηση.
Ride Pro: Νέα απόχρωση Sage Green metallic. Το White Aluminium metallic matt καταργείται.

BMW Motorrad MY26

BMW R 1300 GS
Προαιρετικός εξοπλισμός: Το Innovation Package ανανεώνεται. Οι προσαρμοζόμενες λειτουργίες φωτισμού περιλαμβάνονται στο πακέτο αλλά και ως ανεξάρτητες επιλογές.
Βασική έκδοση: Νέο χρώμα Racingred non-metallic. Το Lightwhite non-metallic καταργείται.
Option 719 “Biscaya”: Νέος χρωματικός συνδυασμός Imperial Blue metallic / White Aluminium metallic matt. Το Option 719 “Tramuntana” Aurelius Green metallic καταργείται.

BMW Motorrad MY26

BMW R 12 nineT
Προαιρετικός εξοπλισμός: Ελαφριά μπαταρία M
Option 719: Ο μαύρος προβολέας αντικαθιστά τον ασημί.
Νέο χρώμα: Imperial Blue metallic. Το San Remo Green metallic καταργείται.

BMW Motorrad MY26

BMW R 12
Προαιρετικός εξοπλισμός: Ελαφριά μπαταρία M
Option 719: Ο μαύρος προβολέας αντικαθιστά τον ασημί.
Option 719 “Beryllium”: Νέα απόχρωση Meteoric Dust II metallic. Το Option 719 “Thorium” Avus Silver metallic καταργείται.
Νέα προαιρετική απόχρωση Gravityblue metallic. Το Aventurin Red metallic καταργείται.

BMW Motorrad MY26