Intermoto 2018: Suzuki 2019 (VIDEO)

Μια Katana θα μας σώσει
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

2/10/2018

Η Suzuki είχε ανακοινώσει πέρσι πως τα επόμενα χρόνια θα παρουσιάσει δέκα νέα μοντέλα. Όλοι ενθουσιαστήκαμε, αλλά φαίνεται ότι ο τρόπος που η Suzuki μετράει τα νέα μοντέλα διαφέρει πολύ με τον τρόπο που τα μετράμε εμείς οι υπόλοιποι. Οπότε ήταν λογικό να υπάρχει μια σχετική παγωμάρα στο κοινό της Intermot όταν είδαν πως το ανανεωμένο GSX-R1000/R που απέκτησε quick-shifter Up/down και πλαίσιο με ρυθμιζόμενη σε ύψος βάση ψαλιδιού, παρουσιάστηκε από τους ανθρώπους της Suzuki ως εντελώς νέο μοντέλο.

Το ίδιο έκαναν και με το νέο RM-Z 250, όταν όλοι οι υπόλοιποι κατασκευαστές έχουν ήδη κάνει δημοσιογραφικές παρουσιάσεις για τα motocross μοντέλα τους από το καλοκαίρι. Εκεί που το τερμάτισαν εντελώς ήταν με την παρουσίαση ως καινούριου μοντέλου της έκδοσης των 36kw του GSX-S 750!!!!

Ευτυχώς στο τέλος μας έδειξαν (μετά κόπων και βασάνων…) την αναμενόμενη νέα Katana. Έχει σχεδιαστεί μακριά από την Ιαπωνία, συγκεκριμένα στην Ιταλία από τον Rodolfo Francoli (στο επόμενο τεύχος του ΜΟΤΟ θα έχουμε αποκλειστική συνένετυξη), όπως η πρώτη Katana του 1982 είχε σχεδιαστεί στη Γερμανία από τον Jan Fellstrom και Hans-Georg Kasten της Target Design. Μαζί με το ασημί χρώμα και τα κόκκινα λογότυπα, αυτά είναι τα μοναδικά κοινά στοιχεία με το παρελθόν.

Η νέα Katana έχει υγρόψυκτο κινητήρα 999cc (ναι είναι χιλιάρι) και αλουμινένιο πλαίσιο δύο δοκών. Αν τα μηχανικά μέρη σας θυμίζουν σε εμφάνιση το GSX-S 1000 είστε σε καλό δρόμο. Η ιπποδύναμη είναι στους 150 ίππους και το βάρος στα 215 κιλά και αν δεν υπάρχουν διαφορές στα μηχανικά μέρη σε σχέση με το GSX-R 1000, τότε το νέο Katana θα είναι σίγουρα εντυπωσιακό στις στροφές και θα έχει φοβερό βαρύ τετρακύλινδρο ήχο.

Τα όργανα είναι μονόχρωμα ψηφιακά LCD και υπάρχουν μικρές αλλαγές στη ρύθμιση της τροφοδοσίας για καλύτερη απόκριση στις χαμηλές στροφές. Βέβαια θυμίζουμε ότι πέρσι η Suzuki είχε κάνει αλλαγές σε αυτόν τον τομέα στα GSX-S 1000 καθώς ήταν το αδύναμο σημείο της μοτοσυκλέτας. Στον τομέα των ηλεκτρονικών βοηθημάτων έχουμε ρυθμιζόμενο Traction Control και ABS της Bosch. Φυσικά όπως όλες οι καινούριες μοτοσυκλέτες της Suzuki είναι εφοδιασμένη με τα συστήματα Low RPM Assist και Easy Start Assist, που ρυθμίζουν τις στροφές του κινητήρα στο ρελαντί για να μην σβήνει εύκολα στους ελιγμούς με μικρές ταχύτητες.

Καβαλώντας πάνω στη σέλα της νέας Katana η οποία έχει απόσταση 825mm από το έδαφος, διαπιστώσαμε ότι έχει μια άνετη θέση, που σου επιτρέπει να πατά εύκολα τα πόδια στο έδαφος και χάρη στο στενό ρεζερβουάρ (δυστυχώς μόλις 12 λίτρα…) η μοτοσυκλέτα δείχνει αρκετά μαζεμένη και εύκολη στους χειρισμούς.

Δείτε εδώ το VIDEO της παρουσίασης και φωτογραφίες στο photogalery:

 

 

Δείτε δύο διαφορετικές συλλογές φωτογραφιών, μέσα από την Έκθεση αλλά και από όλο το υλικό που η Suzuki έδωσε στην δημοσιότητα

Ετικέτες

Η CFMOTO ανακοίνωσε πως η 1000V4-SR RR μπαίνει παραγωγή!

Αναμένεται να κατατεθεί προς έγκριση στο υπουργείο Βιομηχανίας της Κίνας μέσα στον Ιούνιο
CFMOTO_V4 SR-RR
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

10/6/2026

Από τη στιγμή που εμφανίστηκε σε πρωτότυπη μορφή στην έκθεση EICMA στο Μιλάνο, η επικαιρότητα έπεσε ολόφωτη πάνω στην πρώτη superbike της Κίνας. Έκτοτε οι άνθρωποι της CFMOTO φρόντισαν να μας κρατούν σε εγρήγορση καθώς στη διάρκεια των τελευταίων μηνών είδαμε ένα λειτουργικό πρωτότυπο να κυλά τις ρόδες του να μας χαρίζει μια μικρή γεύση από τον ήχο του V4 κινητήρα του σε εκδήλωση στην Κίνα, ενώ η πρόσληψη του Ιταλού αναβάτη Matteo Ferrari για την αγωνιστική της εξέλιξη επιβεβαίωσε πως στο βάθος οι Κινέζοι έχουν στοχοποιήσει και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbikes, WSBK.

Η είδηση που μας έρχεται τώρα από την Κίνα έχει προκαλέσει μεγάλη έκπληξη ακόμη και στα ΜΜΕ της χώρας, καθώς ουδείς περίμενε πως η 1000V4-SR RR θα έφτανε τόσο γρήγορα στα πρόθυρα της παραγωγής μέσα στο 2026. Η CFMOTO λοιπόν ξεκίνησε μια διαφημιστική καμπάνια στην Κίνα προετοιμάζοντας το κοινό για την άφιξη της μοτοσυκλέτας, με τα μέσα της χώρας να περιμένουν πως η εταιρεία θα καταθέσει εντός του Ιουνίου 2026 τα απαραίτητα έγγραφα της V4 superbike στο κινέζικο υπουργείο Βιομηχανίας για την απαραίτητη έγκριση Τύπου, μια πάγια διαδικασία πριν ένα νέο μοντέλο αρχίσει να παράγεται στη χώρα.

CFMOTO V4 SR-RR

Προς το παρόν δεν έχουν αποκαλυφθεί περισσότερα τεχνικά χαρακτηριστικά από τα λιγοστά που έχουμε από την EICMA, ωστόσο αν όντως η μοτοσυκλέτα βρεθεί στις λίστες της κυβέρνησης τότε οπωσδήποτε θα συνοδεύεται από αναλυτικότερα τεχνικά στοιχεία.

Βάσει όσων γνωρίζουμε ως τώρα, ο V4 με περιεχόμενη γωνία κυλίνδρων 90 μοίρες μετρά χωρητικότητα 997 cc και αποδίδει 210 ίππους στις 14.500 σ.α.λ. για μια μάζα που δεν θα ξεπερνά τα 200 κιλά με όλα τα απαραίτητα υγρά, ενώ η μέγιστη ταχύτητα θα ξεπερνά τα 300 km/h..

Ο κινητήρας είναι εξοπλισμένος με αντίστροφα περιστρεφόμενο στρόφαλο για μείωση της αδράνειας, ενώ γνωρίζουμε σχεδόν σίγουρα πως θα ντεμπουτάρει αεροδυναμικά φτερά με ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη γωνία – κάτι που η CFMOTO είχε πατεντάρει εδώ και τουλάχιστον έναν χρόνο.

Στην Κίνα μάλιστα έχουν ήδη αρχίσει οι συζητήσεις και φημολογίες για την τιμολόγηση της 1000V4 SR-RR, με τις εκτιμήσεις να μιλούν για μια τιμή 100.000 ως 120.000 γιουάν, ή περίπου 12.800-15.000 ευρώ (ισοτιμία 10/6/2026).