Ηρθε η Beta RR350

Από το

Μαύρο Σκύλο

11/4/2011

Η Beta είναι η πρώτη εταιρία που κατασκεύασε μοτοσυκλέτα enduro με τετράχρονο κινητήρα 350 κυβικών, την RR350. O κινητήρας της βασίζεται σε αυτόν των RR450/520, έχοντας δυο εκκεντροφόρους, ξεχωριστή λίπανση κινητήρα και κιβωτίου ταχυτήτων, αντικραδασμικό άξονα, μίζα και μανιβέλα. Στο νέο RR350 η διάμετρος του εμβόλου είναι 88 χιλιοστά και η διαδρομή του 57,4. Στην κεφαλή έχουν γίνει αλλαγές ενώ και οι τέσσερις βαλβίδες κατασκευάζονται από τιτάνιο ενώ οι δυνατότητες περιστροφής ξεπερνούν τις 13.000 στροφές. Η εξέλιξή του νέου μοντέλου διήρκησε έναν χρόνο και θέλει να προσφέρει τα χαρακτηριστικά ενός 250 με την αξιοπιστία των 450 κυβικών. Το RR350 είναι διαθέσιμο τώρα και η τιμή του για αγωνιστική χρήση είναι 8600 ευρώ. Οι μοτοσυκλέτες της Beta αντιπροσωπεύονται από την "The FUORISTRADA Co", τηλ. 210-9211877, www.betamotor.gr

Taro Safari 300 & 125: Νέα on-off που θα έρθουν και στην Ελλάδα μέσω Thrust Motor [Βίντεο]

Έκαναν το ντεμπούτο τους στην κινέζικη έκθεση CIMAMotor 2026
taro safari
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

1/10/2026

Η Taro Motor είναι η εταιρεία που συνεργάζεται με τη Thrust Motor της Δ. Γκουντούφας ΙΚΕ για την κατασκευή των περισσότερων μοντέλων της και στην πρόσφατη έκθεση CIMA στην μοτοσυκλετούπολη Chongqing της Κίνας αποκάλυψε τις αναπτυξιακές της τάσεις.

Δίπλα στο δικύλινδρο adventure σκούτερ ATS-402T Rally, η Taro αποκάλυψε δύο μοτοσυκλέτες που ουσιαστικά επεκτείνουν τη δράση της σε νέα πεδία, καθώς ως τώρα η γκάμα της διέθετε μόνο σκούτερ και μοτοσυκλέτες δρόμου. Η πρώτη της κίνηση στην on-off / adventure κατηγορία γίνεται με ένα δίδυμο παρόμοιων μοτοσυκλετών που διαφέρουν στους κινητήρες τους: ένας με 300 κυβικά κι ένας με 125.

Taro Safari 300
Taro Safari 300

Τα Safari 300 και 125 δεν συνοδεύονται ακόμη από αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά, έχουν ωστόσο ιδιαίτερο ενδιαφέρον για μας διότι έχουμε ήδη επιβεβαιώσει πως θα έρθουν και στην Ελλάδα με τα λογότυπα της Thrust Motor!

Taro Safari 125
Taro Safari 125

Αμφότερα φορούν μονοκύλινδρους υγρόψυκτους κινητήρες, τροχούς 19 ιντσών μπροστά και 17 πίσω και ο εξοπλισμός τους περιλαμβάνει δικάναλο σύστημα ABS και μπροστινή κάμερα καταγραφής (dash cam).

Περιμένουμε να δημοσιευτούν περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτά, καθώς ακόμη δεν έχουν καν προστεθεί στην κινέζικη ιστοσελίδα της Taro Motor, καθώς και το πλάνο παραγωγής και διάθεσής τους στις αγορές του κόσμου.