Kawasaki 2022: Επιστρέφει το Eliminator και ετοιμάζεται Z650RS

Δεύτερη ευκαιρία για τα πολυκύλινδρα ιαπωνικά Dragster
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

31/8/2021

Η Kawasaki συνεχίζει να ξεφυλλίζει το άλμπουμ με τις φωτογραφίες των μοντέλων που έχει κατασκευάσει στο παρελθόν και αυτή τη φορά το ενδιαφέρον της έπεσε στην οικογένεια των Eliminator, που αποτελούσαν την απάντηση του Akashi στα τετρακύλινδρα Yamaha FZX 750 και Honda Magna 750. Φυσικά όπως και οι άλλες δύο ιαπωνικές εταιρείες, η Kawasaki είχε φτιάξει και μικρότερες εκδόσεις κυβισμού χρησιμοποιώντας τους κινητήρες των GPZ, ξεκινώντας από τα 250 κυβικά με τον δικύλινδρο εν σειρά του GPZ 250/KLE 250 Anhelo και τους τετρακύλινδρους των 400 και 600 κυβικών των GPZ 400/600 Ninja. Υπήρχε και έκδοση 1000 κυβικών με τον κινητήρα του RX1000 Tom Cat για να χτυπήσει το Yamaha Vmax 1200.

Η εμπορική επιτυχία των συγκεκριμένων μοντέλων στην Ευρώπη ήταν πολύ χλιαρή και αν δεν έρχονταν στην Ελλάδα πολλά φτηνά μεταχειρισμένα Eliminator 400/600 από την Ιαπωνία στις αρχές της δεκαετίας του ’90, πιθανόν να μην ήξερε κανείς μας την ύπαρξή τους…

Όπως και να έχει, η Kawasaki πιστεύει πως τώρα υπάρχει κοινό να υποστηρίξει εμπορικά τη δημιουργία μιας νέας γενιάς πολυκύλινδρων dragster και μετά τις φήμες για την δημιουργία ενός Eliminator με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των H2 (αυτό θα έχει ενδιαφέρον…) οι Ιάπωνες δημοσιογράφοι λένε πως έχουν πληροφορίες για τη δημιουργία και μιας έκδοσης με τον τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα του Z900.  

Οι ίδιες πληροφορίες λένε επίσης πως μαζί με το Eliminator θα δούμε και μια neo-retro έκδοση RS του δικύλινδρου εν σειρά Z650. Νομίζουμε πως αυτού του τύπου τη μοτοσυκλέτα την έχει περισσότερο ανάγκη η γκάμα της Kawasaki αυτή τη στιγμή και για την ευρωπαϊκή αγορά τουλάχιστον θα έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από το Eliminator 900. Βέβαια ποτέ δεν ξέρεις σε αυτή τη ζωή… Ίσως το νέο Eliminator 900 να κάνει την εμπορική επιτυχία που η πρώτη γενιά δεν κατάφερε ποτέ.

ΚΤΜ - Νέα KTM XC και XC-F για το 2025 με σημαντικές αναβαθμίσεις

Αναβαθμίσεις σε πλαίσιο, αναρτήσεις, εργονομία και πλέον με την Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad
motomag ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/4/2024

Για το 2025 η σειρά των Cross-Country μοντέλων KTM XC και XC-F, που απευθύνεται στους Αμερικανούς αναβάτες, δέχεται τις αναβαθμίσεις που υιοθετήθηκαν απευθείας από την KTM Factory Racing, παρέχοντας στους αναβάτες μια ακόμη πιο Ready 2 Race εμπειρία.

Όσον αφορά το πλαίσιο αυτό έχει λάβει την πιο σημαντική αναβάθμιση, με ορατές εγκοπές και αλλαγές στο πάχος του τοιχώματος του σωλήνα γύρω από το μπροστινό μέρος, τις βάσεις κινητήρα και τις περιοχές στήριξης του πίσω αμορτισέρ.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Αυτές οι αλλαγές έγιναν για να βελτιώσουν τα χαρακτηριστικά ελαστικότητας του πλαισίου και να μειώσουν το βάρος κατά περίπου 300 γραμμάρια, διατηρώντας παράλληλα τη συνολική σταθερότητα και βελτιώνοντας τη συμπεριφορά των μοτοσυκλετών της σειράς στις στροφές. Ένα αναβαθμισμένο ψαλίδι με επεξεργασμένη γλίστρα αλυσίδας και νέο πεντάλ πίσω φρένου με βελτιωμένη ανθεκτικότητα ολοκληρώνει τις αναβαθμίσεις που έγιναν στο πλαίσιο.

Το πιρούνι WP XACT Closed Cartridge παρέχει βελτιωμένη αίσθηση ενώ τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά απόσβεσης έρχονται χάρη σε μια νέα φιλοσοφία εμβόλου μεσαίας βαλβίδας που βελτιστοποιεί τη ροή λαδιού εντός του φυσιγγίου.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Στο πίσω μέρος, το πίσω αμορτισέρ WP XACT επωφελείται από μια αναβαθμισμένη σύνδεση με ανανεωμένες τσιμούχες και μπουλόνια σύνδεσης μικρότερης διαμέτρου. Η ρύθμιση αυτή έχει έρθει απευθείας από την KTM Factory Racing Team. Με αυτές τις αναβαθμίσεις μειώνεται το βάρος ενώ βελτιώνεται και η ακαμψία.

Εργονομικά, η σειρά KTM XC και XC-F διαθέτει νέα καλύμματα, ρεζερβουάρ με διπλά πλαστικά παρέχοντας μια φρέσκια και πιο επιθετική εικόνα ενώ έχει βελτιωθεί λόγω της συγκεκριμένης εργονομίας και η ψύξη. Αλλαγές έχουμε και στα γραφικά τα οποία τονίζουν το πορτοκαλί και μαύρο χρώμα της σειράς.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Τα μοντέλα KTM XC και XC-F του 2025 διαθέτουν επίσης νέα σχεδίαση στην εισαγωγή αέρα όπως επίσης νέο είναι το snorkel στο φίλτρο αέρα.

Η Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad -δίνεται ως έξτρα στα KTM PowerParts- για τη σειρά XC και XC-F θα υπάρχει στον βασικό εξοπλισμό. Το CUO προσφέρει διάφορες λειτουργίες και επιλογές προσαρμογής μέσω της εφαρμογής KTMconnect. Αυτό λειτουργεί σε δύο μέρη: το CUO είναι τοποθετημένο στο επάνω δεξί πιρούνι μεταξύ της πάνω και της κάτω τιμονόπλακας, και ο αισθητήρας GPS στο μπροστινό φτερό το οποίο πρέπει να αγοραστεί από τα KTM PowerParts.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Η σειρά KTM XC και XC-F του 2025 θα φτάσει στους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της KTM τον Μάιο.

Ετικέτες