Kawasaki EV production prototype - Παρουσιάστηκε στην Intermot

Η πρώτη ηλεκτρική “πράσινη” μοτοσυκλέτα είναι προ των πυλών
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

5/10/2022

Στις 4 Οκτωβρίου στο σαλόνι της Intermot, η Kawasaki αποκάλυψε για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό έδαφος σε πρωτότυπη μορφή την πρώτη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα που θα βγάλει στην παραγωγή, ενώ παράλληλα οι άνθρωποι του Akashi δήλωσαν πως επεξεργάζονται μελλοντικές λύσεις που θα αφορούν τόσο τα βιοκαύσιμα, τα συνθετικά καύσιμα αλλά και το υδρογόνο.

Το συγκεκριμένο EV μοντέλο της Kawasaki είχε κάνει το ντεμπούτο του στις 8 ώρες της Suzuka, ενώ στην Intermot αποτέλεσε εφαλτήριο για τον λόγο του Γενικού Διευθυντή της Kawasaki Motors Europe, κ. Masaya Tsuruno.

Στα πρότυπα των δηλώσεων του κ. Hiroshi Ito, Προέδρου της Kawasaki Motors, ο οποίος είχε κάνει λόγο για παρουσίαση τριών ηλεκτρικών δικύκλων μέσα στο 2022, ο κ. Tsuruno ανέφερε πως το EV πρωτότυπο μοντέλο που παρουσιάστηκε στην Intermot θα αποτελέσει τη βάση για την ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της Kawasaki που θα βγει στην παραγωγή στο άμεσο μέλλον. Σημειώστε πάντως πως στον λόγο του δεν έδωσε καμία τεχνική λεπτομέρεια για τη μοτοσυκλέτα, ούτε για τον χρονικό ορίζοντα παραγωγής της

Ο κ. Tsuruno διαβεβαίωσε το κοινό πως η Kawasaki παραμένει αφοσιωμένη στον κινητήρα εσωτερικής καύσης, όμως παράλληλα λαμβάνει υπόψη της λύσεις που αφορούν τον ηλεκτρισμό, τα βιοκαύσιμα, τα συνθετικά καύσιμα αλλά και το υδρογόνο.

Τέλος, ο Γενικός Διευθυντής της Kawasaki Motors Europe ανέφερε πως η εταιρεία του δουλεύει με συνεργασίες που δεν περιορίζονται στον κόσμο των δυο τροχών, αλλά περιλαμβάνουν τον κόσμο του αυτοκινήτου αλλά και άλλες μελλοντικές τεχνολογίες.

Husqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του!

Ένα teaser βίντεο με μπόλικη δράση στον πάγο, μας δείχνει τί να περιμένουμε
motomagHusqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

23/2/2024

Πάγος, λάστιχα με καρφιά και το Vitpilen/Svartpilen 801/901 μας δείχνει το πώς θα μοιάζει, ακολουθώντας την σχεδιαστική ταυτότητα που ξέρουμε από τα μικρότερα μέλη των δύο οικογενειών, αλλά και τον προκάτοχό του Vitpilen 701, με την Husqvarna να μας κρατάει σε αγωνία τόσο για τον κυβισμό όσο και για το τελικό όνομα που θα δώσει στο νέο της μοντέλο.

Όπως γνωρίζουμε ήδη το νέο Vitpilen/Svartpilen 801/901 θα παρουσιαστεί στις 5/3, όμως η Husqvarna θέλει να δημιουργήσει ακόμα περισσότερο hype. Με ένα μικρής διάρκειας teaser βίντεο (reel) στα κοινωνικά της δίκτυα, η εταιρεία του Pierer Group, μας προϊδεάζει για τον χαρακτήρα της νέας της μοτοσυκλέτας.

Το βίντεο ξεκινά με ένα κοντινό πλάνο, στα καρφιά τα οποία σπάνε τον πάγο για να βρουν πρόσφυση. Συνεχίζοντας, βλέπουμε τον πίσω τροχό να σπινάρει στην εκκίνηση, με τον θαρραλέο αναβάτη να οδηγεί επιθετικά την μοτοσυκλέτα πάνω στην ολισθηρή επιφάνεια.

Όπως βλέπουμε στα πλάνα, η εμφάνιση θυμίζει αρκετά αυτή του μοντέλου προπαραγωγής, το οποίο έχουμε δει κατά καιρούς σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες. Έτσι, ο στρογγυλός προβολέας παραμένει, μαζί με ένα προστατευτικό μασκάκι μπροστά του, το οποίο δεν γίνεται σαφές αν θα ανήκει στον βασικό εξοπλισμό. Προχωρώντας προς τα πίσω, γίνεται εμφανής η επίδραση των αγώνων flat-track στον σχεδιασμό της μοτοσυκλέτας, με τις καμπύλες να απουσιάζουν. Το παραλληλόγραμμο πίσω μέρος, φιλοξενεί ένα ίδιας διάταξης φανάρι, ενώ στα δεξιά του έρχεται το ψηλά τοποθετημένο τελικό. Αν και η βάση της πινακίδας απουσιάζει, υπολογίζουμε ότι πιθανότατα θα βγαίνει κάτω από την ουρά και όχι πάνω στον πίσω τροχό, όπως στον προκάτοχό του Vitpilen 701.

Όσον αφορά τον χρωματισμό, δυστυχώς η Husqvarna φρόντισε να καλύψει με καμουφλάζ όλα τα πλαστικά του Vitpilen/Svartpilen 801/901, κρατώντας την αγωνία για την τελική εμφάνιση μέχρι την παρουσίαση του μοντέλου. Ο ήχος, όμως, ο οποίος ξεφεύγει σε μερικά πλάνα, μας δηλώνει ότι πρόκειται ξεκάθαρα για δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα, τον οποίο όπως μας έχει συνηθίσει θα δανείζεται από την όμορη εταιρεία, KTM.

Δείτε το μικρής διάρκειας teaser βίντεο:

Ετικέτες