Kawasaki GPz900RS Ninja 2024: Επιστρέφει ο θρύλος των αιθέρων!

Με βάση το Z900RS
GPZ900RS
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

1/2/2023

Η είδηση δεν είναι πολύ φρέσκια, αλλά τώρα αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα διότι είναι το κεντρικό θέμα του εξωφύλλου στο ιαπωνικό περιοδικό Young Machine.

Μιλάμε φυσικά για την επιστροφή του θρυλικού “Καρχαρία” της Kawasaki ή αν θέλετε την προσωπική μοτοσυκλέτα του πιο διάσημου κινηματογραφικού πιλότου στο TOP GUN, την GPz900R.

Η διαφορά του νέου μοντέλου είναι πως θα βασίζεται στα μηχανικά μέρη της Z900RS κάτι που είναι πολύ καλό νέο, καθώς το συγκεκριμένο μοντέλο έχει έγκριση τύπου για όλες τις αγορές του κόσμου και είναι Euro 5.

Άρα αν βγει στην παραγωγή μέσα στο 2023 όπως ισχυρίζονται οι Ιάπωνες δημοσιογράφοι, πιθανότατα θα το δούμε και στην Ευρώπη ως μοντέλο 2024 στην επόμενη έκθεση της EICMA που γίνεται στο τέλος του 2023.

GPZ900RS

Οι Ιάπωνες δεν αναφέρουν λεπτομέρειες των τεχνικών χαρακτηριστικών, όμως δεν αποκλείεται η συγκεκριμένη έκδοση να έχει τις ρυθμίσεις του κινητήρα του Z 900 με τους 125 ίππους στις 9.500 στροφές, αντί για του Z900RS με τους  111 ίππους στις 8.500 στροφές.

Πάντως για την δημιουργία της ψηφιακής φωτογραφίας του εξωφύλλου έχουν χρησιμοποιήσει ως βάση το Z900RS αλλά με τις χρυσές ζάντες που έχει μόνο η ειδική έκδοση SE του 2023.

Husqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του!

Ένα teaser βίντεο με μπόλικη δράση στον πάγο, μας δείχνει τί να περιμένουμε
motomagHusqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

23/2/2024

Πάγος, λάστιχα με καρφιά και το Vitpilen/Svartpilen 801/901 μας δείχνει το πώς θα μοιάζει, ακολουθώντας την σχεδιαστική ταυτότητα που ξέρουμε από τα μικρότερα μέλη των δύο οικογενειών, αλλά και τον προκάτοχό του Vitpilen 701, με την Husqvarna να μας κρατάει σε αγωνία τόσο για τον κυβισμό όσο και για το τελικό όνομα που θα δώσει στο νέο της μοντέλο.

Όπως γνωρίζουμε ήδη το νέο Vitpilen/Svartpilen 801/901 θα παρουσιαστεί στις 5/3, όμως η Husqvarna θέλει να δημιουργήσει ακόμα περισσότερο hype. Με ένα μικρής διάρκειας teaser βίντεο (reel) στα κοινωνικά της δίκτυα, η εταιρεία του Pierer Group, μας προϊδεάζει για τον χαρακτήρα της νέας της μοτοσυκλέτας.

Το βίντεο ξεκινά με ένα κοντινό πλάνο, στα καρφιά τα οποία σπάνε τον πάγο για να βρουν πρόσφυση. Συνεχίζοντας, βλέπουμε τον πίσω τροχό να σπινάρει στην εκκίνηση, με τον θαρραλέο αναβάτη να οδηγεί επιθετικά την μοτοσυκλέτα πάνω στην ολισθηρή επιφάνεια.

Όπως βλέπουμε στα πλάνα, η εμφάνιση θυμίζει αρκετά αυτή του μοντέλου προπαραγωγής, το οποίο έχουμε δει κατά καιρούς σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες. Έτσι, ο στρογγυλός προβολέας παραμένει, μαζί με ένα προστατευτικό μασκάκι μπροστά του, το οποίο δεν γίνεται σαφές αν θα ανήκει στον βασικό εξοπλισμό. Προχωρώντας προς τα πίσω, γίνεται εμφανής η επίδραση των αγώνων flat-track στον σχεδιασμό της μοτοσυκλέτας, με τις καμπύλες να απουσιάζουν. Το παραλληλόγραμμο πίσω μέρος, φιλοξενεί ένα ίδιας διάταξης φανάρι, ενώ στα δεξιά του έρχεται το ψηλά τοποθετημένο τελικό. Αν και η βάση της πινακίδας απουσιάζει, υπολογίζουμε ότι πιθανότατα θα βγαίνει κάτω από την ουρά και όχι πάνω στον πίσω τροχό, όπως στον προκάτοχό του Vitpilen 701.

Όσον αφορά τον χρωματισμό, δυστυχώς η Husqvarna φρόντισε να καλύψει με καμουφλάζ όλα τα πλαστικά του Vitpilen/Svartpilen 801/901, κρατώντας την αγωνία για την τελική εμφάνιση μέχρι την παρουσίαση του μοντέλου. Ο ήχος, όμως, ο οποίος ξεφεύγει σε μερικά πλάνα, μας δηλώνει ότι πρόκειται ξεκάθαρα για δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα, τον οποίο όπως μας έχει συνηθίσει θα δανείζεται από την όμορη εταιρεία, KTM.

Δείτε το μικρής διάρκειας teaser βίντεο:

Ετικέτες