Kawasaki Z250: νέο Streetfighter

Από το

Μαύρο Σκύλο

28/2/2013

Τo Ζ250 είναι μια γυμνή έκδοση του Ninja 250 που πρόσφατα ανανέωσε η Kawasaki για τις ασιατικές αγορές ενώ στην Ευρώπη ήρθε η ακόμη πιο αναβαθμισμένη έκδοση Ninja 300. Και το Ζ250 προορίζεται -προς το παρόν- μόνο για τις αγορές της Ασίας. Η Kawasaki χαρακτηρίζει τη καινούργια της δικύλινδρη μοτοσυκλέτα σαν την πρώτη στον κόσμο streetfighter με κινητήρα 250 κυβικών και παράγεται στην Ταϊλάνδη. Η μέγιστη απόδοση του δικύλινδρου ανακοινώνεται στους 31 ίππους στις 11.000 στροφές, απόδοση υψηλότερη βέβαια από των μονοκύλινδρων όπως είναι αναμενόμενο. Το βάρος της -γεμάτης- είναι 168 κιλά. Με την εμφάνισή της να αντιγράφει αυτήν του Ζ800, η Kawasaki με το Z250 επεκτείνει η γκάμα των Ζ προς την μικρότερη κλίμακα κυβισμού. Η εταιρεία πάντως δηλώνει πρόθυμη να ακούσει τα σχόλια των μοτοσυκλετιστών από την Ευρώπη τους επόμενους μήνες μέσω των social media και άλλων καναλιών επικοινωνίας, σχετικά με την αποδοχή της νέας μικρής γυμνής. Έχει μάλιστα παρουσιάσει στο δημοσιογραφικό site της Ευρώπης το Ζ250 παρόλο που αυτό αφορά τις αγορές της Ασίας. Τα γεγονότα αυτά δείχνουν ότι είναι κάτι παραπάνω από αναμενόμενο να έρθει το Z250 και προς τα δικά μας μέρη αργότερα, εμπλουτίζοντας ακόμη περισσότερο την κατηγορία αυτή που τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και πολυπληθέστερη. Ποιος ξέρει μάλιστα εάν αντιγράφοντας τον εαυτό της επαναλάβει αυτό που έκανε με τη μικρή Ninja και το παρουσιάσει σαν Ζ300 με τον κινητήρα του Ninja 300 αφήνοντας όλα τα 250 πολύ πίσω του.

VOGE SR250GT PLAY - Στην παραγωγή η ασιατική έκδοση του επερχόμενου στην Ευρώπη SR3 [VIDEO]

GT Scooter με κορυφαίο εξοπλισμό που περιλαμβάνει ακόμα και… AI αναγνώριση φωνής!
VOGE SR250GT
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

29/11/2023

Το SR250GT αποτελεί την ασιατική έκδοση του SR3 που είδαμε στην EICMA 2023, και πέρα από τον αυξημένο κυβισμό του ευρωπαϊκού μοντέλου, μοιράζεται εμφάνιση και εξοπλισμό μαζί του. Αν τώρα το SR1 της VOGE έχει κάνει πάταγο στη χώρα μας, με τον κορυφαίο συνδυασμό τιμής / εξοπλισμού του, αναμένουμε ανάλογη εμπορική πορεία και από το SR3.

Πρόκειται για ένα GT Scooter με τροχούς 14 και 13 ιντσών, και με έναν υγρόψυκτο, τετραβάλβιδο και ψεκαστό (Bosch) κινητήρα 244 κ.εκ. στην ασιατική έκδοση, με απόδοση 25,47 hp / 8.250 rpm και ροπή 2,34 kgm / 6.500 rpm. Η VOGE κάνει λόγο για τελική ταχύτητα 125+ χλμ/ώρα, επιτάχυνση 0-60 χλμ/ώρα σε 4,3 δευτερόλεπτα και ρεζερβουάρ 14 λίτρων που χαρίζει στο scooter αυτονομία… 400+ χιλιομέτρων!

To βάρος του SR250GT ανακοινώνεται στα μόλις 165 κιλά, με την VOGE να έχει κάνει εκτενείς προσπάθειες για συγκράτηση του βάρους χαμηλά σε όλους τους τομείς του scooter.

Το ύψος σέλας βρίσκεται στα 770 mm, ενώ στον πλούσιο -όπως μας έχει συνηθίσει η εταιρεία- εξοπλισμό του scooter περιλαμβάνονται δικάναλο ABS και Traction Control, full-LED φώτα, DRL LED φωτιστικά σώματα, φωτιζόμενο αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα με χώρο για 2 κράνη, keyless σύστημα, τεράστια TFT οθόνη οργάνων με T-Box (συνδεσιμότητα με τηλεφωνία, μουσική και πλοήγηση), ρυθμιζόμενη ψηλή ζελατίνα, υποστήριξη μέσης αναβάτη, μεγάλο μεταξόνιο 1.525 mm που δημιουργεί μεγάλους χώρους για άνετη διαβίωση δυο μεγαλόσωμων ατόμων πάνω στο scooter, USB θύρα φόρτισης μικροσυσκευών, κάμερα μπροστά για βίντεο και φωτογραφίες, ακόμα και… AI σύστημα φωνητικής επικοινωνίας του αναβάτη με το scooter, με ακρίβεια 99,9% -όπως υποστηρίζει η VOGE.

Αναμένουμε τώρα περισσότερες πληροφορίες για το SR3, χρόνος άφιξης και τιμή του στην Ελλάδα.