Kawasaki ZX10R Superbike: Έτοιμο του 2011

Από το

Μαύρο Σκύλο

17/9/2010

Η καινούρια superbike της Kawasaki παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που έγινε στο Nürburgring στις 2 Σεπτεμβρίου. Με αυτή τη μοτοσυκλέτα η ομάδα Paul Bird Motorspor με την πλήρη υποστήριξη του εργοστασίου, θα συμμετάσχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Superbikes. Είναι η πρώτη φορά που η Kawasaki εξέλιξε πρώτα την αγωνιστική μοτοσυκλέτα και αφού την ολοκληρώσει θα προέλθει μετά η ZX10R Ninja που θα εμφανιστεί στα καταστήματα. Η Ninja του 2011 θα είναι κυριολεκτικά μια Superbike με φλας και φώτα. Για την επερχόμενη Ninja, η Kawasaki δεν έχει ανακοινώσει λεπτομέρειες πέρα από το ότι θα είναι ολοκαίνουρια. Αυτό το δείχνει ακόμη και στην αγωνιστική της έκδοση, με το ιδιαίτερα προτεταμένο προς τα εμπρός αιχμηρό φαίρινγκ της και τη μινιμαλιστική ουρά που μαρτυρά τη σχεδιαστική της συγγένεια με την ZX-RR, την μικροκαμωμένη μοτοσυκλέτα που συμμετείχε στα MotoGP η Kawasaki.
Η μοτοσυκλέτα εξελίχθηκε από την αρχή χρησιμοποιώντας σλικ ελαστικά και μεγάλο μέρος της εξέλιξης του κινητήρα αφιερώθηκε στον έλεγχο της επιβράδυνσής του κατά την είσοδο στις στροφές. Ο στόχος της επόμενης χρονιάς του Ichiro Yoda, του υπεύθυνου για την εξέλιξή της νέας μοτοσυκλέτας στο κορυφαίο επίπεδο αγώνων για superbikes, είναι να τερματίσουν στην εξάδα. Στη σχεδίασή της συναντάμε την πρωτότυπη τοποθέτηση του αμορτισέρ, σχεδόν παράλληλα πάνω από το τεράστιο ψαλίδι. Η αλυσίδα περνά μέσα από το ψαλίδι, ενώ το μοχλικό του μηχανισμού της ανάρτησης είναι τοποθετημένο από πάνω του.

Suzuki SV-7GX: Ανακοινώθηκε η τιμή του σε ευρωπαϊκές αγορές και είναι ανταγωνιστική – Πρόβλεψη για Ελλάδα

Έρχεται με νέο πακέτο βασισμένο στην παλιά αξιοπιστία
suzuki
Από τον

Παύλο Καρατζά

12/5/2026

Η Suzuki μας αποκάλυψε στην έκθεση EICMA τη νέα μεσαία crossover SV-7GX, που φέρει τον γνωστό V2 κινητήρα 90 μοιρών των SV650 και V-Strom 650, ανανεωμένο με νέα καλούδια.

Ο κινητήρας αυτός βρίσκεται στην παραγωγή από το μακρινό 1999, όμως φέρει πλέον ride-by-wire ψεκασμό που έρχεται πακέτα μαζί με quickshiter δύο κατευθύνσεων, τρία riding modes που ρυθμίζουν με την σειρά τους την απόδοση κινητήρα και traction control τριών επιπέδων, ενώ η απόδοση του κινητήρα είναι 72,4 ίπποι και 6,52 kg.m στις 8.500 και 6.800 σ.α.λ. αντίστοιχα - όσο δηλαδή ήταν και πριν τον εκσυγχρονισμό.

suzuki

Η τιμή της μοτοσυκλέτας στην Αγγλία έχει ανακοινωθεί στις 6.999 λίρες (περίπου 8.000 ευρώ, ισοτιμία 12/5/2026), στη Γερμανία η βασική έκδοση (λευκό χρώμα) θα πωλείται έναντι 7.999 ευρώ με την Touring έκδοση να είναι κατά χίλια ευρώ ακριβότερη (8.999), ενώ στην Ισπανία έχει οριστεί στα 7.999 ευρώ. Στη χώρα μας εκτιμάμε πως λόγω του τέλους ταξινόμησης και του αυξημένου ΦΠΑ, η τιμή αναμένεται να υπερβεί τις 8.000 ευρώ.

Πρόκειται για μια τιμή που ως τώρα φωτογραφίζει τη διάθεση της Suzuki να κρατήσει τη νέα της μοτοσυκλέτα κοντά στα δεδομένα του ανταγωνισμού, καθώς παραμένει στα ίδια επίπεδα με το V-Strom 650.

Το SV-7GX εκτιμάται πως θα φτάσει στο ευρωπαϊκό δίκτυο της Suzuki προς τα τέλη του Καλοκαιριού.