Keeway K300 N & K300 R - Rebadged μοντέλα της CFMOTO

Συνεργασία των δυο εταιρειών στην Ινδία
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

21/9/2022

Η Keeway προχώρησε σε συνεργασία με την CFMOTO στην Ινδία, παρουσιάζοντας δυο νέα μοντέλα, το γυμνό K 300 N που βασίζεται στο 300NK και στο K 300 R που βασίζεται στο 300SR.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά των μοτοσυκλετών της Keeway είναι ταυτόσημα με εκείνα των μοντέλων της CFMOTO, με K 300 N & K 300 R να μοιράζονται την ίδια βάση, όπως και τα μοντέλα της CFMOTO.

Η βάση αυτή αποτελείται από έναν μονοκύλινδρο, υγρόψυκτο, τετράχρονο κινητήρα με απόδοση 27,5 hp, κιβώτιο 6 σχέσεων και μονόδρομο συμπλέκτη και από το ίδιο πλαίσιο χωροδικτύωμα, ανάποδο πιρούνι 37 mm και μονό αμορτισέρ πίσω.

Το δικάναλο ABS ανήκει στον στάνταρ εξοπλισμό, ενώ τα φώτα είναι LED με DRL LED φωτιστικά σώματα.

Η πρακτική του rebadging, του “δανεισμού” μοντέλων μοτοσυκλέτας με μόνη αλλαγή το σήμα (άντε και ελάχιστες ακόμα λεπτομέρειες, όπως πχ. τη βαφή, ή τις ζάντες στο K 300 N), είναι γνωστή από παλιά, και σε πολλές περιπτώσεις αφορά σε χώρες που δεν έχουν αντιπροσώπευση μιας εταιρείας, με μια άλλη να “υιοθετεί” τα μοντέλα της κάτω από το δικό της λογότυπο. Περιέργως όμως, η CFMOTO αντιπροσωπεύεται στην Ινδία, και είναι παράξενο πώς η “μαμά” εταιρεία έδωσε την άδεια στην Keeway να χρησιμοποιήσει τα δυο μοντέλα της, αυξάνοντας τον ανταγωνισμό του εισαγωγέα της.

Voge RR 666 S - The number of the beast

Τετρακύλινδρος εν σειρά κινητήρας απόδοσης άνω των 100 ίππων, μονόμπρατσο ψαλίδι και πλούσιος εξοπλισμός
Voge RR 666 S: The number of the beast
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

21/9/2023

Το... "σατανικό" νούμερο 666, που έγινε ιδιαίτερα γνωστό με το κλασικό metal τραγούδι The Number of the Beast των Iron Maiden, φιγουράρει τώρα και σε μοτοσυκλέτα της κινέζικης Voge, τη νέα RR 666 S που μόλις παρουσιάστηκε στην έκθεση CIMAMOTOR 2023.

Για το νέο τετρακύλινδρο μοντέλο της VOGE, σας είχαμε ενημερώσει τον Μάρτιο, καθώς σε ένα συνέδριο dealer της εταιρείας είχαν διαρρεύσει τα πρώτα στοιχεία και οι φωτογραφίες του. Ωστόσο στις φωτογραφίες που βλέπουμε από το νέο τετρακύλινδρο supersport μοντέλο υπάρχει μία διαφορά σε σχέση με πριν. Αυτή είναι η ονομασία του μοντέλου καθώς στο συνέδριο είχε παρουσιαστεί με την ονομασία Infinity RR 660, ενώ τώρα επίσημα ονομάζεται RR 666 S. Αλλαγή όσον αφορά τον κινητήρα δεν υπάρχει καθώς ο ακριβής κυβισμός του είναι στα 660 κ.εκ. -η ονομασία 666 αφορά προφανώς λόγους μάρκετινγκ και προβολής- με την απόδοση να είναι σύμφωνα με την VOGE άνω των 100 ίππων.

Voge

Ταυτόχρονα η κινέζικη εταιρεία δήλωσε πως τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε 3,5 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα του RR 666 S θα αγγίζει τα 240 χλμ./ώρα. Το νέο αδερφάκι της RR 525, VOGE RR 666 S εφοδιάζεται με μονόμπρατσο ψαλίδι, ενώ δεν γνωρίζουμε το υλικό του πλαισίου -αλουμίνιο η ατσάλι. Οι αναρτήσεις οι οποίες είναι πλήρως ρυθμιζόμενες, ανήκουν στην KYB, με το VOGE RR 666 S να έχει ανεστραμμένο πιρούνι εμπρός και μονό αμορτισέρ πίσω, ενώ διαθέτει και σταμπιλιζατέρ τιμονιού. Όσον αφορά την πέδηση υπεύθυνη είναι η ιταλική Brembo, με το RR 666 S να χρησιμοποιεί δύο δισκόφρενα εμπρός με 4πιστονες ακτινικές δαγκάνες, με μονό δισκόφρενο πίσω. Φυσικά διαθέτει δικάναλο ABS, ενώ θα εφοδιάζεται με Traction Control και αισθητήρα IMU για Cornering χαρακτηριστικά, με τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης να είναι τα Diablo Rosso της Pirelli.

Voge

Το ”διαβολικό” design συμπληρώνουν τα αεροδυναμικά βοηθήματα -φτεράκια- στο φέρινγκ της μοτοσυκλέτας και η οθόνη TFT πολλαπλών ενδείξεων. Το VOGE RR 666 S θα μπει στις αγορές το 2024, ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα το δούμε στην ευρωπαϊκή αγορά.

VogeVogeVoge
Ετικέτες