KTM 1290 Super Adventure… βασική έκδοση χωρίς “S” και χωρίς “R”
Φτηνότερη και ελαφρύτερη
Από τον
Μπάμπη Μέντη
1/3/2022
Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν στο ευρωπαϊκό τύπο, η KTM ετοιμάζει μια νέα έκδοση εξοπλισμού του 1290 Super Adventure που θα καλύψει το κενό… τιμής μεταξύ του 890 Adventure και των εκδόσεων “S” και “R” του φορτωμένου με εξοπλισμό 1290 Super Adventure. Οι μόνοι διαθέσιμη αριθμοί που υπάρχουν, μας δείχνουν πως η μοτοσυκλέτα θα έχει ακριβώς τις ίδιες εξωτερικές διαστάσεις με την έκδοση “S”, πράγμα που σημαίνει πως θα έχει τις ίδιες διαδρομές αναρτήσεων και τις χυτές αλουμινένιες ζάντες, αντί για το πολύ πιο ψηλό και μεγαλύτερο σε μεταξόνιο “R”.
Ο άλλος σημαντικός αριθμός είναι το βάρος των 240 κιλών, έναντι των 245 κιλών της έκδοσης “S”.
Αν αντικαταστήσεις τις ημί-ενεργητικές αναρτήσεις και βγάλεις το σύστημα ραντάρ από την έκδοση “S” πλησιάζεις πολύ κοντά στα 240 κιλά.
Οι δικές μας πληροφορίες λένε πως αυτή η νέα “βασική” έκδοση δεν είναι στα πλάνα της ΚΤΜ να έρθει στην αγορά πριν το τέλος του 2022.
Βέβαια με όσα συμβαίνουν σε όλα τα εργοστάσια με τις καθυστερήσεις στις γραμμές παραγωγής, έχει γίνει πλέον δύσκολο για όλες τις εταιρείες να κατασκευάσουν εγκαίρως ακόμα και τα μοντέλα που ήδη έχουν παρουσιάσει πριν μερικούς μήνες στην EICMA.
Honda GB350/S 2026: Η μικρή ρετρό σε νέα χρώματα, μόνο για την Ιαπωνία [Gallery]
Πανέμορφη διχρωμία στη στάνταρ έκδοση - Μικρές αλλαγές στο όργανο πληροφοριών
Από τον
Θοδωρή Ξύδη
27/6/2025
Η Honda πρόσθεσε νέες χρωματικές επιλογές για το μονοκύλινδρο αερόψυκτο GB350, τόσο στη στάνταρ έκδοση της μοτοσυκλέτας όσο και στην έκδοση S, η οποία είναι διαθέσιμη και στην Ευρώπη.
Η μικρή ρετρό μοτοσυκλέτα της Honda που κατασκευάζεται στην Ιαπωνία για την εγχώρια αγορά αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο εμπλουτίζει την χρωματική της παλέτα με δύο νέα χρώματα, ένα για τη στάνταρ έκδοση και ένα για την έκδοση S.
Τουλάχιστον προς το παρόν, η GB350 δυστυχώς δεν εξάγεται στην Ευρώπη από τη Honda και τον δρόμο προς τα εδώ βρίσκει μόνο η πιο σπορ αισθητικής έκδοση της μοτοσυκλέτας, GB350S, την οποία και γνωρίσαμε πολύ καλά κατά τη δοκιμή της που μπορείτε να βρείτε στο τεύχος #663. Μια μοτοσυκλέτα με εξαιρετική ποιότητα κατασκευής ως "Made in Japan", σε πολυπόθητο ρετρό στιλ και ακριβώς αυτό που πρέπει για να χρησιμοποιείται ως καθημερινό commuter.
Είπα "δυστυχώς" νωρίτερα γιατί ο πιο όμορφος από τους δύο χρωματικούς συνδυασμούς "Pearl Hawk's Eye Blue", όπου το ντεπόζιτο είναι βαμμένο λευκό πέρλα-μπλε με μπλε πλαϊνά καπάκια κάτω από τη σέλα, αφορά τη στάνταρ έκδοση της μικρής αερόψυκτης μοτοσυκλέτας, η οποία δεν έρχεται Ευρώπη. Έχει επίσης πολλές αισθητικές διαφορές έναντι της "S", για μια ακόμη πιο κλασική εμφάνιση -18άρα πίσω ζάντα, χρωμιωμένη εξάτμιση, μεγαλύτερα φτερά εμπρός-πίσω, διαφορετικό πίσω φανάρι και σέλα οι κυριότερες- αλλά και διαφορετική θέση οδήγησης που την κάνει ακόμη πιο άνετη στην οδήγηση -πολύ άνετη είναι και η S.
Για την GB350S στις επιλογές έρχεται να προστεθεί το "Βαρύ Γκρι Μεταλλικό" (Heavy Gray Metallic) και στη φωτογραφία το ντεπόζιτο με τα κόκκινα σιρίτια στο κέντρο του φαίνεται εντυπωσιακό υπό το φως του ήλιου με τα ρινίσματα να λαμπιρίζουν και να δίνουν μια 3d όψη στη βαφή.
Η Honda αναφέρει επίσης και αλλαγές και στο όργανο πληροφοριών που ενσωματώνει στη σχεδίασή του και μια μικρή LCD οθόνη, το οποίο έχεί τώρα χρωμιωμένο δακτυλίδι και διαφορετική γραμματοσειρά και κλίμακα για το αναλογικό ταχύμετρο.
Και στις δύο μοτοσυκλέτες ο αερόψυκτος κινητήρας με τη μεγάλη διαδρομή και τον βαρύ στρόφαλο αποδίδει 20 hp και 2,95 kgm ροπής, με έμφαση στη ροπάτη λειτουργία και στις χαμηλομεσαίες στροφές, με το αντίστοιχο ήχο. Σημειώστε πως η μοτοσυκλέτα διαθέτει και Traction Control. Το κιβώτιο είναι 5 σχέσεων, ενώ ο συμπλέκτης είναι περιορισμένης ολίσθησης με υποβοήθηση.
Το ατσάλινο κλειστό πλαίσιο συνεργάζεται με συμβατικό πιρούνι 41 mm, και δυο αμορτισέρ πίσω, ενώ στα φρένα βρίσκουμε έναν δίσκο 310 mm μπροστά κι έναν ακόμα πίσω, στα 240 mm, με στάνταρ φυσικά το δικάναλο ABS. Οι χυτοί τροχοί είναι 19 και 17 ιντσών, το ρεζερβουάρ είναι ατσάλινο και τα φώτα είναι full-LED. Στον εξοπλισμό της μοτοσυκλέτας υπάρχει και σύστημα Emergency Stop Signal (ESS).
Η Honda δεν έχει σκοπό να εξάγει αυτές τις δύο χρωματικές επιλογές στον υπόλοιπο κόσμο αναφέροντας στη σχετική ανακοίνωση ότι η παραγωγή για την εγχώρια αγορά θα περιοριστεί στις 4.500 μονάδες.