KTM 1290 Super Adventure R 2023 - Κατασκοπικές φωτογραφίες

Νέα μάσκα, στα σχεδιαστικά πρότυπα και του Super Duke
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

29/11/2022

To στούντιο KISKA Design εγκαταλείπει το προηγούμενο πρότυπο για τους προβολείς των μοτοσυκλετών της ΚΤΜ, εισάγοντας νέα σχεδίαση που αρχικά είδαμε σε “κατασκοπικές” φωτογραφίες του επερχόμενου 1290 Super Duke R, και τώρα ξανασυναντούμε σε ανάλογες φωτογραφίες του 1290 Super Adventure R 2023 που δημοσιεύει το Motorrad.

Πέρα από τον νέο προβολέα, για την ώρα δεν γνωρίζουμε τα τεχνικά στοιχεία και τις πιθανές αλλαγές και βελτιώσεις του Super Adventure R 2023.

Το προηγούμενο design με τους προβολείς που τεμνόταν κάθετα στη μέση (και θύμιζαν περικεφαλαία) κράταγε από το 2017, όμως τώρα φαίνεται πως διανύουμε την εποχή των δυο μικρών και στρογγυλών LED προβολέων σε κάθετη τοποθέτηση.

Όπως και στις “κατασκοπικές” φωτογραφίες του 1290 Super Duke R, θεωρητικά ακόμα δεν γνωρίζουμε το κατά πόσο ο προβολέας που βλέπουμε είναι σε τελική μορφή, ή αν θα συμπληρωθεί με DRL LED φώτα, πρακτικά όμως είμαστε σίγουροι πως κάτι λείπει, το οποίο θα προστεθεί αργότερα. Καταρχήν δεν είναι δυνατόν να παραμείνει ανοιχτός ο προβολέας σε μια On-Off μοτοσυκλέτα, ενώ επιπλέον ο χώρος που έχει απομείνει στα πλάγια είναι ακαλαίσθητος αν αφεθεί κενός. Ο αισθητήρας από το ραντάρ συνεχίζει να βρίσκεται στο κάτω μέρος του προβολέα, με το κάλυμμα του να έχει διαφορετικό σχήμα από πριν και ελαφρώς διαφορετική θέση.

Τέλος, για να μπορέσετε να διακρίνετε καλύτερα τις αλλαγές, σας παραθέτουμε στη φωτογραφία άνω το προηγούμενο 1290 Super Adventure R του 2022.

ΚΤΜ - Νέα KTM XC και XC-F για το 2025 με σημαντικές αναβαθμίσεις

Αναβαθμίσεις σε πλαίσιο, αναρτήσεις, εργονομία και πλέον με την Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad
motomag ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/4/2024

Για το 2025 η σειρά των Cross-Country μοντέλων KTM XC και XC-F, που απευθύνεται στους Αμερικανούς αναβάτες, δέχεται τις αναβαθμίσεις που υιοθετήθηκαν απευθείας από την KTM Factory Racing, παρέχοντας στους αναβάτες μια ακόμη πιο Ready 2 Race εμπειρία.

Όσον αφορά το πλαίσιο αυτό έχει λάβει την πιο σημαντική αναβάθμιση, με ορατές εγκοπές και αλλαγές στο πάχος του τοιχώματος του σωλήνα γύρω από το μπροστινό μέρος, τις βάσεις κινητήρα και τις περιοχές στήριξης του πίσω αμορτισέρ.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Αυτές οι αλλαγές έγιναν για να βελτιώσουν τα χαρακτηριστικά ελαστικότητας του πλαισίου και να μειώσουν το βάρος κατά περίπου 300 γραμμάρια, διατηρώντας παράλληλα τη συνολική σταθερότητα και βελτιώνοντας τη συμπεριφορά των μοτοσυκλετών της σειράς στις στροφές. Ένα αναβαθμισμένο ψαλίδι με επεξεργασμένη γλίστρα αλυσίδας και νέο πεντάλ πίσω φρένου με βελτιωμένη ανθεκτικότητα ολοκληρώνει τις αναβαθμίσεις που έγιναν στο πλαίσιο.

Το πιρούνι WP XACT Closed Cartridge παρέχει βελτιωμένη αίσθηση ενώ τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά απόσβεσης έρχονται χάρη σε μια νέα φιλοσοφία εμβόλου μεσαίας βαλβίδας που βελτιστοποιεί τη ροή λαδιού εντός του φυσιγγίου.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Στο πίσω μέρος, το πίσω αμορτισέρ WP XACT επωφελείται από μια αναβαθμισμένη σύνδεση με ανανεωμένες τσιμούχες και μπουλόνια σύνδεσης μικρότερης διαμέτρου. Η ρύθμιση αυτή έχει έρθει απευθείας από την KTM Factory Racing Team. Με αυτές τις αναβαθμίσεις μειώνεται το βάρος ενώ βελτιώνεται και η ακαμψία.

Εργονομικά, η σειρά KTM XC και XC-F διαθέτει νέα καλύμματα, ρεζερβουάρ με διπλά πλαστικά παρέχοντας μια φρέσκια και πιο επιθετική εικόνα ενώ έχει βελτιωθεί λόγω της συγκεκριμένης εργονομίας και η ψύξη. Αλλαγές έχουμε και στα γραφικά τα οποία τονίζουν το πορτοκαλί και μαύρο χρώμα της σειράς.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Τα μοντέλα KTM XC και XC-F του 2025 διαθέτουν επίσης νέα σχεδίαση στην εισαγωγή αέρα όπως επίσης νέο είναι το snorkel στο φίλτρο αέρα.

Η Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad -δίνεται ως έξτρα στα KTM PowerParts- για τη σειρά XC και XC-F θα υπάρχει στον βασικό εξοπλισμό. Το CUO προσφέρει διάφορες λειτουργίες και επιλογές προσαρμογής μέσω της εφαρμογής KTMconnect. Αυτό λειτουργεί σε δύο μέρη: το CUO είναι τοποθετημένο στο επάνω δεξί πιρούνι μεταξύ της πάνω και της κάτω τιμονόπλακας, και ο αισθητήρας GPS στο μπροστινό φτερό το οποίο πρέπει να αγοραστεί από τα KTM PowerParts.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Η σειρά KTM XC και XC-F του 2025 θα φτάσει στους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της KTM τον Μάιο.

Ετικέτες