KTM 1290 Superduke R 2023: Εμφανισιακές αλλαγές και Euro5+ κινητήρας

Αναγκαία αναβάθμιση
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

13/5/2022

Με τις προδιαγραφές Euro5+ να πλησιάζουν απειλητικά, η KTM προχωρά στις απαραίτητες τεχνολογικές αναβαθμίσεις που απαιτούνται ώστε το μεγάλος Δούκας να συνεχίσει να προκαλεί το δέος στους δρόμους και τα επόμενα χρόνια.

Ο κατασκοπευτικός φωτογραφικός φακός έπιασε στα πράσα τους δοκιμαστές της ΚΤΜ να βολτάρουν με ένα πρωτότυπο στους δρόμους της Αυστρίας.

Οι φωτογραφίες δείχνουν έναν νέο σχεδιασμό για τα φώτα εμπρός που πιθανολογούμε πως θα είναι πλέον τεχνολογίας Lazer όπως στα καινούρια hi-end αυτοκίνητα και όχι LED, ενώ πάνω στη μοτοσυκλέτα υπάρχει όργανο μετρήσεων καυσαερίων, κάτι που έχει άμεση σχέση με τις νέες προδιαγραφές Euro5+. 

 

Suzuki SV650: Επιστρέφει με τον κινητήρα του SV-7GX!

Μετά από έναν χρόνο απουσίας, το γυμνό V2 μοντέλο ετοιμάζεται για νέο ξεκίνημα
SV650
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

16/9/2026

Την Άνοιξη του 2025 η Suzuki είχε ανακοινώσει το τέλος δύο εμβληματικών μοντέλων της, των DL650 V-Strom και SV650, καθώς ο κινητήρας τους δεν είχε ενημερωθεί στις νέες προδιαγραφές της Ε.Ε. Λίγους μήνες αργότερα ωστόσο, οι Ιάπωνες αποκάλυψαν το SV-7GX που μας παρουσίασε την προσαρμογή αυτού του κινητήρα στις Euro 5+ και ουσιαστικά έδωσε νέα πνοή στον αειθαλή δικύλινδρο V 90 μοιρών των 645 cc.

Με εφαλτήριο αυτόν τον κινητήρα, τώρα η Suzuki ετοιμάζει να αναβιώσει και το SV650, κάτι που επιβεβαιώνεται καθώς τον δήλωσε στην αμερικανική υπηρεσία California Air Resources Board (CARB) ως μέλος της γκάμας του 2027.

Η λογική εκτίμηση είναι πως το νέο SV650 θα αναβαθμιστεί στην ίδια λογική με το SV-7GX, δηλαδή θα αποκτήσει ηλεκτρονικό γκάζι (ride-by-wire) και ride modes, traction control και quickshifter δύο δρόμων, ενώ πιθανότατα θα φορέσει και μια οθόνη ανάλογη ή ίδια με του SV-7GX.

Η πορεία του προς τις ΗΠΑ, όπως επιβεβαιώνεται από την καταχώρηση στην CARB, δεν εξασφαλίζει απαραιτήτως πως θα έρθει και στην Ευρώπη, ωστόσο με το SV-7GX να είναι ήδη διαθέσιμο στα μέρη μας δεν βλέπουμε για ποιον λόγο η Suzuki θα μπορούσε να κρατήσει το SV650 εκτός ευρωπαϊκών αγορών.

Αναμένουμε να το δούμε να ντεμπουτάρει τον Νοέμβριο στην EICMA.

Ετικέτες