KTM 1290 Superduke R 2023: Εμφανισιακές αλλαγές και Euro5+ κινητήρας

Αναγκαία αναβάθμιση
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

13/5/2022

Με τις προδιαγραφές Euro5+ να πλησιάζουν απειλητικά, η KTM προχωρά στις απαραίτητες τεχνολογικές αναβαθμίσεις που απαιτούνται ώστε το μεγάλος Δούκας να συνεχίσει να προκαλεί το δέος στους δρόμους και τα επόμενα χρόνια.

Ο κατασκοπευτικός φωτογραφικός φακός έπιασε στα πράσα τους δοκιμαστές της ΚΤΜ να βολτάρουν με ένα πρωτότυπο στους δρόμους της Αυστρίας.

Οι φωτογραφίες δείχνουν έναν νέο σχεδιασμό για τα φώτα εμπρός που πιθανολογούμε πως θα είναι πλέον τεχνολογίας Lazer όπως στα καινούρια hi-end αυτοκίνητα και όχι LED, ενώ πάνω στη μοτοσυκλέτα υπάρχει όργανο μετρήσεων καυσαερίων, κάτι που έχει άμεση σχέση με τις νέες προδιαγραφές Euro5+. 

 

Suzuki: Rally έκδοση του DR-Z4S στην Ταϊλάνδη με έμφαση στην εμφάνιση και όχι στην ουσία [Video]

Το λες και σπαρτιάτικο - Διαθέτει πύργο, ανάρτηση Ohlins και σχάρα
Suzuki
Από τον

Παύλο Καρατζά

30/3/2026

Η Suzuki Ταϊλάνδης παρουσίασε ένα νέο μοντέλο off-road στα κοινωνικά δίκτυα. Το όνομά του είναι DR-Z RALLY 4S και πρόκειται για το γνωστό μας DR-Z4S, που φέρει όμως εξοπλισμό rally-raid!

Το νέο μοντέλο που παρουσιάστηκε στην έκθεση “Bangkok International Motor Show” της Ταϊλάνδης, φέρει τον ίδιο μονοκύλινδρο κινητήρα με το αδερφάκι του DR-Z 4S των 398 κυβικών που αποδίδει 38 ίππους στις 8.000 στροφές και 3,78 kg.m ροπής στις 6.500 στροφές.

 

Suzuki DR-Z4S Rally

Εκ πρώτης όψεως, τη μεγάλη διαφορά κάνει ο πύργος και η μεγάλη ζελατίνα που εκτείνονται μπροστά από τη θέση του αναβάτη, ενώ στο σημείο αυτό εμφανής είναι και η ονομασία SMCT (Suzuki Motosales Corporation Thailand).

Ohlins

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά της μοτοσυκλέτας δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, όμως από το σύντομο βίντεο φαίνεται πως η πίσω ανάρτηση προέρχεται από την Ohlins που αντικαθιστά την KYB του βασικού μοντέλου, ενώ διακρίνεται ακόμη η ύπαρξη πίσω σχάρας αλλά και προστασίας του πίσω δισκόφρενου.

Suzuki DR-Z4S Rally

Προς το παρόν πάντως, δεν υπάρχει επίσημη πληροφόρηση σχετικά με τις λεπτομέρειες και με τη διαθεσιμότητα της συγκεκριμένης έκδοσης σε άλλες χώρες, όμως φαίνεται πως μιλάμε για ένα αρκετά σπαρτιάτικο Rally, καθώς δε βλέπουμε αύξηση της χωρητικότητας καυσίμου, όπου η αυτονομία είναι απαραίτητη για τις μοτοσυκλέτες της κατηγορίας αυτής, ενώ παρατηρήσαμε και την έλλειψη προστασίας του κινητήρα που και πάλι αποτελεί βασική προϋπόθεση.

 

Suzuki DR-Z4S Rally

Η Suzuki εν ολίγοις έφτιαξε μια μοτοσυκλέτα με εμφάνιση rally βασισμένη στο στοκ DR-Z4S, προσθέτοντας μερικά στοιχεία εξοπλισμού, εκλεκτά μεν, αλλά αποφεύγοντας επεμβάσεις που θα προσάρμοζαν τον χαρακτήρα του για ράλι χρήση.

Ετικέτες