KTM 350 EXC-F WESS: Ειδική έκδοση του δημοφιλούς Enduro! [video]

Με κορυφαίο πιρούνι WP XACT!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

30/9/2020

Σημείο αναφοράς βάση προτίμησης της αγοράς, το KTM 350 EXC-F αποκτά μία νέα έκδοση που βασίζεται στην εμπειρία του WESS, του παγκόσμιου πρωταθλήματος Enduro που αναδεικνύει τον πρωταθλητή μέσα από πολλαπλούς ανεξάρτητους αγώνες με κοινό σύστημα βαθμολόγησης.

Η έκδοση WESS παίρνει το πετυχημένο εμπορικά KTM 350 και το εξοπλίζει με νέους τροχούς και πορτοκαλί κέντρα, ανεμιστήρα ψυγείου και προστατευτικά, πλάκες τιμονιού φτιαγμένες σε CNC και βαμμένες με ανοδίωση σε πορτοκαλί και νέα διαφορετική σέλα. Οι δίσκοι είναι πλευστοί με προστατευτικά, η τάπα του λαδιού είναι πορτοκαλί, τα γκριπ της ODI και υπάρχουν νέα γραφικά και χρωματισμός.

Η μεγαλύτερη αλλαγή βέβαια είναι στο πιρούνι 48mm, XACT της WP που δουλεύει με αέρα. Φτιαγμένο για να αποδίδει στο Enduro, η λειτουργία με αέρα επιτρέπει την πολύ γρήγορη ρύθμιση της προφόρτισης με τρόμπα στο αριστερό καλάμι και εύκολα προσβάσιμες ρυθμίσεις για τις αποσβέσεις στο δεξί. Κερδίζεις σε βάρος που είναι πολύ σημαντικό κι έπειτα σε ευκολία χειρισμού.

Ο Joachim Sauer, KTM Senior Product Manager Offroad είπε: «Με την έκδοση WESS δίνουμε στους πελάτες μας που ζητούν κάτι παραπάνω, την αναβάθμιση που θα τους κάνει να ξεχωρίσουν σε έναν αγώνα και θα τους βοηθήσει να κερδίσουν σε αίσθηση. Με την προσθήκη του WP XACT για πρώτη φορά σε μοντέλο EXC η μοτοσυκλέτα αυτή σε φέρνει πιο κοντά στο παγκόσμιο αυτό πρωτάθλημα. Για τους οπαδούς του WESS και τους αναβάτες Enduro, αυτή είναι μία μοναδική μοτοσυκλέτα για την οποία είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι».

Ετικέτες

Bultaco TSS 350: Επιστρέφει επίσημα με δίχρονο κινητήρα! 60 ίπποι για 103 κιλά

Σε περιορισμένη παραγωγή η ισπανική εταιρεία ξυπνά μνήμες από το παρελθόν - Παραγωγή στην Ισπανία
350
Από τον

Παύλο Καρατζά

31/8/2026

Η Bultaco επέστρεψε και φέρνει κοντά μας ένα μοντέλο με δίχρονο κινητήρα! Πρόκειται για τη νέα έκδοση της αγωνιστικής μοτοσυκλέτας TSS 350 που έρχεται για να αναβιώσει το παρελθόν.

Το 1958, πριν από σχεδόν 70 χρόνια, ο Francesc Xavier “Paco” Bulto – ο παππούς του πρώην αναβάτη του MotoGP Sete Gibernau – ίδρυσε τη μάρκα μοτοσυκλετών Bultaco στην Καταλονία. Ωστόσο, ήδη στις αρχές της δεκαετίας του 1980, το εργοστάσιο της Bultaco αναγκάστηκε να κλείσει λόγω οικονομικών δυσκολιών.

Το 2014 ξεκίνησε μια προσπάθεια αναβίωσης της μάρκας, όχι όμως με δίχρονους ή τετράχρονους κινητήρες, αλλά αποκλειστικά με ηλεκτρικούς κινητήρες και χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.

Εδώ και λίγους μήνες επιχειρείται μία ακόμη επιστροφή της Bultaco, με το Rally GT 300 που είδαμε κι εδώ. Ωστόσο, δεν θα μείνει μόνο σε αυτό, καθώς έχουν ανακοινωθεί και άλλα μοντέλα, ένα εκ των οποίων φέρει και δικύλινδρο κινητήρα.

Bultaco TSS 350

Την δεκαετία του ’60 η TSS 350 ήταν μία από τις πιο ισχυρές και ταχύτερες αγωνιστικές μοτοσυκλέτες που διατίθεντο στο εμπόριο. Η μοτοσυκλέτα έφερε έναν μονοκύλινδρο δίχρονο κινητήρα 350 κυβικών που απέδιδε περίπου 50 ίππους στα 110 κιλά! Μιλάμε βέβαια για μια μοτοσυκλέτα περιορισμένης παραγωγής, αφού η Bultaco κατασκεύασε μόλις 58 μονάδες του TSS 350 από το 1969 έως το 1970.

Πλέον έχει ανακοινωθεί η νέα έκδοση της θρυλικής Bultaco TSS 350. Η νέα μοτοσυκλέτα θα παραχθεί κατόπιν παραγγελίας σε μόλις 29 μονάδες, αριθμός που παραπέμπει στην ονομασία “Model 29” της αρχικής TSS350. Όλες οι μοτοσυκλέτες της σειράς θα φέρουν ατομική αρίθμηση, ενώ η Bultaco επιβεβαιώνει ότι η συγκεκριμένη σειρά παραγωγής δεν θα επαναληφθεί. Η σύγχρονη TSS 350 θα φέρει επίσης μονοκύλινδρο δίχρονο κινητήρα που θα αποδίδει 60 ίππους στα 103 κιλά (χωρίς υγρά) και θα συνδυάζεται με 6-τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ η ίδια η εταιρεία αναφέρει πως όλες οι μοτοσυκλέτες θα παραχθούν στην Ισπανία.

Bultaco TSS 350

Η χρήση του συγκεκριμένου μοντέλου αφορά μόνο την χρήση σε πίστα, αφού δεν θα έχει άδεια για να κυκλοφορήσει σε δημόσιους δρόμους, ενώ η τιμή της μοτοσυκλέτας δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.

Ετικέτες