Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

KTM 390 Duke 2022: Νέο πλαίσιο, ψαλίδι, φρένα και κινητήρας

Δομικές αλλαγές

Τις φωτογραφίες από τις δοκιμές στο δρόμο του επόμενου KTM 390 Duke δημοσιοποίησε το Ride Apart, όπου φαίνεται πλέον δια γυμνού οφθαλμού πως η αυστριακή εταιρεία έχει αλλάξει τα πάντα στα μηχανικά μέρη. Τ

ο πλαίσιο ακολουθεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία της νέας γενιάς του 1290 SUPERDUKE R, με το ατσάλινο χωροδικτύωμα να έχει αλουμινένιες προεκτάσεις που δένουν χαμηλά και εμπρός στα κάρτερ του κινητήρα. Φυσικά τα κάρτερ του κινητήρα είναι επανασχεδιασμένα, αφού άλλαξαν τα σημεία στήριξής του με το πλαίσιο. Επίσης στο πρωτότυπο, το υποπλαίσιο είναι χυτό αλουμινένιο όπως στο 690 Duke και πιθανόν να το δούμε στα μικρότερα Duke.

Εντελώς διαφορετικής σχεδίασης είναι το χυτό ψαλίδι, με διαφορετικού σχήματος ενισχύσεις  και έκκεντρη τοποθέτηση του αμορτισέρ. Στις εξόφθαλμες αλλαγές είναι και το εμπρός δισκόφρενο, που δένει πάνω στις ακτίνες της νέας ζάντας και όχι στο κέντρο της.

Σε εξωτερική εμφάνιση το πρωτότυπο στις φωτογραφίες φαίνεται να χρησιμοποιεί τα περισσότερα πλαστικά του σημερινού μοντέλου, όμως από την αριστερή μεριά έχει προστεθεί ένας αεραγωγός εισαγωγής φρέσκου αέρα προς το φιλτροκούτι.

To 390 Duke του 2021