KTM 890 Adventure 2023: Αναβαθμισμένο σε όλους τους τομείς

Πιο ικανό σε άσφαλτο και χώμα
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

29/11/2022

Μετά την παρουσίαση του 890 Adventure R, ήρθε η σειρά της “βασικής” έκδοσης να δεχτεί τις αναβαθμίσεις για το 2023, που αφορούν όλους τους τομείς της μοτοσυκλέτας, ξεκινώντας από την εργονομία της θέσης οδήγησης, την αεροδυναμική του φαίρινγκ, τις δυνατότητες των νέων έγχρωμων οργάνων και τα καινούρια ηλεκτρονικά.

Ξεκινώντας από τα προφανή, επιτέλους το φαίρινγκ απέκτησε μια πιο… ευπεπτή αισθητική, με ένα ενιαίο τμήμα πλαστικού να ενώνει στο πάνω τμήμα του ρεζερβουάρ με τον προβολέα LED.

Μαζί με τον νέο σχεδιασμό της ζελατίνας και τις μικρές αλλαγές στην εργονομία της θέσης οδήγησης (που διατηρεί την δυνατότητα ρύθμισης της θέσης του τιμονιού σε διαφορετικά σημεία πάνω στην πλάκα του πιρουνιού) η KTM υπόσχεται καλύτερη αεροδυναμική προστασία και καλύτερο έλεγχο της μοτοσυκλέτας, είτε κάθεσαι στη νέα σέλα, είτε οδηγείς όρθιος στα μαρσπιέ.

Από φέτος τα 890 Adventure έχουν IMU 6 αξόνων, προσφέροντας μεγαλύτερη ακρίβεια στη λειτουργία των ρυθμιζόμενων Traction Control και Cornering ABS.

Η έγχρωμη οθόνη TFT παραμένει στις 5” όμως πλέον έχει νέο λογισμικό και γραφικά που επιτρέπουν την πλοήγηση turn by turn και την απομνημόνευση των τελευταίων κλήσεων που έχει κάνει ο αναβάτης από το κινητό του, κάτι πολύ χρήσιμο τόσο στα ταξίδια όσο και στην καθημερινή χρήση εντός πόλης.

Επίσης όλα τα νέα 890 Adventure του 2023 θα παραδίδονται στους ιδιοκτήτες με το πρόγραμμα DEMO MODE για τα ηλεκτρονικά, όπου για τα πρώτα 1500 χιλιόμετρα μπορεί να δοκιμάσει ποια από αυτά χρειάζεται και μετά να πληρώσει για να του τα ξεκλειδώσουν μόνιμα.

Οι αναρτήσεις της WP έχουν δεχτεί και αυτές αλλαγές στις βασικές ρυθμίσεις τους με στόχο να προσφέρουν μεγαλύτερη ωφέλιμη διαδρομή και τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης είναι τα Pirelli SCORPION STRs που προσφέρουν καλύτερη πρόσφυση στο χώμα.

Υπάρχουν δύο νέοι χρωματικοί συνδυασμοί με βάση το πορτοκαλί και το μαύρο χρώμα και η KTM υπόσχεται πως οι μοτοσυκλέτες θα βρίσκονται στο δίκτυο καταστημάτων της από τον Δεκέμβρη.

Το σίγουρο είναι πως το ΜΟΤΟ θα οδηγήσει αυτή τη νέα γενιά πολύ σύντομα, οπότε μείνετε συντονισμένοι στο Motomag για να μάθετε κάθε λεπτομέρεια από πρώτο χέρι!

Husqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του!

Ένα teaser βίντεο με μπόλικη δράση στον πάγο, μας δείχνει τί να περιμένουμε
motomagHusqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

23/2/2024

Πάγος, λάστιχα με καρφιά και το Vitpilen/Svartpilen 801/901 μας δείχνει το πώς θα μοιάζει, ακολουθώντας την σχεδιαστική ταυτότητα που ξέρουμε από τα μικρότερα μέλη των δύο οικογενειών, αλλά και τον προκάτοχό του Vitpilen 701, με την Husqvarna να μας κρατάει σε αγωνία τόσο για τον κυβισμό όσο και για το τελικό όνομα που θα δώσει στο νέο της μοντέλο.

Όπως γνωρίζουμε ήδη το νέο Vitpilen/Svartpilen 801/901 θα παρουσιαστεί στις 5/3, όμως η Husqvarna θέλει να δημιουργήσει ακόμα περισσότερο hype. Με ένα μικρής διάρκειας teaser βίντεο (reel) στα κοινωνικά της δίκτυα, η εταιρεία του Pierer Group, μας προϊδεάζει για τον χαρακτήρα της νέας της μοτοσυκλέτας.

Το βίντεο ξεκινά με ένα κοντινό πλάνο, στα καρφιά τα οποία σπάνε τον πάγο για να βρουν πρόσφυση. Συνεχίζοντας, βλέπουμε τον πίσω τροχό να σπινάρει στην εκκίνηση, με τον θαρραλέο αναβάτη να οδηγεί επιθετικά την μοτοσυκλέτα πάνω στην ολισθηρή επιφάνεια.

Όπως βλέπουμε στα πλάνα, η εμφάνιση θυμίζει αρκετά αυτή του μοντέλου προπαραγωγής, το οποίο έχουμε δει κατά καιρούς σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες. Έτσι, ο στρογγυλός προβολέας παραμένει, μαζί με ένα προστατευτικό μασκάκι μπροστά του, το οποίο δεν γίνεται σαφές αν θα ανήκει στον βασικό εξοπλισμό. Προχωρώντας προς τα πίσω, γίνεται εμφανής η επίδραση των αγώνων flat-track στον σχεδιασμό της μοτοσυκλέτας, με τις καμπύλες να απουσιάζουν. Το παραλληλόγραμμο πίσω μέρος, φιλοξενεί ένα ίδιας διάταξης φανάρι, ενώ στα δεξιά του έρχεται το ψηλά τοποθετημένο τελικό. Αν και η βάση της πινακίδας απουσιάζει, υπολογίζουμε ότι πιθανότατα θα βγαίνει κάτω από την ουρά και όχι πάνω στον πίσω τροχό, όπως στον προκάτοχό του Vitpilen 701.

Όσον αφορά τον χρωματισμό, δυστυχώς η Husqvarna φρόντισε να καλύψει με καμουφλάζ όλα τα πλαστικά του Vitpilen/Svartpilen 801/901, κρατώντας την αγωνία για την τελική εμφάνιση μέχρι την παρουσίαση του μοντέλου. Ο ήχος, όμως, ο οποίος ξεφεύγει σε μερικά πλάνα, μας δηλώνει ότι πρόκειται ξεκάθαρα για δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα, τον οποίο όπως μας έχει συνηθίσει θα δανείζεται από την όμορη εταιρεία, KTM.

Δείτε το μικρής διάρκειας teaser βίντεο:

Ετικέτες