KTM RC 990 - Νέες “κατασκοπικές” φωτογραφίες

Με διαφορετικό προβολέα, νέο ψαλίδι και άλλο φαίρινγκ
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

2/12/2022

Τον Φεβρουάριο του 2022 είχαμε δει τις πρώτες “κατασκοπικές” φωτογραφίες του επερχόμενου KTM RC 990, ενώ τώρα το γερμανικό Motorrad δημοσιεύει νέες, όπου βλέπουμε κάποιες αλλαγές στο μελλοντικό Sport μοντέλου παραγωγής των Αυστριακών.

Στο RC 990 των νέων φωτογραφιών βλέπουμε αντί των δυο στρογγυλών φωτιστικών σωμάτων μπροστά, ένα μονό -και πάλι στρογγυλό- φωτιστικό σώμα, κεντρικά τοποθετημένο. Διαφορετικό είναι το φαίρινγκ, ενώ έχει σχεδιαστεί να καλύπτει και το chro-moly ατσάλινο πλαίσιο χωροδικτύωμα. Το υποπλαίσιο είναι αλουμινένιο, με σωλήνες τετραγωνικής διατομής, ενώ διαφορετικό από τις προηγούμενες φωτογραφίες είναι και το ψαλίδι, όχι στην μορφή με τα νεύρα απ’ έξω, αλλά σε “συμβατική” μορφή, και με ελαφρώς καμπύλο σχήμα (τύπου gull-arm / banana).

Απ’ ότι φαίνεται, καθώς έχουμε δει και σε “κατασκοπικές” φωτογραφίες άλλων μοντέλων της ΚΤΜ, το ψαλίδι με τα νεύρα από την εξωτερική του πλευρά ίσως ετοιμάζεται για γενική απόσυρση.

Στα όργανα βρίσκεται μια μεγάλη και έγχρωμη TFT οθόνη, ενώ η μοτοσυκλέτα αναμένεται να έρχεται εξοπλισμένη με όλα τα απαραίτητα για τη σήμερον ημέρα ηλεκτρονικά βοηθήματα.

Ενώ τώρα το μοντέλο των προηγούμενων φωτογραφιών φόραγε τελικό εξάτμισης Akrapovic, εδώ έχουμε ένα μεγάλο τελικό χωρίς σήματα κατασκευαστή, που μάλλον θα είναι και το τελικό που θα φορά η μοτοσυκλέτα όταν βγει στην παραγωγή.

Στις αναρτήσεις έχουμε ανεστραμμένο πιρούνι WP, ενώ το πίσω αμορτισέρ δεν διακρίνεται, αν και μάλλον θα έχει οριζόντια τοποθέτηση μεταξύ ψαλιδιού και πλαισίου. Αμφότερες οι αναρτήσεις αναμένονται πλήρως ρυθμιζόμενες.

Στα φρένα η μοτοσυκλέτα φέρει μπροστά δυο ακτινικές δαγκάνες Brembo Stylema.

Ο δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας αναμένεται να προέρχεται από τα 890 Duke R / RC 8 C, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για ιπποδύναμη ανάμεσα σε 135-140 hp.

Η μοτοσυκλέτα πάντως δεν δείχνει έτοιμη για παραγωγή, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα, μέχρι να ολοκληρωθεί η εξέλιξη της, ενώ αντίθετα με την RC 8C που προορίζεται αποκλειστικά για χρήση πίστας, το RC 990 αναμένεται να βγάζει κανονικά αριθμό κυκλοφορίας για χρήση και στον δρόμο, και αντί για τα 40.000 ευρώ του πρώτου να έχει πολύ πιο λογική τιμή -κάτω από 15.000 ευρώ.

Honda XL750 Transalp: Ανακοινώθηκε η τιμή σε Αυστρία! – Πόσο θα κάνει στην Ελλάδα

Αναμένουμε από έως 11.600 έως 11.700!
Honda Transalp 2023 price
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

28/1/2023

Λίγες ημέρες πριν από μία τοπική έκθεση μοτοσυκλέτας στην Αυστρία, λίγο έξω από την Βιέννη όπου η εκεί αντιπροσωπεία θα δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες να δουν από κοντά την νέα Transalp, οι Αυστριακοί παίρνουν τα μέτρα τους ώστε να μην χρειάζεται να απαντούν συνέχεια στην ερώτηση της «Τιμούλας», που αν και λιγότερο συμβαίνει και εκεί.

Στην Αυστρία θα κοστίζει €11.590 που αμέσως την κατατάσσει την φθηνότερη ανάμεσα στις Ιαπωνικές αλλά και την φθηνότερη της κατηγορίας στην εκεί αγορά, καθώς το Yamaha Ténéré 700 ξεκινά από €12,099, το νέο Suzuki V-Strom 800DE από €12,790 και το BMW F 850 ​​GS από €14,570. Το νέο V-Strom είναι επίσης μία μοτοσυκλέτα που περιμένουμε να ανακοινωθεί η τιμή της, ενώ στις διαφορές τους πρέπει να τονιστεί πως ο βασικός εξοπλισμός δεν είναι ίδιος. Το Suzuki για παράδειγμα δίνεται στην Αυστρία με quickshifter, ποδιά και χούφτες, βέβαια από την άλλη το νέο Transalp είναι με διαφορά το πιο δυνατό στην ονομαστική ιπποδύναμη που να θυμίσουμε πως είχαμε ανακοινώσει πρώτοι στον κόσμο έχοντας σίγουρο πως η Honda δεν θα αλλάξει την απόδοση με το Hornet, όπως και τελικά έπραξε. Παράλληλα στον τομέα των ηλεκτρονικών το νέο Transalp επίσης έρχεται με πλήρες πακέτο και έτσι στην Αυστρία ανακοινώνεται ως μία από τις καλύτερες προτάσεις με σχέση τιμής – κόστους, αν και προφανώς αυτό παραμένει τώρα στα χαρτιά, μέχρι την πρώτη την οδηγική του παρουσίαση που υπολογίζεται στα μέσα Μαρτίου.

Η Αυστρία, συγκεκριμένα, είναι μία αγορά που παρουσιάζει ομοιότητες με την δική μας λόγω υψηλότατης φορολογίας. Συχνά ο κόσμος παραβλέπει πως εμείς οι μοτοσυκλετιστές στην Ελλάδα πληρώνουμε δυσβάσταχτα ψηλότερα από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους κάθε μοντέλο τόσο για το υψηλότερο ΦΠΑ με βάση το εισόδημα, όσο και με τις υπόλοιπες χρεώσεις με τις οποίες η Πολιτεία βαρύνει τις εισαγωγές.

Οι τιμές της Ιταλίας και της Γερμανίας για παράδειγμα, επιβαρύνονται λιγότερο και συχνά οι εκεί αντιπροσωπείες έχουν μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους με χαμηλότερη λιανική τιμή. Οι τιμές της Αυστρίας λοιπόν συχνά πλησιάζουν εκείνες της Ελλάδα, αν και το καλό για εκείνους είναι πως τα εισοδηματικά κριτήρια είναι καλύτερα που σημαίνει πως και η επιβάρυνση της Πολιτείας είναι πιο λογική εκεί. Από την στιγμή λοιπόν που εκεί θα κοστίζει €11.590, περιμένουμε κι εδώ μία λιανική έως €11.700 πράγμα που θα το φέρει στην ίδια τιμή με την βασική έκδοση του Tenere από το οποίο θα το χωρίζει όμως ο πλουσιότερος εξοπλισμός και αρκετά άλογα.

Είναι επίσης πραγματικότητα πως η τιμή του νέου Transalp αποτελεί για τους υπόλοιπους του ανταγωνισμού στην κατηγορία το μεγάλο ερωτηματικό, καθώς ελπίζουν να μην καταφέρει στην Ελλάδα να σπάσει το όριο των 12.000, ένα στοίχημα που δείχνει να χάνεται. Λογικά η επίσημη ανακοίνωση του νέου τιμοκαταλόγου δεν θα αργήσει να έρθει ώστε να δούμε αν είναι ακριβές το παράδειγμα.

Περισσότερα για τις τιμές της κατηγορίας σε προηγούμενο άρθρο εδώ.

Ετικέτες