Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

KTM RC390 2021: Ανανεωμένο σε δοκιμές πριν την παραγωγή του

Μοντέρνα εμφάνιση και αλλαγές στο πλαίσιο

Αρκετές αλλαγές φαίνεται να έχει το νέο KTM RC390 για το 2021 ξεκινώντας από το λιγότερο γωνιώδες φαίρινγκ και την ριζική ανανέωση του προβολέα και της ζελατίνας, με αισθητική που έρχεται πιο κοντά στην υπόλοιπη οικογένεια, συγκριτικά με πριν.

Το RC390 πιάστηκε έξω από τις εγκαταστάσεις της KTM στο Mattighofen και όχι σε κάποιο δρόμο της Ινδίας, όπου παράγεται. Αυτό σημαίνει πως οι αναβάτες στις δοκιμές είναι πλήρως εξοπλισμένοι και δεν οδηγούν με κοινό μποτάκι, αθλητικό παπούτσι ή ακόμη χειρότερα με σαγιονάρα και μόνο εξοπλισμό ασφαλείας το κράνος, όπως συνήθως συμβαίνει με φωτογραφίες από μοντέλα προπαραγωγής που κατασκευάζονται στην Ινδία.

Είναι γιατί όλα τα ΚΤΜ εξελίσσονται και ελέγχονται στην Αυστρία, πριν τεθούν σε μαζική παραγωγή. Το πρόσφατα ανανεωμένο Duke 390 ήταν η βάση για το 390 Adventure και τώρα ήρθε η σειρά του RC390 να προχωρήσει στην ανανέωσή του, με το πλαίσιο και το υποπλαίσιο να έχουν σίγουρα αλλαγές, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες. Λιγότερο φλύαρο πίσω, με μειωμένο όγκο και τελείως διαφορετική σέλα και ουρά. Το εμπρός φρένο έχει δίσκο με μεγαλύτερη διάμετρο αλλά λεπτότερο σημείο για να ενεργούν τα τακάκια, ίσως με στόχο να μειωθούν οι όποιες στρεβλώσεις στο πιρούνι κατά το δυνατό φρενάρισμα και να βελτιωθεί η προοδευτικότητα. Προφανώς τα φρένα είναι της Bybre και έχουν τις αντίστοιχες αλλαγές εμπρός για τον νέο δίσκο.

Διακρίνεται αλλαγή στην διαδρομή των λαιμών της εξάτμισης, πράγμα που αποδεικνύει τουλάχιστον αλλαγή στην κεφαλή, συγκριτικά με το RC390 ή καλύτερα έχει τις αλλαγές στην εξαγωγή έτσι όπως τις είδαμε στο 390 Adventure. Αναμένεται ο κινητήρας να έχει τις αντίστοιχες αλλαγές με την φετινή προσθήκη στην σειρά 390, ενώ τα μαρσπιέ του συνεπιβάτη ίσως δημιουργούν μία θέση που είναι πιο άνετη πίσω, μαζί με τις αλλαγές στην σέλα.

Το αναμένουμε στα τέλη του 2020, μαζί με τους υπόλοιπους κυβισμούς που το πιθανότερο είναι να ακολουθήσουν τις αλλαγές στην εμφάνιση…

 

Tags: