KTM SX-E 3 - Entry level ηλεκτρικό MX μοντέλο

Δίπλα στον μεγαλύτερο αδελφό SX-E 5

Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

9/9/2022

Μετά από την επιτυχία του στο Ευρωπαϊκό Junior E-Motocross Πρωτάθλημα, το KTM SX-E5 έχει γίνει μια δυνατή επιλογή για τους νεαρούς MX αγωνιζόμενους, ενώ τώρα οι Αυστριακοί παρουσιάζουν το SX-E 3, με μικρότερες διαστάσεις, ως την entry level MX ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της φίρμας για παιδιά.

Το SX-E 3 έχει και αυτό παρόμοια κορυφαία εξαρτήματα με το SX-E 5, όπως το ίδιο chromoly ατσάλινο πλαίσιο, μη-ρυθμιζόμενες αναρτήσεις της WP (ανάποδο πιρούνι XACT 35 mm και WP πίσω αμορτισέρ), αλουμινένιες ζάντες, δισκόφρενα μαργαρίτες, ελαστικά MX-ST της Maxxis, κ.α.

Οι διαφορές μεταξύ SX-E 3 & SX-E 5 εντοπίζονται στη διαδρομή των αναρτήσεων με το βασικό μοντέλο να έχει 144 mm μπροστά και 133 mm πίσω, ενώ ο μεγάλος αδελφός έχει 205 mm και 185 mm αντίστοιχα. Παράλληλα μικρότερη είναι η ελάχιστη απόσταση από το έδαφος στα 152 mm, από τα 252 mm του SX-E5, ενώ χαμηλότερη είναι και η σέλα στα 555 mm αντί για 665 mm. Τέλος, οι τροχοί είναι 12 ίντσες μπροστά και 10 πίσω για το SX-E5 και 10-10 ίντσες για το SX-E3, και η απόδοση του κινητήρα βρίσκεται στους 5 hp για το SX-E 3 και στους 6,7 hp για το SX-E 5.

Η μπαταρία των 48 V του SX-E 3 έχει χωρητικότητα 648 Wh, με την ΚΤΜ να κάνει λόγο για αυτονομία δύο περίπου ωρών, ενώ η φόρτιση από 0-100% απαιτεί 70 λεπτά.

Η σέλα της μικρής ΜΧ μοτοσυκλέτας είναι ρυθμιζόμενη, ενώ τα ελάχιστα 555 mm ύψους έρχονται με τη σέλα στη χαμηλή θέση, το πίσω αμορτισέρ σε διαφορετική έδραση, και με χαμήλωμα του πιρουνιού.

Για λόγους ασφαλείας, το SX-E 3 έχει αισθητήρα που κόβει τη δύναμη σε περίπτωση πτώσης, ενώ αυτό υποστηρίζεται και από ένα κορδόνι που δένει στον καρπό του αναβάτη και απελευθερώνεται στην πτώση.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε ΕΔΩ. 

Husqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του!

Ένα teaser βίντεο με μπόλικη δράση στον πάγο, μας δείχνει τί να περιμένουμε
motomagHusqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

23/2/2024

Πάγος, λάστιχα με καρφιά και το Vitpilen/Svartpilen 801/901 μας δείχνει το πώς θα μοιάζει, ακολουθώντας την σχεδιαστική ταυτότητα που ξέρουμε από τα μικρότερα μέλη των δύο οικογενειών, αλλά και τον προκάτοχό του Vitpilen 701, με την Husqvarna να μας κρατάει σε αγωνία τόσο για τον κυβισμό όσο και για το τελικό όνομα που θα δώσει στο νέο της μοντέλο.

Όπως γνωρίζουμε ήδη το νέο Vitpilen/Svartpilen 801/901 θα παρουσιαστεί στις 5/3, όμως η Husqvarna θέλει να δημιουργήσει ακόμα περισσότερο hype. Με ένα μικρής διάρκειας teaser βίντεο (reel) στα κοινωνικά της δίκτυα, η εταιρεία του Pierer Group, μας προϊδεάζει για τον χαρακτήρα της νέας της μοτοσυκλέτας.

Το βίντεο ξεκινά με ένα κοντινό πλάνο, στα καρφιά τα οποία σπάνε τον πάγο για να βρουν πρόσφυση. Συνεχίζοντας, βλέπουμε τον πίσω τροχό να σπινάρει στην εκκίνηση, με τον θαρραλέο αναβάτη να οδηγεί επιθετικά την μοτοσυκλέτα πάνω στην ολισθηρή επιφάνεια.

Όπως βλέπουμε στα πλάνα, η εμφάνιση θυμίζει αρκετά αυτή του μοντέλου προπαραγωγής, το οποίο έχουμε δει κατά καιρούς σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες. Έτσι, ο στρογγυλός προβολέας παραμένει, μαζί με ένα προστατευτικό μασκάκι μπροστά του, το οποίο δεν γίνεται σαφές αν θα ανήκει στον βασικό εξοπλισμό. Προχωρώντας προς τα πίσω, γίνεται εμφανής η επίδραση των αγώνων flat-track στον σχεδιασμό της μοτοσυκλέτας, με τις καμπύλες να απουσιάζουν. Το παραλληλόγραμμο πίσω μέρος, φιλοξενεί ένα ίδιας διάταξης φανάρι, ενώ στα δεξιά του έρχεται το ψηλά τοποθετημένο τελικό. Αν και η βάση της πινακίδας απουσιάζει, υπολογίζουμε ότι πιθανότατα θα βγαίνει κάτω από την ουρά και όχι πάνω στον πίσω τροχό, όπως στον προκάτοχό του Vitpilen 701.

Όσον αφορά τον χρωματισμό, δυστυχώς η Husqvarna φρόντισε να καλύψει με καμουφλάζ όλα τα πλαστικά του Vitpilen/Svartpilen 801/901, κρατώντας την αγωνία για την τελική εμφάνιση μέχρι την παρουσίαση του μοντέλου. Ο ήχος, όμως, ο οποίος ξεφεύγει σε μερικά πλάνα, μας δηλώνει ότι πρόκειται ξεκάθαρα για δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα, τον οποίο όπως μας έχει συνηθίσει θα δανείζεται από την όμορη εταιρεία, KTM.

Δείτε το μικρής διάρκειας teaser βίντεο:

Ετικέτες