Kymco: Αίτηση ευρεσιτεχνίας για οπίσθιο ραντάρ σε scooter

Το πρώτο scooter της Kymco με ραντάρ
1
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

6/6/2023

Σχέδια ευρεσιτεχνίας της Kymco τα οποία εμφανίστηκαν στην Ασία, παρουσιάζουν ένα σύστημα ραντάρ το οποίο είναι τοποθετημένο στο οπίσθιο μέρος ενός scooter και προειδοποιεί τον οδηγό για οχήματα που βρίσκονται στο τυφλό σημείο του κατά την οδήγηση.

Τα συστήματα ραντάρ έχουν μπει για τα καλά στον χώρο της μοτοσυκλέτας, κατασκευαστές όπως οι KTM, Ducati, BMW, Yamaha, Kawasaki, χρησιμοποιούν τα εν λόγω συστήματα ώστε να προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια στους μοτοσυκλετιστές κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Όσον αφορά τα scooter η Piaggio έχει τοποθετήσει στο MP3 σύστημα προειδοποίησης τυφλού σημείου και ραντάρ απόστασης. Στην ραγδαία τεχνολογική εξέλιξη των ραντάρ θέλει να μπει και η Kymco, η οποία με την αίτηση ευρεσιτεχνίας θέλει να γίνει η πρώτη που θα βάλει ραντάρ στο πίσω μέρος ενός scooter.

2

Στα σχέδια βλέπουμε το μοντέλο της Kymco KRV180, το οποίο να σημειώσουμε πως δεν διατίθεται για πώληση στην Ευρώπη, να εφοδιάζεται με το νέο σύστημα ραντάρ της εταιρείας. Το εν λόγω σύστημα είναι τοποθετημένο ανάμεσα στη σχάρα αποσκευών και τη βάση της πινακίδας και έχει σαν στόχο να προειδοποιεί τον οδηγό για οχήματα που βρίσκονται στο τυφλό σημείο του και δεν φαίνονται άμεσα από τους καθρέπτες κατά την οδήγηση. Το σύστημα επιπρόσθετα θα μειώσει τα ατυχήματα που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια αλλαγής λωρίδας, καθώς προειδοποιητικά σήματα θα εμφανίζονται στους καθρέπτες του οδηγού ενημερώνοντας τον για το τι συμβαίνει πίσω του.

3

Παρόμοιο σύστημα έχουμε δει και στο scooter C 650 της BMW που εμφανίστηκε το 2015, ωστόσο το Side View Assist (SVA), λειτουργούσε με αισθητήρες υπερήχων στο πίσω μέρος με αποτέλεσμα πολλές φορές να μην είναι ορθές οι ενδείξεις στους καθρέπτες του οδηγού. Στην αίτηση ευρεσιτεχνίας της Kymco βλέπουμε το εν λόγω σύστημα να υπάρχει και σε σχέδια μοτοσυκλετών Café Racer αλλά και Touring, κάτι που μας κάνει να υποπτευόμαστε πως η εταιρεία από την Ταϊβάν έχει ως στόχο να τοποθετήσει το σύστημα ραντάρ σε διαφορετικά είδη μοντέλων στο μέλλον.

57

 

Husqvarna: Αποκάλυψε τη σειρά Motocross για το 2027 – Μόνο εμφανισιακές οι αλλαγές

Με λευκά πλαίσια και κορυφαία περιφερειακά
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

8/5/2026

Αποκαλύφθηκαν τα δίχρονα και τετράχρονα μοντέλα motocross της Husqvarna για το 2027 έχουν ανακοινωθεί επίσημα, παρουσιάζοντας μια νέα εμφάνιση και κορυφαία περιφερειακά από εταιρείες όπως οι εξαρτήματα Brembo, ODI, WP, Pro Taper και Dunlop.

Για το 2027, η πλήρης γκάμα motocross της Husqvarna ανανεώνεται με λευκά πλαίσια και αφορά όλη τη γκάμα: TC 50, TC 65 και TC 85, TC 125, TC 250, TC 300, FC 250, FC 350 και FC 450. Ας δούμε περισσότερες λεπτομέρειες.

Husqvarna TC 250
Husqvarna TC 250

Δίχρονη σειρά

  • TC 125
  • TC 250
  • TC 300
Husqvarna FC 450
Husqvarna FC 450

Τετράχρονη σειρά

  • FC 250
  • FC 350
  • FC 450

Τεχνικά χαρακτηριστικά:

  • Νέο λευκό πλαίσιο
  • Νέα γραφικά
  • Ανάρτηση WP XACT
  • Κορυφαία περιφερειακά από τις Brembo, ProTaper, Twin Air και ODI
  • Ελαστικά Dunlop Geomax MX34
  • Σύστημα Throttle Body Injection (TBI)
  • Quickshifter
  • Δύο χάρτες που αλλάζουν από τον πολυλειτουργικό διακόπτη
Husqvarna TC 50
Husqvarna TC 50

Μικρή σειρά

  • TC 50
  • TC 65
  • TC 85 (19/16 & 17/14)

Τεχνικά χαρακτηριστικά:

  • Νέο λευκό πλαίσιο
  • Νέα γραφικά
  • Ρυθμιζόμενο πιρούνι WP XACT και αμορτισέρ XACT PDS
  • Ελαστικά MAXXIS MAXXCROSS MX-ST
  • Η εργονομία στα μοντέλα TC 50 και TC 65 μπορεί να ρυθμιστεί εύκολα καθώς οι αναβάτες μεγαλώνουν
  • Ποιοτικά εξαρτήματα δοκιμασμένα σε αγώνες από τις εταιρείες Formula, Galfer, Excel, Neken και ODI

Η σειρά motocross και μίνι μοτοσυκλετών του 2027 θα είναι διαθέσιμη στα εξουσιοδοτημένα καταστήματα της Husqvarna Mobility πολύ σύντομα.