Moto Guzzi V100 Mandello 2022: Πρώτες φωτογραφίες! +VIDEO

Νέα Moto Guzzi με νέο κινητήρα!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

10/9/2021

Μία από τις σημαντικότερες νέες ιταλικές μοτοσυκλέτες που μας φέρνει έναν νέο υδρόψυκτο κινητήρα από την Moto Guzzi, με 1.000 κυβικά και περίπου 110 ίππους. Σε αντίθεση με τους αερόψυκτους V2 της Moto Guzzi, ο νέος υδρόψυκτος κινητήρας έχει δύο επικεφαλής εκκεντροφόρους και 4 βαλβίδες ανά κύλινδρο, αντί για έναν εκκεντροφόρο στα κάρτερ με ωστήρια. Επίσης οι κεφαλές έχουν αλλάξει διάταξη ώστε η εξάτμιση να βγαίνει στα πλάγια και οι αυλοί εισαγωγής να είναι προς το εσωτερικό, προφανώς για να μειώσουν το συνολικό μήκος των αυλών σε σχέση με τους αερόψυκτους κινητήρες και να χρησιμοποιήσουν δύο σώματα ψεκασμού, επιτυγχάνοντας υψηλότερη απόδοση και πιο σπορ συμπεριφορά του κινητήρα στο άνοιγμα της ride by wire γκαζιέρας.

Εντελώς νέα αρχιτεκτονική με βάση παλαιότερες λύσεις τις Moto Cuzzi έχει και το πλαίσιο της ολοκαίνουριας V100 με πιο οριζόντια τοποθέτηση του αμορτισέρ πίσω το οποίο μάλιστα έχει μεταφερθεί περισσότερο στο κέντρο και το “συγκρότημα” άξονα/ψαλιδιού έχει πολύ μεγαλύτερο μήκος. Είναι ξεκάθαρο πως στην V100 ο κινητήρας αποτελεί ενεργό τμήμα του πλαισίου, με το ανεστραμμένο πιρούνι να συνδέεται πάνω του με ένα μικρό υποπλαίσιο.

Στα όργανα έχουμε μία μεγάλη έγχρωμη οθόνη με διακόπτες ίδιους με την νέα σειρά μοντέλων της Aprilia, όπως το Tuono V4 Factory που τώρα στο MOTO κάνουμε τα πρώτα του χιλιόμετρα στην Ελλάδα για επερχόμενη δοκιμή. Με βάση αυτό, μία πρόβλεψη είναι πως περιμένουμε να έχει τις αντίστοιχες -μπόλικες- ρυθμίσεις που σημαίνει αρκετές χαρτογραφήσεις, ρυθμιζόμενο traction control, ABS κτλ!

Διακρίνεται επίσης ο διακόπτης του cruise control και τα αεροδυναμικά βοηθήματα του φέρινγκ ενώ η ζελατίνα είναι ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη. Η εμφάνιση είναι επίσης διαφορετική από τα Moto Guzzi δεδομένα, θυμίζει κάπως το TDM της Yamaha και αφήνει να ξεχωρίσει το μηχανικό σύνολο, χωρίς να καθιστά όμως τους κυλίνδρους, το πρώτο πράγμα που προσέχει κανείς, όπως ήταν μέχρι τώρα κάθε Moto Guzzi.

Το V100 ήταν προγραμματισμένο να παρουσιαστεί μπροστά σε πολυπληθές κοινό στην μεγάλη συγκέντρωση των Guzzisti η οποία όμως και ακυρώθηκε. Αντί για αυτό έλαβε μέρος ένα συνέδριο αντιπροσώπων που είχαν την ευκαιρία να δουν την νέα μοτοσυκλέτα, από όπου έρχονται και οι φωτογραφίες.

Το V100 Mandello θα παρουσιαστεί επίσημα στην EICMA στις 23 Νοεμβρίου, όπου θα γίνουν γνωστές και περισσότερες λεπτομέρειες.

 

Thrust Motor LT190: Και on-off παπί και CVT μετάδοση

Το νέο μοντέλο που φέρνει στην Ελλάδα η Thrust Motor βασίζεται σε έναν μοναδικό συνδυασμό
Thrust Motor LT190
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

1/4/2026

Η Δ. Γκουντούφας ΙΚΕ μας κρατούσε μιαν έκπληξη για την Έκθεση Μοτοσυκλέτας, καθώς είχε ενημερώσει πως θα δώσει το παρόν με πλήρη ρόστερ των Thrust Motor και FB Mondial, αλλά είχε κρατήσει μυστική την άφιξη του LT190.

Πρόκειται για ένα υβρίδιο σκούτερ και παπιού, καθώς το LT190 βασίζεται σταθερά στη λογική των on-off παπιών, όπως τα Honda CT125 Hunter Cub και Asus CrossX 125, αλλά επενδύεται με έναν κινητήρα σκούτερ με αυτόματη μετάδοση διαρκώς μεταβαλλόμενης σχέσης, τη γνωστή μας CVT.

Thrust Motor LT190

Το Thrust Motor LT190 κατασκευάζεται στην Κίνα από τη Leten και ένα βασικό του χαρακτηριστικό είναι οι τροχοί 17 ιντσών μπροστά (90/90) και πίσω (110/80). Ο κινητήρας του είναι μονοκύλινδρος, υγρόψυκτος και τετραβάλβιδος με δύο εκκεντροφόρους στην κεφαλή, με χωρητικότητα 188 κυβικά εκατοστά και απόδοση που φτάνει σε μέγιστη ισχύ 20,5 ίππων στις 8.250 σ.α.λ. και ροπή 1,8 χιλιογραμμόμετρων στις 6.250 σ.α.λ. για μέγιστη ονομαστική ταχύτητα 120 km/h.

Thrust Motor LT190

Εξοπλίζεται με συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά και δύο αμορτισέρ με χωριστά δοχεία υγρών (piggyback) που ρυθμίζονται ως προς την προφόρτιση, ενώ φρενάρει με διπίστονη δαγκάνα μπροστά και υποστήριξη από δικάναλο σύστημα ABS.

Thrust Motor LT190

Το LT190 φέρνει τον αναβάτη του σε ύψος σέλας 810 χιλιοστών από το έδαφος και ζυγίζει 128 κιλά, ενώ έρχεται αρκετά καλά εξοπλισμένο με keyless κεντρικό διακόπτη, σύστημα traction control και έγχρωμη TFT οθόνη με συνδεσιμότητα Bluetooth και ενδείξεις που περιλαμβάνουν και πιέσεις ελαστικών από τους σχετικούς αισθητήρες που διαθέτει.

Thrust Motor LT190

Με το μεγάλο του ρεζερβουάρ δε, που χωρά 14 λίτρα βενζίνης, σε συνδυασμό με την ονομαστική κατανάλωση που δηλώνει μόλις 2,4 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, το LT190 προοιωνίζει μεγάλη αυτονομία για εξερευνητικές βόλτες εντός και εκτός δρόμου.

Thrust Motor LT190

Αναμένεται να έρθει σύντομα στην Ελλάδα σε τέσσερα χρώματα – το εικονιζόμενο κίτρινο και ακόμη λευκό, γκρι και χακί – με τιμή που δεν έχει καθοριστεί ακόμη, μαθαίνουμε ωστόσο πως θα βρίσκεται κάτω των τριών χιλιάδων ευρώ.

Ετικέτες