Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Moto Guzzi V100 Mandello 2022: Πρώτες φωτογραφίες! +VIDEO

Νέα Moto Guzzi με νέο κινητήρα!

Μία από τις σημαντικότερες νέες ιταλικές μοτοσυκλέτες που μας φέρνει έναν νέο υδρόψυκτο κινητήρα από την Moto Guzzi, με 1.000 κυβικά και περίπου 110 ίππους. Σε αντίθεση με τους αερόψυκτους V2 της Moto Guzzi, ο νέος υδρόψυκτος κινητήρας έχει δύο επικεφαλής εκκεντροφόρους και 4 βαλβίδες ανά κύλινδρο, αντί για έναν εκκεντροφόρο στα κάρτερ με ωστήρια. Επίσης οι κεφαλές έχουν αλλάξει διάταξη ώστε η εξάτμιση να βγαίνει στα πλάγια και οι αυλοί εισαγωγής να είναι προς το εσωτερικό, προφανώς για να μειώσουν το συνολικό μήκος των αυλών σε σχέση με τους αερόψυκτους κινητήρες και να χρησιμοποιήσουν δύο σώματα ψεκασμού, επιτυγχάνοντας υψηλότερη απόδοση και πιο σπορ συμπεριφορά του κινητήρα στο άνοιγμα της ride by wire γκαζιέρας.

Εντελώς νέα αρχιτεκτονική με βάση παλαιότερες λύσεις τις Moto Cuzzi έχει και το πλαίσιο της ολοκαίνουριας V100 με πιο οριζόντια τοποθέτηση του αμορτισέρ πίσω το οποίο μάλιστα έχει μεταφερθεί περισσότερο στο κέντρο και το “συγκρότημα” άξονα/ψαλιδιού έχει πολύ μεγαλύτερο μήκος. Είναι ξεκάθαρο πως στην V100 ο κινητήρας αποτελεί ενεργό τμήμα του πλαισίου, με το ανεστραμμένο πιρούνι να συνδέεται πάνω του με ένα μικρό υποπλαίσιο.

Στα όργανα έχουμε μία μεγάλη έγχρωμη οθόνη με διακόπτες ίδιους με την νέα σειρά μοντέλων της Aprilia, όπως το Tuono V4 Factory που τώρα στο MOTO κάνουμε τα πρώτα του χιλιόμετρα στην Ελλάδα για επερχόμενη δοκιμή. Με βάση αυτό, μία πρόβλεψη είναι πως περιμένουμε να έχει τις αντίστοιχες -μπόλικες- ρυθμίσεις που σημαίνει αρκετές χαρτογραφήσεις, ρυθμιζόμενο traction control, ABS κτλ!

Διακρίνεται επίσης ο διακόπτης του cruise control και τα αεροδυναμικά βοηθήματα του φέρινγκ ενώ η ζελατίνα είναι ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη. Η εμφάνιση είναι επίσης διαφορετική από τα Moto Guzzi δεδομένα, θυμίζει κάπως το TDM της Yamaha και αφήνει να ξεχωρίσει το μηχανικό σύνολο, χωρίς να καθιστά όμως τους κυλίνδρους, το πρώτο πράγμα που προσέχει κανείς, όπως ήταν μέχρι τώρα κάθε Moto Guzzi.

Το V100 ήταν προγραμματισμένο να παρουσιαστεί μπροστά σε πολυπληθές κοινό στην μεγάλη συγκέντρωση των Guzzisti η οποία όμως και ακυρώθηκε. Αντί για αυτό έλαβε μέρος ένα συνέδριο αντιπροσώπων που είχαν την ευκαιρία να δουν την νέα μοτοσυκλέτα, από όπου έρχονται και οι φωτογραφίες.

Το V100 Mandello θα παρουσιαστεί επίσημα στην EICMA στις 23 Νοεμβρίου, όπου θα γίνουν γνωστές και περισσότερες λεπτομέρειες.