Moto Morini - Εξελίσσει Adventure μοτοσυκλέτα 1.200 κ.εκ.

Με ευρωπαϊκό προορισμό
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

21/9/2022

Η Moto Morini, υπό τη νέα διεύθυνση της Zhongneng, ετοιμάζει μια νέα Adventure μοτοσυκλέτα που θα φέρει μια αναβαθμισμένη έκδοση του γνωστού Bialbero CorsaCorta V2 κινητήρα των 1.187 κ.κ. της εταιρείας.

Η Morini αποφάσισε να μην εφοδιάσει το παλαιότερο Granpasso με τον νέο κινητήρα, και όπως φαίνεται ετοιμάζει μια νέα μοτοσυκλέτα για να τον δεχθεί.

Οι εικόνες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο προέρχονται από σχεδιαστικό πρόγραμμα, και δείχνουν μια Adventure μοτοσυκλέτα που σχεδιαστικά θα πατάει στα πρότυπα του X-Cape 650, αλλά όπως δείχνουν τα CAD σχέδια δεν θα είναι ίδιο με εκείνο.

Στις “φωτογραφίες” που βλέπουμε, ξεχωρίζει επιθετικός προβολέας που είναι διαφορετικός από του X-Cape, ενώ εντύπωση προκαλεί το τεράστιο τελικό της εξάτμισης μαζί με το εξίσου μεγάλο καζανάκι του καταλύτη κάτω από τον κινητήρα, που "φωνάζουν" Euro 5 προδιαγραφές. Το ανάποδο πιρούνι συνοδεύεται από ακτινικές δαγκάνες, ενώ το πίσω μονό αμορτισέρ είναι όρθιο, έχει μοχλικό και προφόρτιση δίχως εργαλεία, ενώ είναι τοποθετημένο παράκεντρα, από την αντίθετη μεριά της εξάτμισης. Το πλαίσιο εκ πρώτης όψεως δείχνει να είναι δυο δοκών αλουμινίου, όμως στην πραγματικότητα πρόκειται για κάλυμμα που κρύβει ένα ατσάλινο πλαίσιο χωροδικτύωμα που βιδώνει σε αλουμινένιες πλάκες στην περιοχή του ψαλιδιού, όπως σε προηγούμενες μοτοσυκλέτες της εταιρείας -βλ. Granpasso, κ.α.

Στην κάτοψη βλέπουμε ένα ιδιαίτερα φαρδύ ρεζερβουάρ, ενώ η οθόνη οργάνων αναμένεται να είναι TFT.

Η απόδοση του V2 κινητήρα στην προηγούμενη έκδοση του απέδιδε 132 hp, ενώ δεν γνωρίζουμε σε ποια επίπεδα θα κυμανθεί η αναβαθμισμένη του μορφή.

Αν η μοτοσυκλέτα δεν αλλάξει δραματικά κατά την εξέλιξη της, παρά τις ακτινωτές ζάντες, εδώ έχουμε ένα μοντέλο με ασφάλτινο κυρίως προορισμό, όπως δείχνουν οι διαστάσεις των τροχών της (ο μπροστινός δείχνει να είναι είτε 19 είτε 17 ιντσών), το χαμηλό φτερό μπροστά και τα ακτινικά φρένα.

Husqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του!

Ένα teaser βίντεο με μπόλικη δράση στον πάγο, μας δείχνει τί να περιμένουμε
motomagHusqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

23/2/2024

Πάγος, λάστιχα με καρφιά και το Vitpilen/Svartpilen 801/901 μας δείχνει το πώς θα μοιάζει, ακολουθώντας την σχεδιαστική ταυτότητα που ξέρουμε από τα μικρότερα μέλη των δύο οικογενειών, αλλά και τον προκάτοχό του Vitpilen 701, με την Husqvarna να μας κρατάει σε αγωνία τόσο για τον κυβισμό όσο και για το τελικό όνομα που θα δώσει στο νέο της μοντέλο.

Όπως γνωρίζουμε ήδη το νέο Vitpilen/Svartpilen 801/901 θα παρουσιαστεί στις 5/3, όμως η Husqvarna θέλει να δημιουργήσει ακόμα περισσότερο hype. Με ένα μικρής διάρκειας teaser βίντεο (reel) στα κοινωνικά της δίκτυα, η εταιρεία του Pierer Group, μας προϊδεάζει για τον χαρακτήρα της νέας της μοτοσυκλέτας.

Το βίντεο ξεκινά με ένα κοντινό πλάνο, στα καρφιά τα οποία σπάνε τον πάγο για να βρουν πρόσφυση. Συνεχίζοντας, βλέπουμε τον πίσω τροχό να σπινάρει στην εκκίνηση, με τον θαρραλέο αναβάτη να οδηγεί επιθετικά την μοτοσυκλέτα πάνω στην ολισθηρή επιφάνεια.

Όπως βλέπουμε στα πλάνα, η εμφάνιση θυμίζει αρκετά αυτή του μοντέλου προπαραγωγής, το οποίο έχουμε δει κατά καιρούς σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες. Έτσι, ο στρογγυλός προβολέας παραμένει, μαζί με ένα προστατευτικό μασκάκι μπροστά του, το οποίο δεν γίνεται σαφές αν θα ανήκει στον βασικό εξοπλισμό. Προχωρώντας προς τα πίσω, γίνεται εμφανής η επίδραση των αγώνων flat-track στον σχεδιασμό της μοτοσυκλέτας, με τις καμπύλες να απουσιάζουν. Το παραλληλόγραμμο πίσω μέρος, φιλοξενεί ένα ίδιας διάταξης φανάρι, ενώ στα δεξιά του έρχεται το ψηλά τοποθετημένο τελικό. Αν και η βάση της πινακίδας απουσιάζει, υπολογίζουμε ότι πιθανότατα θα βγαίνει κάτω από την ουρά και όχι πάνω στον πίσω τροχό, όπως στον προκάτοχό του Vitpilen 701.

Όσον αφορά τον χρωματισμό, δυστυχώς η Husqvarna φρόντισε να καλύψει με καμουφλάζ όλα τα πλαστικά του Vitpilen/Svartpilen 801/901, κρατώντας την αγωνία για την τελική εμφάνιση μέχρι την παρουσίαση του μοντέλου. Ο ήχος, όμως, ο οποίος ξεφεύγει σε μερικά πλάνα, μας δηλώνει ότι πρόκειται ξεκάθαρα για δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα, τον οποίο όπως μας έχει συνηθίσει θα δανείζεται από την όμορη εταιρεία, KTM.

Δείτε το μικρής διάρκειας teaser βίντεο:

Ετικέτες