Moto Morini Granpasso 1200 2024: Έρχεται νέο Mega On-Off από την Morini

Και μαζί δύο νέοι κινητήρες 700 και 900 κυβικών
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

16/5/2022

Στην αποκλειστική συνέντευξη του προέδρου της Moto Morini κυρίου Alberto Monni στον συνεργάτη μας Alan Cathcart, αποκαλύφθηκαν τα πλάνα της αναγεννημένης ιταλικής εταιρείας για το μέλλον, τα οποία περιλαμβάνουν την επιστροφή της στην κατηγορία των mega On-Off με ένα ολοκαίνουριο Granpasso 1200, αλλά και την δημιουργία μιας νέας σειράς μοντέλων με δικούς της κινητήρες στα 700 και 900 κυβικά.

Συγκεκριμένα, το νέο Granpasso 1200 θα έχει τον γνωστό μας V2 κινητήρα, όμως χάρη στον ride by wire ψεκασμό και την προσθήκη σύγχρονων ηλεκτρονικών βοηθημάτων, θα είναι προδιαγραφών Euro5+ και φυσικά θα έχει όλη την απαραίτητη τεχνολογία για να ανταγωνιστεί με το κατεστημένο της κατηγορία του.

Ταυτόχρονα, η Moto Morini εξελίσσει ήδη δύο δικούς της δικύλινδρους κινητήρες με 700 και 900 κυβικά, με τους οποίους θα δημιουργήσει μια πλήρη γκάμα μοντέλων στην μεσαία κατηγορία ώστε να ανεξαρτητοποιηθεί πλήρως από την προμήθεια κινητήρων από ανταγωνιστικές εταιρείες, όπως είναι η CFMOTO από την οποία προέρχεται ο κινητήρας του X-Cape. 

 

Kawasaki: Πρακτικές αναβαθμίσεις για τις Z7 Hybrid και Ninja 7 Hybrid

Σε δύο λειτουργικές αναβαθμίσεις προχώρησε η ιαπωνική εταιρεία
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

7/4/2026

Τα μοντέλα Kawasaki Z7 Hybrid και Ninja 7 Hybrid επωφελούνται πλέον από δύο βελτιώσεις με επίκεντρο τον αναβάτη. Μέσα από έρευνα της ιαπωνικής εταιρείας κάθε μοντέλο διαθέτει πλέον βελτιώσεις στην αλλαγή μεταξύ των λειτουργιών οδήγησης, όπως και της σπορ λειτουργίας του κιβωτίου ταχυτήτων.

Ο αναβάτης μπορεί πλέον να αλλάξει εν κινήσει μεταξύ της πλήρης λειτουργίας EV και της λειτουργίας Hybrid σε υψηλότερη ταχύτητα. Αυτή η αλλαγή είναι ιδιαίτερα σημαντική κατά την προσέγγιση μιας ζώνης μηδενικών εκπομπών, καθώς επιτρέπει τη μετάβαση από τον βενζινοκινητήρα σε πλήρως ηλεκτρική λειτουργία ή και το αντίστροφο. Σε κάθε μοντέλο, η ταχύτητα έως την οποία ο αναβάτης μπορούσε να επιλέξει χειροκίνητα μεταξύ πλήρως ηλεκτρικής και υβριδικής λειτουργίας ήταν προηγουμένως τα 25 km/h. Τώρα, η Kawasaki ανέβασε το όριο αυτό στα 60 km/h.

Kawasaki

Όσον αφορά τη λειτουργία Sport Mode, ενώ προηγουμένως ήταν διαθέσιμη μόνο στη λειτουργία χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων (MT) με τις αλλαγές ταχυτήτων να γίνονται μέσω των paddles που βρίσκονται στο τιμόνι, οι τελευταίες ενημερώσεις σημαίνουν ότι ο αναβάτης μπορεί πλέον να επιλέξει το Sport Mode και στη λειτουργία του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων (AT).

Ετικέτες