Moto Morini Granpasso 1200 2024: Έρχεται νέο Mega On-Off από την Morini

Και μαζί δύο νέοι κινητήρες 700 και 900 κυβικών
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

16/5/2022

Στην αποκλειστική συνέντευξη του προέδρου της Moto Morini κυρίου Alberto Monni στον συνεργάτη μας Alan Cathcart, αποκαλύφθηκαν τα πλάνα της αναγεννημένης ιταλικής εταιρείας για το μέλλον, τα οποία περιλαμβάνουν την επιστροφή της στην κατηγορία των mega On-Off με ένα ολοκαίνουριο Granpasso 1200, αλλά και την δημιουργία μιας νέας σειράς μοντέλων με δικούς της κινητήρες στα 700 και 900 κυβικά.

Συγκεκριμένα, το νέο Granpasso 1200 θα έχει τον γνωστό μας V2 κινητήρα, όμως χάρη στον ride by wire ψεκασμό και την προσθήκη σύγχρονων ηλεκτρονικών βοηθημάτων, θα είναι προδιαγραφών Euro5+ και φυσικά θα έχει όλη την απαραίτητη τεχνολογία για να ανταγωνιστεί με το κατεστημένο της κατηγορία του.

Ταυτόχρονα, η Moto Morini εξελίσσει ήδη δύο δικούς της δικύλινδρους κινητήρες με 700 και 900 κυβικά, με τους οποίους θα δημιουργήσει μια πλήρη γκάμα μοντέλων στην μεσαία κατηγορία ώστε να ανεξαρτητοποιηθεί πλήρως από την προμήθεια κινητήρων από ανταγωνιστικές εταιρείες, όπως είναι η CFMOTO από την οποία προέρχεται ο κινητήρας του X-Cape. 

 

Norton: Οι νέοι χρωματισμοί της γκάμας της - Τέλος το φουλ γκρι

Η παλέτα περιλαμβάνει επτά συνολικά χρωματισμούς
norton atlas
Από τον

Παύλο Καρατζά

16/4/2026

Η ινδική TVS Motor που είναι η ιδιοκτήτρια εταιρεία της Norton, η οποία έχει μπει σε μία νέα φάση με τέσσερα νέα μοντέλα που αναμένεται να κυκλοφορήσουν σύντομα.

Στην EICMA είχαμε δει από κοντά τις Norton Manx, Manx R, Atlas και Atlas GT και η εταιρεία είχε δείξει μία περίεργη εμμονή στους γκρι χρωματισμούς. Πλέον οι τέσσερις μοτοσυκλέτες θα είναι διαθέσιμες εκτός του Trophy Silver στους χρωματισμούς Matrix Black, Senopia Orange, Carbon, Celestian Grey, Verona Green και Glacier Blue, που μπορείτε να δείτε αναλυτικά στο επίσημο site της εταιρείας.

norton manx

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε πως τη Norton Motorcycles έχει αναλάβει στην χώρα μας η εταιρεία MUVUS που αντιπροσωπεύει ήδη τις CFMOTO, Royal Enfield, LETBE και Polaris. Μάλιστα η TVS έχει συγκεκριμένο πλάνο για την Ευρώπη και η Ελλάδα θα είναι από τους πρώτους τους σταθμούς, όπως είχαμε αποκαλύψει λίγους μήνες νωρίτερα.

Εμείς αναμένουμε σύντομα την άφιξη τους για να οδηγήσουμε τις νέες μοτοσυκλέτες της Norton και να σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

Ετικέτες