Moto Morini Granpasso 1200 2024: Έρχεται νέο Mega On-Off από την Morini

Και μαζί δύο νέοι κινητήρες 700 και 900 κυβικών
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

16/5/2022

Στην αποκλειστική συνέντευξη του προέδρου της Moto Morini κυρίου Alberto Monni στον συνεργάτη μας Alan Cathcart, αποκαλύφθηκαν τα πλάνα της αναγεννημένης ιταλικής εταιρείας για το μέλλον, τα οποία περιλαμβάνουν την επιστροφή της στην κατηγορία των mega On-Off με ένα ολοκαίνουριο Granpasso 1200, αλλά και την δημιουργία μιας νέας σειράς μοντέλων με δικούς της κινητήρες στα 700 και 900 κυβικά.

Συγκεκριμένα, το νέο Granpasso 1200 θα έχει τον γνωστό μας V2 κινητήρα, όμως χάρη στον ride by wire ψεκασμό και την προσθήκη σύγχρονων ηλεκτρονικών βοηθημάτων, θα είναι προδιαγραφών Euro5+ και φυσικά θα έχει όλη την απαραίτητη τεχνολογία για να ανταγωνιστεί με το κατεστημένο της κατηγορία του.

Ταυτόχρονα, η Moto Morini εξελίσσει ήδη δύο δικούς της δικύλινδρους κινητήρες με 700 και 900 κυβικά, με τους οποίους θα δημιουργήσει μια πλήρη γκάμα μοντέλων στην μεσαία κατηγορία ώστε να ανεξαρτητοποιηθεί πλήρως από την προμήθεια κινητήρων από ανταγωνιστικές εταιρείες, όπως είναι η CFMOTO από την οποία προέρχεται ο κινητήρας του X-Cape. 

 

SYM ADX200 L/C TCS Top Box: Σύντομα στην Ελλάδα στην ίδια τιμή με το 125!

Νέο μοντέλο στην οικογένεια ADX ανάμεσα στα 125 και 300
sym
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

23/10/2026

Με τη μόδα των σκούτερ με adventure σχεδίαση να πρωταγωνιστεί στις επιλογές της αγοράς, η SYM ετοιμάζεται να προσθέσει ένα ακόμη μοντέλο στη γκάμα της, η οποία μετρά ήδη τα ADX125, ADX300 και ADXTG 400.

Το νέο μοντέλο που αναμένεται σύντομα στην ελληνική αγορά είναι το ADX200 L/C TCS Top Box με μονοκύλινδρο υγρόψυκτο και τετραβάλβιδο κινητήρα 175,3 κυβικών εκατοστών, μέγιστη ισχύ 16,3 ίππων και ροπή 1,6 χιλιογραμμόμετρων για βάρος 150 υγρών κιλών.

sym adx200

Με τη σέλα σε ύψος 810 χιλιοστών από το έδαφος και τροχούς 13 ιντσών μπροστά και πίσω, το ADX200 διαθέτει δικάναλο ABS της Continental και traction control, αλλά και αρκετά γεμάτη λίστα εξοπλισμού.

sym adx200

Η SYM εφοδιάζει το σκούτερ της με κάμερα καταγραφής μπροστά, έγχρωμη TFT οθόνη 5 ιντσών με συνδεσιμότητα Bluetooth και πλοήγηση (GPS) μέσω της εφαρμογής SYM+, ενώ στην τιμή περιλαμβάνεται και κεντρική βαλίτσα (top box) αλουμινίου με χωρητικότητα 45 λίτρων και πλάτη για την άνεση του συνεπιβάτη.

sym adx200

Διαθέσιμο στη χώρα μας από τον Δεκέμβριο 2026 σε δύο χρωματισμούς, ασημί και μαύρο, το SYM ADX200 L/C TCS Top Box κοστολογείται προς 3.195 ευρώ, τιμή ίδια με αυτή του ομώνυμου μοντέλου 125 κυβικών εκατοστών!