MR3 GP11: Με κινητήρα Sherco

Από το

Μαύρο Σκύλο

23/3/2011

Πληθαίνουν συνεχώς οι μοτοσυκλέτες που ετοιμάζονται ακολουθώντας τους κανονισμούς της νέας αγωνιστικής κατηγορίας Μoto3. Μετά την πρωτότυπη μοτοσυκλέτα της ΚTM, την Honda NSF250R, την ινδική Mahindra ήρθε και η MR3 GP11 που χρησιμοποιεί τον κινητήρα της Sherco. O τετράχρονος κινητήρας των 250 κυβικών με την τροφοδοσία από ψεκασμό, που κινεί την ήδη την enduro SE 250i F του ισπανικού εργοστασίου, είχε παρουσιαστεί ήδη από το 2008. Με βάση αυτόν τον κινητήρα ο Franco Moro ετοίμασε στην Ιταλία την MR3 GP11 (Moro Racing). Η Moro έχει μεγάλη τεχνογνωσία σε αγωνιστικές μοτοσυκλέτες έχοντας δουλέψει πάνω από δέκα χρόνια για την αγωνιστική ομάδα της Aprilia προετοιμάζοντας τις μοτοσυκλέτες για τους Biaggi, Capirossi και Rossi. Έχει φτιάξει μάλιστα και μοτοσυκλέτες με δικά του πλαίσια, πάντοτε ατσάλινα, με δίχρονους αγωνιστικούς κινητήρες την Aprilia 250 και 125 κυβικών. Η τελευταία του δημιουργία, η MR3 GP11 έχει επίσης ατσάλινο πλαίσιο ειδικά εξελιγμένο για τον συγκεκριμένο κινητήρα της Sherco. Οι δοκιμές στην πίστα θα αρχίσουν σύντομα αρχίζοντας από την επιλογή και ρυθμίσεις σε αναρτήσεις, φρένα και ζάντες.

Leoncino Bobber 400 – Η πρώτη V2 μοτοσυκλέτα της Benelli έφτασε Ελλάδα [Τιμή]

Νέα cruiser μοτοσυκλέτα με 33,5 ίππους στα 165 κιλά χωρίς υγρά
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

10/12/2025

Η Leoncino Bobber 400 είναι μία cruiser μοτοσυκλέτα μικρομεσαίων κυβικών με V2 κινητήρα, που μάλιστα είναι ο πρώτος στην ιστορία της Benelli.

Να αναφέρουμε εδώ πως την μοτοσυκλέτα την είχαμε δει από κοντά στην έκθεση EICMA του 2024. Ο V2 κινητήρας 60 μοιρών 385 κυβικών είναι υγρόψυκτος και 8-βάλβιδος και αποδίδει 33,5 ίππους στις 8.000 στροφές και 3,57 kg.m ροπής στις 5.000 στροφές, ενώ το πλαίσιο είναι ατσάλινο σωληνωτό.

Την ανάρτηση αναλαμβάνει ανεστραμμένο πιρούνι με διαδρομή 125 mm και δύο αμορτισέρ με διαδρομή 100 mm. Στο σύστημα πέδησης συναντάμε μονό δίσκο 300 mm με τετραπίστονη ακτινική δαγκάνα μπροστά και μονό δίσκο 240 mm με μονοπίστονη δαγκάνα πίσω.

Leoncino

Το βάρος της μοτοσυκλέτας ανακοινώνεται στα 165 κιλά χωρίς υγρά, με την χωρητικότητα του ρεζερβουάρ καυσίμου να είναι στα 15 λίτρα. Το ύψος της σέλας είναι στα 730mm και το μεταξόνιο στα 1.520 mm, ενώ εντύπωση προκαλεί η διάσταση του μπροστινού ελαστικού που είναι 130/90 με τους τροχούς να είναι 16 ιντσών τόσο μπροστά, όσο και πίσω.

Ο εξοπλισμός της μοτοσυκλέτας περιλαμβάνει Traction Control με δυνατότητα απενεργοποίησης, καθρέπτες bar-end και ABS της Bosch.

Η μοτοσυκλέτα είναι διαθέσιμη σε χρώματα Desert Tan και Midnight Black και η τιμή της έχει οριστεί στα 5.690 ευρώ.