Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

MV Agusta Brutale 800 RR LH44

Με την υπογραφή του Lewis Hamilton

Η συνεργασία του εργοστασίου από το Varese και του Lewis Hamilton, του πολυπρωταθλητή της F1, συνεχίζει να αποφέρει καρπούς. Όπως αναφέρει η MV Agusta, το κοινό πάθος για την ομορφιά, την τεχνολογία και την μοναδικότητα στον σχεδιασμό, κάνει τις δύο πλευρές να μοιράζονται πέρα από τις ίδιες αξίες, ιδέες και σχέδια για νέα projects.
Μετά τα Dragster 800RR LH44 και F4 LH44, η MV Agusta και ο Hamilton ένωσαν και πάλι τις δυνάμεις του για την δημιουργία μιας ακόμη έκδοσης. Η βάση του είναι το τρικύλινδρο Brutale 900RR, το οποίο αποδίδει 140 ίππους και ζυγίζει 172 κιλά, μετά από την προσθήκη τεχνολογικών και σχεδιαστικών στοιχείων, που μαζί με τα αρχικά του οδηγού της F1 συνθέτουν ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Ο κινητήρας του είναι ο ελαφρύτερος στην κατηγορία και χρησιμοποιεί έναν στρόφαλο που κινείται με αντίθετη φορά απ' ό,τι συνήθως, ενώ διαθέτει ένα από τα πιο εξελιγμένα quick shifter της αγοράς.


Θα κατασκευαστούν μόλις 144 κομμάτια (οπότε μιλάμε και για συλλεκτική έκδοση) που το καθένα θα συνοδεύεται από το αντίστοιχο πιστοποιητικό αυθεντικότητας. Όπως συνέβη και με τις άλλες δύο μοτοσυκλέτες που φέρουν την υπογραφή του Hamilton, έτσι και το Brutale RR είναι προϊόν της συνεργασία του οδηγού με το σχεδιαστικό κέντρο της MV Agusta (CRC), μιας και πέρα από τις επιδόσεις του στους αγώνες, ο Hamilton φημίζεται για την φαντασία, την δημιουργικότητα, το στιλ και την προσοχή που δίνει στις λεπτομέρειες. Ο χρωματικός συνδυασμός, που είναι μια μείξη του μαύρου, κόκκινου και άσπρου, αντλεί έμπνευση από το στιλ του Hamilton. Τα γραφικά τονίζουν τον δυναμικό σχεδιασμό, εμπνευσμένα κι αυτά από το λογότυπου του διάσημου οδηγού και το νούμερό του ("44"). Η MV Agusta χρησιμοποίησε υλικά που δεν περιλαμβάνονται σε αυτά των γυμνών μοτοσυκλετών που έχει στην παραγωγή, όπως ειδικά σχεδιασμένα ανθρακονημάτινα περιφερειακά και την κεραμική επίστρωση στο σύστημα της εξάτμισης. Πολλά εξαρτήματα είναι κατεργασμένα σε εργαλειομηχανές CNC από billet αλουμινένια κομμάτια, όπως οι μανέτες και τα καπάκια των δοχείων υγρών, ενώ και η τάπα του ρεζερβουάρ έχει προκύψει από κατεργασία σε CNC.